Cukrář.cz

Reklama



Téma "Poděkování ..."


Poděkování ...
Od: Johny

21.05.2009 23:03:53.
id: 6447.


Vážení, vím, že dnes raději každý druhý čte bulvár, než to, že se někomu něco povedlo.
Ale i přesto jsem opět tu a rád bych poděkoval Karlosovi, za jeho příspěvek "Výroba fondánové polevy", protože jsem zpočátku tento článek přečetl a skepticky kroutil hlavou, že tato metoda nemůže fungovat, oproti jiným složitým postupům na výrobu fondánové polevy. Ale dnes jsem se v nové práci rozhodl připravit "poctivé karamelové větrníky", ale ouha, neměl jsem fondán. V marketu ho nekoupíte a shánět ho po všech čertech se mi ho nechtělo. Tudíž jsem se rozhodl vyzkoušet postup s glukopurem. A vážení, spadla mi čelist, nejenže tento postup fungoval naprosto dokonale, ale připravený fondán byl velmi kvalitní. Takový se mi v životě ještě nepovedl. Jemný a sněhově bílý! Díky Karlosi, že jste se podělil o recepturu i s námi ostatními.
Jako další bych opravdu rád poděkoval panu Řezáčovi za tento skvělý a pro mě, a myslím si že i pro ostatní velmi přínosný server, díky kterému jsem našel i novou práci. Takže pane Řezáči, děkuji!!!

Přeji všem krásné slunečné dny, Johny.

odpovědět

Nadpis: Re: Poděkování ...
Od: Karlos

Vloženo: 22.05.2009 14:22:43.
ID: 6449.


Možná by bylo lepší mlčet, a jen si vychutnávat pocit, že tenhle postup někdo vyzkoušel ...a že se povedlo:-), ale nemůžu jinak než reagovat. Popravdě článek o výrobě fondánu jsem chvíli přehlížel, a až pak jednou trochu z nudy jsem si ho chtěl přečíst s tušením, že to bude klasický recept se škrobovým sirupem, opsaný z nějaké technologie. Pak najednou čtu svá slova a nevěřím...:-)
Přiznám se že jsem v průběhu několika let byl trochu posedlý fondánem, věnečkama a větrníkama, a hrozně mě mrzelo, že fondán nejde doma vyrobit(výzva). Zkoušel jsem postup s příměsí invertního cukru, medu, a jiné kraviny. Pak uběhlo dost času, a na netu jsem objevil složení fondánu a byla tam právě ta glukóza. Klasický fondán obsahuje 10% škrobového sirupu, tenhle měl 20% glukózy. Po těch mnoha nepodařených pokusech a korpusech s olezlým, hrubě krystalickým fondánem jsem už ani nevěřil že to může jít, a tak jsem onehdá byl mile překvapený, že ten fondán byl tak dobrý....on totiž pokud se teplotně nepřetáhne před potahováním, tak je opravdu jemný a snad srovnatelný s profi fondánem, a jako profi fondán i tento je svým složením pouze roztok vody, cukru ř. a glukózy, i když škrob sirup asi obsahuje nějaký ten dextrín a jiné věcičky, tak tohle je myslím pro domácí přípravu ideál.

Johny jsem rád že ti to fungovalo :-)

Rád bych také poděkoval panu Řezáčovi, tenhle server je velmi kvalitní, avšak jsem lehce nespokojen s vkládáním příspěvků...a to s jejich cenzurou a nemožností vkládat odkazy na inetové stránky....od doby kdy došlo v poradníku ke změnám, je zde mnohem méně příspěvků, každopádně v rámci cukrařiny je to super web. Díky.

Karlos


odpovědět

    Nadpis: Re: Poděkování ...
Od: Johny

Vloženo: 22.05.2009 15:59:44.
ID: 6451.


Karlosi děkuji za reakci a budu doufat, že se dočkám fungující zpětné reakce na příspěvky, tj. že se lidičky ozvou, zda uvedné receptury jim fungovali nebo případně jaké měli potíže, nebo dokonce jak je překonali. Budu věřit, že se najde víc takových šikovných lidí, co berou tyto věci jako výzvu a nevzdávají se. Rozhodně souhlasím, že se jedná o naprosto dokonalé řešení malé domácí výroby fondánu.
Jinak co se týče přetáhnutí teploty polevy, kdo má možnost indukčního vaření, při správném nastavení vařiče, ani toto nehrozí. Fondán byl opravdu skvělé kvality a přiznávám že s leckdy průmyslově vyráběným, srovnatelné kvality.
Co se týče příspěvků, tak jsem si také všiml, že jejich počet klesl. Panu Řezáčovi se nedivím, dává do toho své peníze, cenný čas a pak si sem zajdou zástupci různých firem a bezplatně tady začnou rozsévat své kontakty aniž by přispěli na chod serveru, tak to by se mi také nelíbílo. Pak tu bylo pár nevinných odkazů, ale jak toto všechno oddělit? Stejně je to dle mého názoru i s uváděním emailů. Mnoho lidí navštívilo tuto poradnu a to jste četl příspěvky typu ... pošlete mi to na email ..., ale od toho tu je přeci poradna, aby ty příspěvky fungovali pro všechny a zůstali zachovány pro možné pozdější prolistování. Asi se to nedá jinak, než řešit tímto způsobem.

Johny


odpovědět

Reklama
Doporučujeme: Jedinečná cukrárna Větrník v Brně
Nadpis: Re: Poděkování ...
Od: lubicavidli

Vloženo: 23.05.2009 3:29:54.
ID: 6452.


I ja by som sa chcela poďakovať za tento suuuuper server! Bývam v Shanghai, a nakoľko kultúra a príprava jedál je neporovnateľná od tej našej, časom som začala piecť čoraz viac...naše pečivo a zákusky su tu vyhľadávané...momentálne sa pripravujem otvoriť si malú výrobňu, a piecť hlavne pečivo, popri tom i pomaly zákusky. Inšpirácie, rady a recepty čerpám i z Vášho servera.Fondán, plundrované pečivo, pálené hmoty, prácu so želatinou....to všetko mám od Vás!!!Ako začiatočník som však mnohému nechápala, samozrejme, kto nemá základy, nepomôže mu tento server...podľa mňa ste tu viac menej profíci, a človek ako ja, až po získaní základných znalostí sa pri Vás mnohému môže naučiť. mne to trvalo 2 roky( k tým základným znalostiam ), a teraz sa priamo výžívam vo Vašich radách!!! Tu sa receptúry strážia ako oko v hlave, vždy keď skúšam niečo nové, "čínsky parťáci "sa nestačia diviť, od kiaľ to mám...a ja na to " od priateľov "
Ďakujem
Ľubica

odpovědět


Reagovat k tomtuto tématu

Jméno či přezdívka: 
E-mail: 
 
Název tématu: 
Text příspěvku: 
 
  
 
Upozornění:
Nepoužívejte ve vašem příspěvku odkazy začínající "http://", takovéto příspěvky nebudou zveřejněny!
Tato diskuzní rubrika je vyhrazena všem uživatelům tohoto portálu. Proto žadatelova žádost o poskytnutí informací pouze pro jeho osobu, a to prostřednictvím mobilu, mailu, icq apod. bude vymazána. Stejně tak informace mající reklamní, či komerční charakter nebo příspěvky, které by byly vulgární, urážející či jsou v rozporu s dobrými mravy či platnými zákony ČR.
Dnes je úterý úterý 16. dubna 2024
svátek slaví Irena, zítra Rudolf

Top 5 měsíce

Reklama

Reklama Eiskon

Reklama

Reklama

(c) 2001-2024 Větrník, s.r.o. Všechna práva vyhrazena. Kurzovka.