Cukrář.cz

Reklama



Téma "výrobky z listového těsta a pálené hmoty"


výrobky z listového těsta a pálené hmoty
Od: Jarek

07.04.2009 19:53:52.
id: 6219.


chtěl bych vás moc poprosit jaké sou výrobky z listového a páleného těsta ? díky moc za iodpověd . jsem rád za každou radu .

odpovědět

Nadpis: Re: výrobky z listového těsta a pálené hmoty
Od: Hav

Vloženo: 08.04.2009 8:19:15.
ID: 6232.


listové těsto -záviny, kremrole, šátečky se žloutkovým krémem, taštičky s různými nápněmi, šátečkové koláčky plněné klasickými náplněmi, ůzné řezy se žloutkovým krémem - typem jako slovenské krémeše, paštičky plněné po upečení na sladko i slano
pálené těsto - věnečky, větrníky, banánky labutě, dort profiteroles z francouzské kuchyně, plnit lze těsto sladkými i slanými nápněmi, z těch sladkých např. žloutkový krém, karamelová šlehačka, šlehačka a ovoce, zmrzlina

Patrně není uvedený výčet vyčerpávající.
Vycházejí i levné časopisy, které mívají určité ústřední téma - dorty, listové těsto, rolády a pod. Tam se dá docela dobře čerpat spousta informací i nápadů. Vřele doporučuji.

odpovědět

Nadpis: Re: výrobky z listového těsta a pálené hmoty
Od: Jarek

Vloženo: 19.03.2010 20:30:32.
ID: 7383.


moc děkuji za odpověd ještě bych se vás chtěl zeptat jestli nevíte recept i s váhami na ty labutě? děkuji.

odpovědět

    Nadpis: Re: výrobky z listového těsta a pálené hmoty
Od:

Vloženo: 01.06.2010 17:10:45.
ID: 7527.




odpovědět

Reklama
Doporučujeme: Jedinečná cukrárna Větrník v Brně
    Nadpis: Re: výrobky z listového těsta a pálené hmoty
Od: Daniela H

Vloženo: 07.06.2010 18:30:37.
ID: 7539.


Tady je jeden šikovný recept
Labutě dělám z odpalovaného těsta, pak jsou částečně plněny krémem a částečně šlehačkou + ztučovač, aby to chvilku vydrželo.
Těsto stříkám do tvaru malého strdička na pečící papír, mám ho namalované jako šablonu, krky stříkám ve tvaru 2 také na pečící papír, krky se lámou, je lepší si jich udělat více, a pak teprve labutě. Upečený základ labutí rozkrojím (jako větrníčky) a pak ještě rozkrojím vršek (jako křídla). Naplním krémem, šlehačkou, přitisknu křídla.
Pak vložím krky. A labutě pocukruji.

Odpalované těsto

1/4 l vody
10 dkg tuku (Hera)
15 dkg hrubé mouky
asi 4 vejce (záleží na velikosti)

Ve vodě rozpustíme tuk a přivedeme k varu, najednou nasypeme mouku a mícháme až se přestane těsto lepit, ztlumíme oheň. Do vlažného těsta zapracovat vejce, má vzniknout lesklé těsto.
Dávka je asi na 16 labutí. Pečení na 200 stupňů asi 20 minut. Troubu neotvírat!!! - hlavně prvních 10 minut.

odpovědět


Reagovat k tomtuto tématu

Jméno či přezdívka: 
E-mail: 
 
Název tématu: 
Text příspěvku: 
 
  
 
Upozornění:
Nepoužívejte ve vašem příspěvku odkazy začínající "http://", takovéto příspěvky nebudou zveřejněny!
Tato diskuzní rubrika je vyhrazena všem uživatelům tohoto portálu. Proto žadatelova žádost o poskytnutí informací pouze pro jeho osobu, a to prostřednictvím mobilu, mailu, icq apod. bude vymazána. Stejně tak informace mající reklamní, či komerční charakter nebo příspěvky, které by byly vulgární, urážející či jsou v rozporu s dobrými mravy či platnými zákony ČR.
Dnes je pondělí pondělí 14. října 2024
svátek slaví Agáta, zítra Tereza

Top 5 měsíce

Reklama

Reklama Eiskon

Reklama

Reklama

(c) 2001-2024 Větrník, s.r.o. Všechna práva vyhrazena. Kurzovka.