Cukrář.cz

Reklama



Téma "Sachr dort"


Sachr dort
Od: Olina

07.04.2009 19:51:45.
id: 6217.


prosím moc o recept na dobrý sachr dort, nevíte prosím někdo , v žádné knize nemohu žádný recept najít a nikdo neporadil

odpovědět

Nadpis: Re: Sachr dort
Od: Hav

Vloženo: 08.04.2009 8:01:41.
ID: 6231.


Pokud vím, tak recept na pravý sachr je dobře střeženým tajemstvím. Ozve se někdo, kdo ochutnal pravý sachr a popíše konzistenci těsta ?
Příležitostně přepíšu nějaké recepty ala sachr.
Jeden jsem zkoušela, vyšlo poměrně těžké a hutné těsto, bez prášku do pečiva.
Pokud se Vám jedná o domácí pečení, zkuste kakaový korpus, který jsem popsala v tématu tmave dortove těsto recept prosim. Pak už jen promazat meruňkovou marmeládou a polít čokoládou.

odpovědět

    Nadpis: Re: Sachr dort
Od: Johny

Vloženo: 08.04.2009 23:29:58.
ID: 6253.


Receptura na "český" Sachr -

receptura je na 10 ks cca 600 g korpusů -

1,800 cukr krupice, 0,700 kg mouka hladká pšeničná, 0,300 g hrubá mouka pšeničná, 1,800 kg bílky, 1,000 kg žloutky, 0,750 kg oleje (máslo - rozpuštěné - zchladlé!), 0,500 kg kvalitní tmavý kakaový prášek

- smícháme oba druhy mouky a kakaový prášek - společně prosejeme

- žloutky vyšleháme s 1/3 celkového množství cukru krupice do husté pěny, tenkým praménkem zalijeme olej a krátce zašleháme

- bílky se zbylými 2/3 cukru vyšleháme do tuhého, ale ne přešlehaného sněhu

- žloutky zlehčíme malým množstvím bílkového sněhu a poté zamícháme zbytek

- opatrně vmícháme prosátou směs kakaového prášku a mouky

- plníme do připravených forem a ihned pečeme

odpovědět

Reklama
Doporučujeme: Jedinečná cukrárna Větrník v Brně
Nadpis: Re: Sachr dort
Od: Hav

Vloženo: 09.04.2009 17:26:04.
ID: 6262.


Trochu jsm hledala v kuchařkách a toto je výsledek. Upozorňuji, že žádný z receptů jsem nezkoušela. Různé varianty uveřejňuji proto, abyste si mohli udělat obrázek sami. Prosím, abyste po případném použití některého těsta uvedli své poznatky.
recept z kuchařky po babičce z roku 1933 :
poměry jsou v dkg
6 másla, 12 cukru, 6 vajec, 6 čokolády, 6 mandlí(neloupané strouhané), 6 krupičkové mouky (domnívám se, že by to mohla být polohrubá), vanilka a citronová kůra.
Postup - utřeme máslo s cukrem, přidáme žloutky, vanilku a citronovou kůru, pak vmícháme rozehřátou čokoládu, mandle a postupně mouku a sníh z bílků.

recept z kuchařky z roku 1974
6 másla, 12 cukru, 6 vajec, 6 čokolády, 8 polohrubé mouky, 4 oříšků nebo mandlí

recept ze sešitu o pečení z roku 2006, kde je uvedeno, že se jedná o oficiální verzi z rakouské kuchařky
15 másla, 15 moučkového cukru, 8 vajec, 15 čokolády, 15 hladké mouky

teď recepty ze sešitu z roku 2007, kde jsou hned 3 varianty
1) 15 másla, 6 vajec, 18 moučk. cukru, 15 čokolády, 15 polohrubé mouky
2) 12 másla, 4 moučk. cukru, 6 vajec, 12 čokolády, 16 cukru, 12 polohrubé mouky, zde je jiný postup - čokoláda se rozehřeje s máslem, vmíchá se moučkový cukr, pak se našlehá do pěny za postupného přidávání žloutků, z bílků a cukru se vyšlehá sníh, který se postupně s moukou vmíchá do pěny.
3) 15 čokolády, 12,5 másla, 5 vajec, 12,5 cukru, špetka soli, 5 hrubé mouky, 5 škrobové moučky, 1 lžička prášku do pečiva, 5 mandlí, vanilkový cukr

poslední recept je z knihy o čokoládě z roku 2002
12 čokolády, 12 másla, 4 moučk. cukru, 6 vajec, 16 cukru, 12 mouky - máslo utřeme s moučkovým cukrem, pískový cukr je do sněhu

odpovědět


Reagovat k tomtuto tématu

Jméno či přezdívka: 
E-mail: 
 
Název tématu: 
Text příspěvku: 
 
  
 
Upozornění:
Nepoužívejte ve vašem příspěvku odkazy začínající "http://", takovéto příspěvky nebudou zveřejněny!
Tato diskuzní rubrika je vyhrazena všem uživatelům tohoto portálu. Proto žadatelova žádost o poskytnutí informací pouze pro jeho osobu, a to prostřednictvím mobilu, mailu, icq apod. bude vymazána. Stejně tak informace mající reklamní, či komerční charakter nebo příspěvky, které by byly vulgární, urážející či jsou v rozporu s dobrými mravy či platnými zákony ČR.
Dnes je pátek pátek 19. dubna 2024
svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Top 5 měsíce

Reklama

Reklama Eiskon

Reklama

Reklama

(c) 2001-2024 Větrník, s.r.o. Všechna práva vyhrazena. Kurzovka.