Reklama
|
Přidat příspěvek do diskuse
Odpovídáte na příspěvek 'Re: Sachr dort' |
Od: Johny |
Vloženo: 08.04.2009 23:29:58 |
Receptura na "český" Sachr -
receptura je na 10 ks cca 600 g korpusů -
1,800 cukr krupice, 0,700 kg mouka hladká pšeničná, 0,300 g hrubá mouka pšeničná, 1,800 kg bílky, 1,000 kg žloutky, 0,750 kg oleje (máslo - rozpuštěné - zchladlé!), 0,500 kg kvalitní tmavý kakaový prášek
- smícháme oba druhy mouky a kakaový prášek - společně prosejeme
- žloutky vyšleháme s 1/3 celkového množství cukru krupice do husté pěny, tenkým praménkem zalijeme olej a krátce zašleháme
- bílky se zbylými 2/3 cukru vyšleháme do tuhého, ale ne přešlehaného sněhu
- žloutky zlehčíme malým množstvím bílkového sněhu a poté zamícháme zbytek
- opatrně vmícháme prosátou směs kakaového prášku a mouky
- plníme do připravených forem a ihned pečeme |
|
|
|
Dnes je neděle neděle 10. listopadu 2024
svátek slaví Evžen, zítra Martin
Top 5 měsíce
Reklama
Reklama
Reklama
|