Reklama
|
Téma "Žloutkový krém"
|
Žloutkový krém
Od: Ellen
|
24.07.2008 8:45:17.
id: 4999.
|
|
Dobrý den, moc prosím jak vytvořit ten pravý žloutkový krém, který se dává do věnečků,větrníků apod.? Všude jsem našla jen ty karamelové...
odpovědět
|
|
|
Nadpis: Re: Žloutkový krém
Od: jarek
|
Vloženo: 24.07.2008 8:59:40.
ID: 5000.
|
|
krém který se dává do větrníků je vlastně jen pudink zamíchaný do ušlehané šlehačky , ale poměr nevím .
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: Žloutkový krém
Od: Elen
|
Vloženo: 24.07.2008 22:31:18.
ID: 5007.
|
|
To je zvláštní,že se mu tedy říká žloutkový:-)
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: Žloutkový krém
Od:
|
Vloženo: 23.05.2015 8:56:13.
ID: 12980.
|
|
Uvaří se pudink se žloutky a pak ušlehá s máslem
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: Žloutkový krém
Od: Kat
|
Vloženo: 20.04.2019 7:44:36.
ID: 14035.
|
|
Žloutkový krém se udělá tak, že se udělá pudink s krupivovím a vanilkovým cukrem. Ten se pak dá na stůl a vukrářskou kartou se rortírá po čistém stole. Vlastně se tak trochu i zpracovává. Po částečném vychlazení se dá do kotle kde se šlehá. Pak se k němu přidá máslo a došlehá se. Připravená hmota se musí hned zpracovávat, protože jinak strácí svou sladkou chuď a znehodnotí se. Je to ppměr 5:1. 5 dílku pudinku a 1 díl másla.
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: Žloutkový krém
Od: Cukřenka
|
Vloženo: 23.03.2020 13:31:41.
ID: 14270.
|
|
Tohle je recept na základní máslový krém, který se většinou dává na dortový korpus.
odpovědět
|
|
|
Nadpis: Re: Žloutkový krém
Od: Jana
|
Vloženo: 23.05.2015 8:57:11.
ID: 12981.
|
|
uvaří se pudink se žloutky a ušlehá s máslem
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: Žloutkový krém
Od: Michal
|
Vloženo: 13.02.2016 7:37:13.
ID: 13238.
|
|
Pravy zloutkovy krem se dela ve vodni lazni jen zloutky vymicha a prava cerstva vanilka pak pridal i mleko pro ridsi...
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: Žloutkový krém
Od: Jana
|
Vloženo: 05.11.2017 19:27:15.
ID: 13747.
|
|
Do vetrniku neprijde zadny pudink,ale krem dle chuti,nejlepe zloutkovy a karamelova slehacka :200g cukru krupice nechat roztopit na karamel a zaslehat opatrne 2 slehacky ohrate k bodu varu,nechat vlednici do druheho dne a opatrne naslehat
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: Žloutkový krém
Od:
|
Vloženo: 24.07.2008 12:43:29.
ID: 5001.
|
|
Mám několik receptů na žloutkový krém a tady je jeden z vyzkoušených a osvědčených. 1 máslo, 25 dkg cukru moučky, 1 žloutek, 1 lžíce rumu, 1/2 litru pudinku ( 1/2 litru mléka a 2 sáčky vanilkového pudinku).
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: Žloutkový krém
Od: Elen
|
Vloženo: 24.07.2008 22:32:04.
ID: 5008.
|
|
A tento se tam dává tedy bez té šlehačky? Jinak děkuji
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: Žloutkový krém
Od: milly
|
Vloženo: 26.07.2008 11:20:06.
ID: 5014.
|
|
Tento recept je bez šlehačky. Používám ho do věnečků nebo do žloutkových řezů.
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: Žloutkový krém
Od: lubin
|
Vloženo: 26.07.2008 23:22:14.
ID: 5016.
|
|
Dobrý den, žloutkový krém do větrníků jak ho znám já:1l mléka, 20dkg krupicového cukru,1 vanilkový cukr,15dkg pudinkového prášku-uvařít.Do úplně vychladlého pudinku přidat vyšlehané máslo-25dkg.Potom dáme v poměru 2:1 ušlehanou šlehačku-jemně vmícháme.
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: Žloutkový krém
Od: jarek
|
Vloženo: 27.07.2008 5:42:50.
ID: 5018.
|
|
když dáváte o větrníků tak se tam máslo nedává a žloutkový se mu říká protože dříve se vyráběl z vajec , ale ted kvůli higieně ale názv je stejný .
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: Žloutkový krém
Od: Karlos
|
Vloženo: 30.07.2008 11:45:32.
ID: 5032.
|
|
Takže do větrníků se dává žloutková šlehačka. Je to ušlehaná smetana lehce spojená(smíchaná) s propasírovaným a vyšlehaným pudinkem 1:1 Naproti tomu do věnečků se dává žloutkový krém základní ochucený rumem nebo r. trestí, což je rozšlehaný pudink s cukrem a máslem. Poměr pudinku a másla je tušim 1:0,2 ale sto pro to nevim. Možná je to zbytečné ale chtěl bych zde připomenout, že na klasický vanilkový pudink je třeba dát poloviční množství tekutiny(mléka) proti množství doporučeném výrobcem, jinak je moc řídký. Takto udělaný pudink je pak jako z cukrárny, a krémy jsou s ním jenda báseň. Karel.
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: Žloutkový krém
Od: ivanah
|
Vloženo: 19.08.2008 16:41:17.
ID: 5173.
|
|
Zrovna v sobotu jsem dělala žloutkový krém, který už mám léta. 1/2 l mléka 2 žloutky 13 dkg cukru 6 dkg maizeny (dnes už je GUSTIN) vanil.cukr rum zašlehat 10 dkg másla
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: Žloutkový krém
Od:
|
Vloženo: 28.12.2009 18:01:40.
ID: 7187.
|
|
to se dělá za studena??? nebo jak?
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: Žloutkový krém
Od: Alexia
|
Vloženo: 21.12.2018 19:43:45.
ID: 13967.
|
|
ale postup prosím děkuji
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: Žloutkový krém
Od: Marta
|
Vloženo: 29.01.2010 19:52:05.
ID: 7272.
|
|
Žloutkový krém je v podstatě hustší vanilkový pudink, do kterého se přidá máslo. Doma ho lze jednoduše vyrobit, že si uvaříte pudink podle návodu, jen dáte polovinu množství mléka. Po uvaření, pudink vyšleháte do zchladnutí a pak přidáte máslo. Bohužel si už ze školy nepamatuji poměr másla a pudinku. Myslím že to bylo 5:1 (pudink :máslo). Do věnečků se do krému přidávala rumová esence (doma klasický rum). Dobrou chuť
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: Žloutkový krém
Od: vendy
|
Vloženo: 02.01.2011 13:19:01.
ID: 7884.
|
|
no dobrý den ja bych vám rada poradila: suroviny:cikr krupice,voda,vanilínový cukr,sušené mléko,krémový prášek,vanilka
postup Krémový prášek a valkový cukr, se rozmačká v 1/5 vody.Zbývající část vody ,ciukru a sušeného mlíka zahřejeme až do varu ,pak přilijeme rozmíchaný krémový prášek a zastáleho míchání povaříme 3-4 minuty naonec přídame žloutky,které se jenom prohřejí.uVAŘENÝ KRÉM JE NUTNO RYCHLE ZCHLADIT,PO ZCHLADNITÍ TAM DATE MÁSLO a do to gho pudinku ho zašléháte a ještě tam zašleháte rum .a mužu vám říct že tanhle krém se hodi na ty veněnečky a je dobrej tak se mějte s pozdravem
Vendy
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: Žloutkový krém
Od: kopca
|
Vloženo: 21.04.2011 20:50:03.
ID: 8042.
|
|
Žloutk. krém podle babičky
2 PL hrubé mouky 1/4 l mléka
Kaše: Svaříme za stálého míchání, až do zjoustnutí- asi jako krupicová kaše. nechýáme vychladnout a druhý den pi lžících vmíchíme do mslové krému.
Krém: 200 g másla + 2 žloutky + trocha vanilk, cukru + dle choti moučk, cukr, rum
Máslo se žloutky vyšleháme, přidáme vanilkový cukr a dle chuti moučk. cukr. Do hotového po lžících pomalu a lehce vešleháme kaši. Až je krém krásně hladký, nakonec zlehka vmícháme 1-2 lžičky rumu.
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: Žloutkový krém
Od: Baroslava
|
Vloženo: 25.09.2011 17:24:41.
ID: 8239.
|
|
Tak já mám recept na pravý žloutkový krém. 4 žloutky 80g cukr krupice 330ml mléka vanilkový cukr nebo lusk smetana ke šlehání
žloutky a cukr vyšleháme ve větším hrnci a mezitím si dáme vařit mléko s vanilkovým cukrem, nebo luskem, když se mléko začne vařit, tak ho vypneme a nalijeme do těch umíchaných žloutků. pod těmi žloutky zapneme vařič a mícháme, dokud se celá ta hmota nezačne vařit... Necháme to chvíli povařit a krém krásně ztuhne... Pak to nechte vychladnout a zamíchejte opravdu dobře vyšlehanou šlehačku. Dejte na chvilku do lednice a můžete plnit :-)
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: Žloutkový krém
Od: laskonka
|
Vloženo: 29.10.2011 17:09:54.
ID: 8297.
|
|
co jsem udělala špatně, že se mi ty žloutky v horkém mléce srazily? děkuji miriam
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: Žloutkový krém
Od: Johny
|
Vloženo: 30.10.2011 12:38:05.
ID: 8300.
|
|
Laskonko,
žloutky se rády srážejí v horkém mléce ... proto když připravujete žloutkový krém, odebere se část mléka z naváženého množství, přidá se krémový prášek (nebo Maizena) a zamíchají se i žloutky (někdo dává do této směsi i cukr určený do krému) ... tato směs se poté předehřeje přidáním malého množství ohřátého zbylého mléka (popř. mléka s cukrem) a takto předehřátá směs se smíchá se zbylým horkým mlékem. Krém se poté již zahřívá (kolem 80°C), aby nedošlo ke sražení žloutků.
Doufám že vám to pomůže ...
Přeji krásné sladké tvoření ...
Johny
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: Žloutkový krém
Od: Sagittarius
|
Vloženo: 30.10.2011 18:25:32.
ID: 8301.
|
|
zakladny zltko: 6 zltok+1vajce+150g cukru krupice+100g kremovy prasok alebo zlaty klas alebo puding vanilkovy-vsetko zamiesat, 1l mlieka varit , po bode varu vliat polovicu mlieka do prvej zmes a zamiesat metloui a potom naspet do mlieka, prevarit tak 5 min az kym nezhustne a nestrati sa chut prasku. Zo zakladneho kremoveho prasku si pripravime maslovy krem do vencekou: po vychladnuti 50% masla do vzchladnuteho kremu slahame v stroji do hladkej peny.POUZIVAME na venceky a na spodny krem pod veterniky. Alebo zakladnz maslovy krem> 2kg cukru, 600ml vody na rozvar teploty 121c alebo na tzv gulvocku ked je royvar pri teplote 115c dame slahat 1l bielok a po dosiahnuti teploty vlejeme royvar do zpenenych bielok/ slahame takmer na chladnu zmes a potom tam nahadzeme 2 kg zmeknuteho masla a este slahame do peny/ recepturu si moyete upravit na poyadovanu hmotnost samy>
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: Žloutkový krém
Od: Pája
|
Vloženo: 30.10.2011 19:15:21.
ID: 8302.
|
|
Dobrý den, moc prosim o radu pokud nekdo nahodou nevite, jak si pripravit zloutkovy krem s parizskou slehackou, ktery bych pak potahla falesnym "marcipanem" ze suseneho mleka? V cukrarne tomuto dortiku rikaji, myslim, kominicek a rada bych ho vyzkousela doma, jenomze jsem cetla, ze slehackova napln by mi mohla cely marcipan rozpustit. Dekuji mockrat.
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: Žloutkový krém
Od: Paja
|
Vloženo: 30.10.2011 19:33:25.
ID: 8303.
|
|
Dobry den, chtela bych poprosit o radu, pokud nekdo nevite, jak si pripravit zloutkovy krem s parizskou slehackou, jez se pouziva pro vyrobu dortu kominicek a pak se potahuje falesnym "marcipanem" a sype kakaem. Ten bych chtela vyrabet ze suseneho mleka a cetla jsem na internetu, ze slehackova napln by mi mohla cely marcipan rozpustit. Dekuji mockrat.
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: Žloutkový krém
Od: kamikaze
|
Vloženo: 20.04.2012 22:07:40.
ID: 8609.
|
|
žloutkový krém je kylo pudynku do toho nakrájet 200 g stolního margarínu a 200 g másla necháte ušlehat a přidate rumové aroma.
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: Žloutkový krém
Od: Karel Hjada
|
Vloženo: 23.04.2012 16:24:32.
ID: 8612.
|
|
Kamikaze: to je spíš žloutkový krém máslový. Ten obsahuje oněch 20% másla a dává se do věnců, nebo krémových řezů a liší se tak v obsahu másla od máslového krému základního, který je 1:1 pudink a tuk. Žloutkový krém základní je prostě pudink s nižším obsahem mléka proti doporučenému, který se může při vaření nanejvýš obohatit žloutkama. Jak je to s kominíčkem nevím. Ten krém na mě podle fotky působí celkem lehce, takže je jen otázka, kolik procent se tam žloutkového krému(prošlehaného pudinku) dává do té pařížské šlehačky....jestli vůbec. Pokud ano jen se to lehce promísí na závěr. Pokud jde o umělý marcipán, cukrářskou modelovací hmotu, mám doma recipe, ale musel bych si vzpomenout. Dával se tam cukr, suš. mléko, voda, fondán a ztuž. pokrm. tuk. + mandlová tresť. Karlos.
odpovědět
|
| | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | |
Reagovat k tomtuto tématu
|
Dnes je neděle neděle 13. října 2024
svátek slaví Renáta, zítra Agáta
Top 5 měsíce
Reklama
Reklama
Reklama
|