Reklama
|
Téma "co to je ?"
|
co to je ?
Od: jana
|
01.04.2008 11:02:21.
id: 4442.
|
|
Chtěla bych vědět, co to je? mandlové makronky (amarettini) - nevím ani co to je,
vanilkový dezertní krém v plechovce (custard) - v životě jsem v obchodě nic takového neviděla
plnotučný krémový sýr - má tím snad na mysli žervé ? nebo mascarpone ?
krokant - ???
tabulková čokoládová poleva - znám jen tu se skřítkem na obale a s tou mám špatné zkušenosti
Předem velmi děkuji
odpovědět
|
|
|
Nadpis: Re: co to je ?
Od: Lilina
|
Vloženo: 03.04.2008 19:28:25.
ID: 4462.
|
|
Plnotučný krémový sýr je opravdu mascarpone.
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: co to je ?
Od: Lilina
|
Vloženo: 03.04.2008 19:31:19.
ID: 4463.
|
|
a tabulková čokoládová poleva je čokoláda na vaření
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: co to je ?
Od: Johny
|
Vloženo: 03.04.2008 20:40:43.
ID: 4464.
|
|
Krokant - je v podstatě karamel s oříšky či mandlemi, který se rozláme nebo rozdrtí - používá se buď jako náplň do čokoládových bonbónů nebo na sypání dortů nebo dezertů. Mandlové makronky - je to druh čajového pečiva, pokud budete mít zájem, mám tu recepturu na čokoládové makronky s mandlemi. recept je to celkem jednoduchý, ale před pečením se nechávají oschnout přes noc.
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: co to je ?
Od: Gábina
|
Vloženo: 04.04.2008 9:02:54.
ID: 4467.
|
|
Milý Johny, můžeš, prosím, ten recept na čokoládové makronky s mandlemi uveřejnit??? Díky :-)
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: co to je ?
Od: Johny
|
Vloženo: 04.04.2008 22:34:10.
ID: 4479.
|
|
Předem upozorňuji, že tento recept nemám osobně odzkoušený. Čokoládové makrónky - asi 60 kousků
450 g marcipánové hmoty, 400 g cukru, 90 g jemně nastrouhaných neloupaných mandlí, 1/4 čajové lžičky skořice, 5 bílků, 50 g nasekané čokolády na vaření, cukr na posypání
Do mísy dáme marcipánovou hmotu s cukrem, mandlemi, skořicí a jedním bílkem a vše zpracujeme. Postupně přidáváme další bílky, až vznikne hladká hmota, kterou lze stříkat. Teprve nyní vmícháme nasekanou čokoládu na vaření. Sáčkem s širší hladkou trubičkou stříkáme na pečící papíry bochánky o průměru cca 2,5 cm - necháváme mezi nimi dost místa. Bochánky posypeme troškou cukru (jemný krupicový cukr) a necháme schnout (nejlépe přes noc). Poté je pečeme při 160°C. Dvířka trouby necháme malinko pootevřená, aby nám mohla unikat pára, která se bude tvrořit. Makrónky necháme mírně vychladnout, stáhneme je i s papírem z plechu, otočíme a spodní stranu papíru vlhkým hadříkem mírně navlhčíme. Tak se uvolní z papíru. Makrńky můžeme používat buď jako neplněné, nebo k plnění použijeme např. rybízovou zavařeninu a můžeme je i libovolně máčet v čokoládové polevě, to už záleží na vašich chutích a fantazii! Doufám, že se recept povede a bude chutnat.
S pozdravem Johny.
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: co to je ?
Od:
|
Vloženo: 18.03.2010 9:22:16.
ID: 7376.
|
|
Johny, jde pouzit neco jineho nez marcipanovou hmotu?
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: co to je ?
Od:
|
Vloženo: 22.03.2010 19:01:54.
ID: 7387.
|
|
Jelikož recepturu nemám vyzkoušenou, obávám se, že vám adekvátní náhradu nedokáži doporučit. Ale marcipán je k dostání i např. 200 g balení v marketech ...
Johny
odpovědět
|
|
|
Nadpis: Amarettini
Od: Tropsy
|
Vloženo: 03.10.2009 15:32:40.
ID: 6932.
|
|
Také jsem je neznala. Jde o italské mandlové pečivo, vypadá jako malinkaté kokosky nebo piškoty (veliké asi jako dvou - pětikoruna), uvnitř je skoro duté. Chtěla bych je na Vánoce použít místo kokosek na cukroví - malinké linecké kolečko a 1 amarettini slepit kakaovým krémem a namočit do čokolády. Uvidím, co to udělá ;-)
odpovědět
|
| | | | | | | |
Reagovat k tomtuto tématu
|
Dnes je pátek pátek 4. října 2024
svátek slaví František, zítra Eliška
Top 5 měsíce
Reklama
Reklama
Reklama
|