Cukrář.cz

Reklama



Přidat příspěvek do diskuse


Odpovídáte na příspěvek 'Re: co to je ?'

Od: Johny

Vloženo: 04.04.2008 22:34:10

Předem upozorňuji, že tento recept nemám osobně odzkoušený.

Čokoládové makrónky - asi 60 kousků

450 g marcipánové hmoty, 400 g cukru, 90 g jemně nastrouhaných neloupaných mandlí, 1/4 čajové lžičky skořice, 5 bílků, 50 g nasekané čokolády na vaření, cukr na posypání

Do mísy dáme marcipánovou hmotu s cukrem, mandlemi, skořicí a jedním bílkem a vše zpracujeme. Postupně přidáváme další bílky, až vznikne hladká hmota, kterou lze stříkat. Teprve nyní vmícháme nasekanou čokoládu na vaření. Sáčkem s širší hladkou trubičkou stříkáme na pečící papíry bochánky o průměru cca 2,5 cm - necháváme mezi nimi dost místa. Bochánky posypeme troškou cukru (jemný krupicový cukr) a necháme schnout (nejlépe přes noc). Poté je pečeme při 160°C. Dvířka trouby necháme malinko pootevřená, aby nám mohla unikat pára, která se bude tvrořit. Makrónky necháme mírně vychladnout, stáhneme je i s papírem z plechu, otočíme a spodní stranu papíru vlhkým hadříkem mírně navlhčíme. Tak se uvolní z papíru. Makrńky můžeme používat buď jako neplněné, nebo k plnění použijeme např. rybízovou zavařeninu a můžeme je i libovolně máčet v čokoládové polevě, to už záleží na vašich chutích a fantazii!
Doufám, že se recept povede a bude chutnat.

S pozdravem Johny.


Jméno či přezdívka: 
E-mail: 
 
Nadpis: 
Text příspěvku: 
 
  
 
Upozornění:
Nepoužívejte ve vašem příspěvku odkazy začínající "http://", takovéto příspěvky nebudou zveřejněny!
Tato diskuzní rubrika je vyhrazena všem uživatelům tohoto portálu. Proto žadatelova žádost o poskytnutí informací pouze pro jeho osobu, a to prostřednictvím mobilu, mailu, icq apod. bude vymazána. Stejně tak informace mající reklamní, či komerční charakter nebo příspěvky, které by byly vulgární, urážející či jsou v rozporu s dobrými mravy či platnými zákony ČR.
Dnes je čtvrtek čtvrtek 25. dubna 2024
svátek slaví Marek, zítra Oto

Top 5 měsíce

Reklama

Reklama Eiskon

Reklama

Reklama

(c) 2001-2024 Větrník, s.r.o. Všechna práva vyhrazena. Kurzovka.