Cukrář.cz

Reklama



Téma "Potravinářské fixy"


Potravinářské fixy
Od: Šárka

29.10.2007 13:32:42.
id: 3312.


Dobrý den, chtěla bych pro přítele projektanta vytvořit dort s vrchní marcipánovou vrstvou a na ní nakresleným projektem (třeba půdorys bytu) :-) Potřebovala bych tím pádem nějak na marcipán kresit, psát a rýsovat. Vím o potravinářských fixech, jsou k dostání u Fialy, ale do Prahy daleko a na dobírku bych musela ještě něco přikoupit. Dá se to sehnat ještě jinde? Případně něčím nahradit? Nečím co by se nerozpívalo a vypadalo na dortu dobře? Jak píšete na dort vy? :-) Děkuji za rady

odpovědět

Nadpis: Re: Potravinářské fixy
Od: Helena

Vloženo: 31.10.2007 13:54:18.
ID: 3331.


Já jsem si koupila celou sadu barevných fixů na marcipán, ale nebyla jsem spokojená. Nebylo to takové malování a psaní jako na obyčejný papír, jak jsme zvyklí. Skoro vůbec to na marcipán nechytalo, a když, tak jen dobarvit, nebo vystínovat některé malinké částí, ale rovné čáry, nebo souvislé psaní, na to to myslím není.
Po čase mi fixy úplně přestaly psát, volala jsem do prodejny firmy Fiala, kde mi řekli že je chyba ve špatném skladování, že je musím dát do lednice. Ale i tak nepíšou, a už asi nikdy nebudou psát. Nejsem s výrobkem spokojená.
Možná má někdo jiný lepší zkušenosti, ale já mám špatné.
Ptáte jak píšeme na dort - já osobně tenoukou špičkou a krémem, popr. trochu hustší čokoládou, ale většinou krémem. Jinak jsem slyšela (ale nezkoušela), že je možné psát "redispérem", špičku prý stačí namočit do barvy a pak psát, ale nevím jaký bude výsledek, je to třeba zkusit.

odpovědět

    Nadpis: Re: Potravinářské fixy
Od: Eva

Vloženo: 31.10.2007 20:09:11.
ID: 3335.


Já jsem měla fixy od fy Wilton (koupené u Fialy) a byla jsem s nimi spokojená, chtěla jsem psát a kreslit na marcipán a to šlo velmi dobře. Ale používám pravý marcipán, nikoli mléčnou hmotu. Přestože je nemám v ledničce, tak píšou ještě po roce od prvního použití. (nepoužívám je často)

odpovědět

       Nadpis: Re: Potravinářské fixy
Od: Helena

Vloženo: 01.11.2007 14:36:16.
ID: 3336.


Možná to tak bude paní Evo, když jsem byla na Gastrofestivalu, tak mi tam taky prodávající od Wiltonu poradili to samé co Vy tady píšete,ale já jsem si fixy od té doby nekoupila, tak nemůžu zatím vyzkoušet.

odpovědět

          Nadpis: Re: Potravinářské fixy
Od: adriana

Vloženo: 01.11.2007 22:08:25.
ID: 3340.


Zkuste se zeptat v papirnictví na fixy pro děti,které jsou také jedle.ja maluji obyčejnýmy a ještě se nikdo neotrávil:-)

odpovědět

             Nadpis: Re: Potravinářské fixy
Od: Šárka

Vloženo: 07.11.2007 13:56:10.
ID: 3400.


Děkuji všem za rady. Asi zkusím tedy ty "jedlé fixy", pokud je někde seženu:-) Jinak tou čokoládou no, ale z toho mám velký strach, že bych si to při své šikovnosti rozmazala...:)

odpovědět

Nadpis: Re: Potravinářské fixy
Od: Boženka

Vloženo: 04.02.2008 16:22:42.
ID: 3981.


Ahoj Šárko já si kupuji potravinářské fixi píše se snimi hezky a dobře to vypadá tak si je kup a určitě budeš spokojená jako já mějse hezky čauky

odpovědět

    Nadpis: Re: Potravinářské fixy
Od: Lucie

Vloženo: 27.12.2010 14:42:51.
ID: 7871.


Dobrý den. Mám dělat na ples do tomboly hlavní cenu a dělám si starosti jak to udělat jelikož to má být rozhledna tak jsem si říkala že ty trámy a tak namaluji fixem.....nebo by jste měli někdo lepší nápad jak to udělat?

odpovědět

Reklama
Doporučujeme: Jedinečná cukrárna Větrník v Brně
       Nadpis: Re: Potravinářské fixy
Od: Johny

Vloženo: 01.01.2011 6:09:24.
ID: 7879.


Nebo zkuste použít "barvu" na kakao kresbu, bude to dle mého názoru výraznější. Smíchá se 100% tuk a co nejtmavší kakaový prášek. :-)) Viz. článek zde na Cukrar.cz - Kakaokresba.

Johny

odpovědět


Reagovat k tomtuto tématu

Jméno či přezdívka: 
E-mail: 
 
Název tématu: 
Text příspěvku: 
 
  
 
Upozornění:
Nepoužívejte ve vašem příspěvku odkazy začínající "http://", takovéto příspěvky nebudou zveřejněny!
Tato diskuzní rubrika je vyhrazena všem uživatelům tohoto portálu. Proto žadatelova žádost o poskytnutí informací pouze pro jeho osobu, a to prostřednictvím mobilu, mailu, icq apod. bude vymazána. Stejně tak informace mající reklamní, či komerční charakter nebo příspěvky, které by byly vulgární, urážející či jsou v rozporu s dobrými mravy či platnými zákony ČR.
Dnes je pátek pátek 29. března 2024
svátek slaví Taťána, zítra Arnošt

Top 5 měsíce

Reklama

Reklama Eiskon

Reklama

Reklama

(c) 2001-2024 Větrník, s.r.o. Všechna práva vyhrazena. Kurzovka.