Reklama
|
Téma "Náhrada šlehačky - neživočišná"
|
Náhrada šlehačky - neživočišná
Od: Martina
|
17.10.2007 18:17:09.
id: 3207.
|
|
Můžete mi poradit, co se používá v cukrářské výrobě jako náhrada šlehačky? Hmota je absolutně bílá, naprosto soudržná (gumově), natolik, že nejde sundat ze lžičky. Potřebuji zjistit, co to mohlo být za hmotu nebo přípravek. Existují nějaké receptury nebo předpisy, které určí například, co může nést název "florida"? Děkuji
odpovědět
|
|
|
Nadpis: Re: Náhrada šlehačky - neživočišná
Od: lucka
|
Vloženo: 17.10.2007 18:35:52.
ID: 3208.
|
|
Nevím zda pomůžu, mohla by to být rostlinná šlehačka, v makru ji mají slazenou pod názvem" Hulala slazený rostlinný krém ke šlehání.
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: Náhrada šlehačky - neživočišná
Od: Martina
|
Vloženo: 18.10.2007 12:56:31.
ID: 3218.
|
|
Lucko, krém Hulala mě také napadl. Netušíte, jakou má chuť nebo konzistenci?
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: Náhrada šlehačky - neživočišná
Od: Kajka
|
Vloženo: 17.10.2007 19:24:08.
ID: 3209.
|
|
Florida je druh šlehačkového dortu. Je uveden v cukrářských normách-zhotoví se z půlky světlého korpusu na který se pokladou v jedné řadě půlky komp. broskví, zatáhne se žloutkovým kréme a pak příjde vrstva bílé šlehačky. Celý dort se postrouhá čokoládou a na každý díl-12 ks se stříkne velká růžice z bílé šlehačky. Je to velice lahodný dezert. Dobrou chuť
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: Náhrada šlehačky - neživočišná
Od: Martina
|
Vloženo: 18.10.2007 12:57:39.
ID: 3219.
|
|
Kajko, děkuji za radu. Floridu mám také zafixovanou jako velice lahodný dezert. To, co jsem ovšem měla na talírku včera nemělo s lahodným dezertem nic společného, snad jen jméno.
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: Náhrada šlehačky - neživočišná
Od: lucka
|
Vloženo: 18.10.2007 17:26:40.
ID: 3223.
|
|
Zdravím, chuť hulala je umělější, ale my ji v cukrárně šleháme půl obyč.33% a půl rostlinky a jsem spokojeni a dobře se s ní pracuje.Pokud ji ušleháte samotnou moc do pevna má tendenci na dortech po rozetření praskat a není to hezké.snad to pomůže
odpovědět
|
|
|
Nadpis: Re: Náhrada šlehačky - neživočišná
Od: Martina
|
Vloženo: 19.10.2007 11:21:56.
ID: 3231.
|
|
Lucko, jak potom zákazník pozná, co je a co není klasická šlehačka? Prodavač to často neví nebo prostě nechce říct.
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: Náhrada šlehačky - neživočišná
Od: Helena
|
Vloženo: 03.01.2008 17:47:59.
ID: 3780.
|
|
3lehačka je dobrá jen ji stačí pokud je pevná před došleháním přidat studenou vodu a do některých až po vyšlehání ji zašlehat.
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: Náhrada šlehačky - neživočišná
Od: marco5900
|
Vloženo: 30.10.2009 17:06:17.
ID: 6998.
|
|
|rostlinná šlehačka je pěkně nechutná, když se koupí ta nejlevnější na trhu za cca 32, kč/l vyšlehá se do betonku nebo sádry, přidáme do ní trochu vody asi 2-3dcl, ta je zdarma a hlavně nemá žádnou chuť, tak dostaneme na zákusku hmotu, kterou sundáme lžičkou z talířku nebo zákusku, avšak v ústech se přilepí na patro a drží a drží a nerospustí se ani za nic, opravdu pochoutka
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: Náhrada šlehačky - neživočišná
Od: Martina
|
Vloženo: 19.10.2007 13:58:37.
ID: 3234.
|
|
Tak už jsem se to dozvěděla - jde o rostlinnou směs, která obsahuje kromě trochy rostlinného tuku převážně vodu a 6 Éček +aroma +barvivo. Nezlobte se, ale jsem sama, komu vadí, když si bez varování koupím takovou chemickou bombu?
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: Náhrada šlehačky - neživočišná
Od: Hav
|
Vloženo: 19.10.2007 22:09:24.
ID: 3238.
|
|
Určitě nejste sama, komu vadí všechny možné i nemožné náhražky. Když si mám koupit kousek dortu se šlehačkou, tak chci opravdovou šlehačku a ne cosi umělého. Připadá mi, že jsou vlastně 2 cukrařiny. Jedna používá máslo, šlehačku, čokoládu - ta mi vyhovuje - raději méně a kvalitní. Ta 2. cukrařina pak používá samé náhražky, což se sice projeví příznivou cenou, ale na chuti to moc nepřidá. Poslední dobou se mi již několikrát stalo, že jsem koupila na pohled krásný zákusek, ale vůbec jsem si nepochutnala, právě z důvodu umělé chuti. Tak už raději nic nekupuji a peču sama. Zajímal by mě názor cukrářů profesionálů popř. i vyjádření k tomu, co si o tom myslí a zda jsou se stavem věci spokojení.
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: Náhrada šlehačky - neživočišná
Od: Martina
|
Vloženo: 21.10.2007 18:57:31.
ID: 3250.
|
|
Vadí-nevadí, rozhoduje cena. Šlehačkový zákusek neuchováte den a noc, zatímco ten umělý bude vypadat stále stejně. Že nechutná? Možná je to důvod proč některé cukrárny přežívají jen pár týdnů či měsíců. Bohužel mám obavu, že pravá cukrařina zůstává výsadou domácích oslav a lepších hotelů. Mýlím se?
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: Náhrada šlehačky - neživočišná
Od: Beňa
|
Vloženo: 21.10.2007 21:15:23.
ID: 3251.
|
|
Lidi už ani neví, co je to chutná strava, stejně budeme za chvíli jíst jenom amarouny.
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: Náhrada šlehačky - neživočišná
Od: Martina
|
Vloženo: 22.10.2007 10:40:45.
ID: 3254.
|
|
Beňo, tady nejde jen o chutnou stravu, ale v takovém případě už i o zdraví...
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: Náhrada šlehačky - neživočišná
Od: ....
|
Vloženo: 23.10.2007 11:12:48.
ID: 3259.
|
|
Možná byste se divili, ale kvalitní cukrařina je na hotelech v mnoha případech jen dobrá reklama. Skutečnost věřte mi vypadá zcela jinak!
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: Náhrada šlehačky - neživočišná
Od: Monika
|
Vloženo: 06.11.2007 15:21:10.
ID: 3389.
|
|
může se rostliná šlehačka vařit,tak jako klasická??? chci s rostliné šlehačky udělat pařížský dort,ale nevím,jak na to!!!poradí mi někdo?
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: Náhrada šlehačky - neživočišná
Od: Helena
|
Vloženo: 06.11.2007 16:20:01.
ID: 3391.
|
|
Já mám vyzkoušeno půl - a půl. Na pařížský krém jsem svařila jak rostlinnou, tak normální - vše spolu s cukrem a kakaem, a byo to velice dobré, drželo to krásně. Ze samotné rostlinné šlehačky jsem nedělala, ale když se mi svařila s normální šlehačkou, tak to asi půjde, ne? Ale nevím jestli to neovlivní chuť krému, možná bude asi lépe dál půl napůl.
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: Náhrada šlehačky - neživočišná
Od: Oloušek
|
Vloženo: 04.01.2008 15:28:51.
ID: 3784.
|
|
Jak zde pročítám příspěvky o šlehačce tak mi to nedá, abych také nereagovala. Ano máte pravdu v podlední době velice přibývá cukráren, které vyrábějí z rostlinné šlehačky, důvodů je několik.1- ti co dodávají do řetězců jsou tlačeni na vysoký objem výrobků a nízkou cenu, toto vše rostlinná šlehačka umožňuje. Drží tvar a má vysoký nášleh, oproti živočišné šlehačce, kde je problém s dodávkami, ne vždy výrobce dodržuje datalist na dodávku šlehačky s 33% tuku. Pokud je tuku málo šlehačka se neušlehá, pokud je ho hodně taky se neušlehá takže je toto trochu začarovaný kolotoč. Rostlinných šlehaček jsem zkoušela několik druhů, některé snesou var, jiné se při zahřátí srazí, ale jak psala Helenka, ředí se to půl na půl. Jsem zastánce klasické šlehačky, rostlinné mi také moc nechutnají, ale na druhou stranu musím říct že výrobci se snaží chuť vylepšit a některé při čerstvém našlehání nejsou chuťově špatné. Jak zde psal jeden pisatel, že nechce jíst Ečka s tabilizátory, no každý výrobce je ze zákona povinen dodávat na prodejny kde výrobky prodává dodávat s datalisty, to jsou listy, kde je přesné složení výrobků a je tam vše vypsáno. Pokud výrobce změní surovinu ve výrobku je povinen tento datalist předělat podle skutečnosti. Prodávající by vám měl na požádání tento datalist k výrobku ukázat, ale už vám nikdo nezaručí, že nebyla udělána změna ve složení poroti datalistu. Kolikrát obsluha v cukrárně nedovede poznat jednotlivé druhy zákusků, natožbože z čeho se skládají.jediná rada je nakupovat tam kde máte výrobky odzkoušené a kde chutnají.
odpovědět
|
|
Nadpis: Náhrada šlehačky - neživočišná
Od: pandaXXL
|
Vloženo: 05.12.2008 19:49:43.
ID: 5582.
|
|
Přítel je alergický na mléko, ráda bych mu vyrobila kubánský dort..můžete mi doporučit nějakou rostlinou šlehačku, která by byla co nejvíce chuťově podobná tě živošišné?
odpovědět
|
| | | | | | | | | | | | | | | | | |
Reagovat k tomtuto tématu
|
Dnes je pondělí pondělí 14. října 2024
svátek slaví Agáta, zítra Tereza
Top 5 měsíce
Reklama
Reklama
Reklama
|