Reklama
|
Téma "Karamelizace kondenz.mléka"
|
Karamelizace kondenz.mléka
Od: ivana
|
12.04.2005 8:51:27.
id: 298.
|
|
Prosím o radu, jak zkaramelizovat kondenz. mléko. Slyšela jsem, že se neotevřené (??!) vaří 2-3 hodiny. Je to pravda?? Nebouchne to? Předem Vám děkuji. I.
odpovědět
|
|
|
Nadpis: Re: Karamelizace kondenz.mléka
Od: Johny
|
Vloženo: 12.04.2005 17:17:28.
ID: 299.
|
|
Ja jsem slysel totez, nemam vyzkousene. Ale jedna kolegyne ho varila otevrene a spalila to. Musi byt neotevrene. Recepty na medovnik uvadeji varit uzavrenou plechovku ve vodni lazni 3 hodiny, tak snad by nekdo nepsal bludy. teda doufam? Hodne uspechu!
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: Karamelizace kondenz.mléka
Od: Martina
|
Vloženo: 13.04.2005 7:35:30.
ID: 300.
|
|
Kondenzované slazené mléko se vaří neotevřené v hrnci s vodou. Musí být ponořená celá konzerva. Vaří se 2 hodiny. Mám to vyzkoušené je to bez problémů.
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: Karamelizace kondenz.mléka
Od: Anna kavalova
|
Vloženo: 20.07.2017 22:40:24.
ID: 13705.
|
|
Na co dvě hodiny vařit, dostane se koupit hotový!!!!!
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: Karamelizace kondenz.mléka
Od: Hav.
|
Vloženo: 07.08.2017 16:15:44.
ID: 13713.
|
|
V roce 2005 se ještě hotové neprodávalo.
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: Karamelizace kondenz.mléka
Od: Hav.
|
Vloženo: 07.08.2017 16:19:00.
ID: 13714.
|
|
V roce 2005 se ještě hotové neprodávalo.
odpovědět
|
|
|
Nadpis: Re: Karamelizace kondenz.mléka
Od: Věra
|
Vloženo: 13.12.2018 10:50:59.
ID: 13956.
|
|
..nevím,kde bych sehnala již karamelizované mléko?
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: Karamelizace kondenz.mléka
Od: Věra
|
Vloženo: 13.12.2018 10:53:48.
ID: 13957.
|
|
kde koupit?
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: Karamelizace kondenz.mléka
Od: Bagorz
|
Vloženo: 01.12.2019 7:53:42.
ID: 14182.
|
|
Videl jsem ho v NORMĚ
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: Karamelizace kondenz.mléka
Od: bubbles
|
Vloženo: 01.12.2019 19:38:27.
ID: 14183.
|
|
Koupit se sice dá už karamelové, ale mně osobně moc nechutná..má to takový nakyslý ocas :) Vařené salko je sice na dlouho, ale má pak mnohem lepší a jemnější chuť.
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: Karamelizace kondenz.mléka
Od: Lumen
|
Vloženo: 14.12.2018 10:08:37.
ID: 13958.
|
|
Kupované karamelové salko není moc dobré - ostatně u nás v JČ stojí karamelové stejně nebo i levněji než klasické kondenzované, to už samo o sobě taky o mnohém vypovídá (ostatně, kdo dělá v obchodě, nebo obchodu rozumí, ví, že to tak je).
Domácí karamelové salko je hustší konzistence, chutnější a zkrátka poctivější, tečka.
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: Karamelizace kondenz.mléka
Od: bubbles
|
Vloženo: 01.12.2019 19:41:54.
ID: 14184.
|
|
Naprostý souhlas, kupované karamelové mléko má divnou nakyslou chuť. Lepší je si ho uvařit..je to sice pracnější, ale za mě rozhodně chutnější.
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: Karamelizace kondenz.mléka
Od: Lumen
|
Vloženo: 14.12.2018 10:09:17.
ID: 13959.
|
|
Kupované karamelové salko není moc dobré - ostatně u nás v JČ stojí karamelové stejně nebo i levněji než klasické kondenzované, to už samo o sobě taky o mnohém vypovídá (ostatně, kdo dělá v obchodě, nebo obchodu rozumí, ví, že to tak je).
Domácí karamelové salko je hustší konzistence, chutnější a zkrátka poctivější, tečka.
odpovědět
|
|
Nadpis: Karamelizace kondenz.mléka
Od: Tomas Sedlacek
|
Vloženo: 13.04.2005 15:14:27.
ID: 301.
|
|
Mleko v plechovce se skutecne vari neotevrene, okolo dvou hodin. Vysoky obsah cukru zpusobuje karamelizaci, dejte pozor, aby vam nevyvrela voda. Odstrante z plechovky nalepku, po uvareni opatrne vyjmete a nechte zchlednout, neotvirejte horke. Pri dalsim zpracovani - treba do masloveho kremu - pridavejte postupne, po lzickach. Tomas Sedlacek
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: Karamelizace kondenz.mléka
Od: Alena
|
Vloženo: 15.04.2005 8:48:07.
ID: 305.
|
|
Ještě Vám chci poradit.Toto mléko připravuji již mnoho let.Opravdu se vaří 2 hod neotevřené.Plechovku pokládám naležato do hrnce a nálepku (pokud jde těžko) ani nesundávám, ona se sama odlepí.Jen kontroluji dostatek vody.Když ta plechovka je postavená vznikájí pod ní bublinky a ty pak nadzvedávají tu plechovku a je u toho rachot.Používám toto zchlazené, zkaramelované mléko jak do krémů, tak je výborné do přípravy vaječného koňaku.Recept popřípadě zašlu.
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: Karamelizace kondenz.mléka
Od: Krishotka
|
Vloženo: 12.10.2005 13:31:18.
ID: 487.
|
|
Ahoj, ak by sio mohla, posli mi recept na ten vajecny konak, je to nasa oblubena pochutka .. a bolo by dobre skusit nieco nove .... Diky
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: Karamelizace kondenz.mléka
Od: nzuH66hnNzt
|
Vloženo: 23.03.2017 11:36:35.
ID: 13588.
|
|
Videoclip slab, merge cu masina la inceput 1 minut sau chiar mai mult, lumea ii face cu mana, dupaia accidentul, aia de vin si ii devasteaza masina, de ii fura copilul si asa mai departe, iar la sfarsit HAPPY END!Melodia si mai slaba, Loranda care face un rol prost, BUG care canta o melodie prost gaae.tniKdep working !
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: Karamelizace kondenz.mléka
Od: anna
|
Vloženo: 20.10.2005 21:02:15.
ID: 500.
|
|
Prosím o zaslání receptu.Díky.
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: Karamelizace kondenz.mléka
Od: lXOngTJT9S
|
Vloženo: 23.03.2017 17:49:30.
ID: 13627.
|
|
Shiver me timbers, them's some great innramotiof.
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: Karamelizace kondenz.mléka
Od: Lenka
|
Vloženo: 22.12.2005 14:16:47.
ID: 588.
|
|
Dobrý den,prosím pošlete mi recept na vaječný koňak, jestli máte i na domácí bayles, tak také, děkuji moc.
Lenka
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: Karamelizace kondenz.mléka
Od: Zuzana
|
Vloženo: 21.07.2006 13:03:16.
ID: 1065.
|
|
Dobrý den,měla by jsem taky zájem o recept na vaj.koňak.
Předm Děkuji Zuzana
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: Karamelizace kondenz.mléka
Od:
|
Vloženo: 29.11.2007 5:49:36.
ID: 3565.
|
|
PROSÍM O RECEPT VAJEČNÝ KONAK
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: Karamelizace kondenz.mléka
Od: moník
|
Vloženo: 29.11.2007 10:04:54.
ID: 3567.
|
|
Dbrý den, zde je:
6 žloutků utřít se 6ti vanilkovými cukry a přidat 2 zahuštěná slazená mléka, 1 zahuštěné neslazené a 1/2 l rumu. M.
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: Karamelizace kondenz.mléka
Od: Hav.
|
Vloženo: 02.12.2007 12:34:22.
ID: 3587.
|
|
vyzkoušela jsem vaječný koňak tak, že se míchají žloutky se smetanou a cukrem ve vodní lázni do zhoustnutí a pak se přidá rum. Dle mého má mnohem lahodnější chuť než ty vaječné koňaky dělané z kondenzovaných mlík - s těmi bych u svých mlsoutů neuspěla, protože to kondenzované mléko je v nich stále cítit.
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: Karamelizace kondenz.mléka
Od: Iwka
|
Vloženo: 30.11.2017 18:33:17.
ID: 13761.
|
|
Dobrý den, četla jsem Váš komentář z 15.4.2005 o karamelizaci kondenzovaného mléka. Tehdy jste nabízela recept na vaječný konak. Mohu Vás tedy o něj poprosit. Děkuji 😉
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: Karamelizace kondenz.mléka
Od: Laris
|
Vloženo: 30.11.2023 13:56:51.
ID: 26111.
|
|
Prosím o recept na vaječňák😊
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: Karamelizace kondenz.mléka
Od: doktorka
|
Vloženo: 17.04.2005 9:55:38.
ID: 307.
|
|
Mila Ivano Já mám tuto dobrotu již dlouho vyzkoušenou,vařím kondenzované salko ve větším hrnci s velkým množstvím vody 2h také vařím salko v tubě je však třeba odstranit umělý uzávěr a stačí vařit jen 1h,po vychladnutí roztříhnu kleštičkami stačí mi to na 1/2l bayles. Pokud tu dobrotu ovšem nesníte dřív než z ní stačíte něco připravit...Ňam Ňam
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: Karamelizace kondenz.mléka
Od: Vlaďka
|
Vloženo: 17.04.2005 20:41:15.
ID: 310.
|
|
Já jsem to již zkoušela 3x, ale ne v normálním hrnci, ale v papiňáku. Doba varu cca 45 minut, potom nechat vychladnout a vychladlé otevřít.
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: Karamelizace kondenz.mléka
Od: jana
|
Vloženo: 16.07.2005 21:12:03.
ID: 367.
|
|
Vladko,jste docela odvážná, já sice vařím salko pomalým varem naležato 2 - 3 hodiny leta, asi před 2 roky jsem vařila 3 plechovky, jedna vybouchla,nepřejte si vidět kuchyń,mléko bylo po celé kuchyni i do zavřených skříněk se nějak záhadně dostalo,zdi se musely seškrabat až na omítku, po této zkušenosti bych měla strach dát plechovku do papiňaku.Vařím sice dále ,ale pro jistotu z kuchyně odcházím a jen opatrně chodím plechovky otáčet.
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: Karamelizace kondenz.mléka
Od: ALhextpGXB
|
Vloženo: 29.11.2011 8:20:16.
ID: 8348.
|
|
I'm out of league here. Too much brain power on dilpsay!
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: Karamelizace kondenz.mléka
Od: Táňa
|
Vloženo: 11.10.2005 16:58:05.
ID: 483.
|
|
Staci varit 2 hodiny pozvolna. Neotvirat plechovku, a aby nebouchla musi byt "vleze" a celkem ponorena do vody. Pro vyrobu kremu staci pridat 1 az 1.5 praveho masla. Je to moc dobre !
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: Karamelizace kondenz.mléka
Od: al.do
|
Vloženo: 05.04.2006 19:31:56.
ID: 771.
|
|
V rámci úspory energie vařím kondenzované mléko vždy nejméně po 5 plechovkách najednou - vydrží skaldované v chladu bez problémů i 1 rok a je připraveno k okamžitému použití.
odpovědět
|
|
Nadpis: vaječný końak
Od: janča
|
Vloženo: 22.06.2006 17:31:32.
ID: 988.
|
|
prosím poslali by jste mi recept jak se dělá vaječný końák?děkuji...
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: Karamelizace kondenz.mléka
Od: Iva
|
Vloženo: 06.08.2006 14:36:35.
ID: 1119.
|
|
Prosím také o recept na vaječný koňak. Děkuji.
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: Karamelizace kondenz.mléka
Od: danika
|
Vloženo: 06.08.2006 16:24:49.
ID: 1120.
|
|
Dobrý deň,ja robím vaječný koňak takto:6 žítkov,2 sladené kondenzované mlieka,1/2 l rumu,1 vanilkový cukor.žítka vymiešame ,pridáme salká a miešame nad parou pridávame počas miešania rum.Likér prelejeme ked nie je velmi hustý.Po vychladnutí ešte trochu zhustne.KARAMELOVY KONAK:postup je presne taký istý ako u vaječného likéru len salká dáme na 2 hodiny variť do vody aby zkaramelizovali a nedávame už vanilkový cukor.
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: Karamelizace kondenz.mléka
Od: danika
|
Vloženo: 06.08.2006 16:26:44.
ID: 1121.
|
|
Zo zvyšných bielkov robievam snehové pusinky.
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: Karamelizace kondenz.mléka
Od:
|
Vloženo: 02.12.2006 18:31:31.
ID: 1472.
|
|
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: Karamelizace kondenz.mléka
Od: jSQFjyOivCzK
|
Vloženo: 29.11.2011 4:49:37.
ID: 8343.
|
|
Oh yeah, fbauluos stuff there you!
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: Karamelizace kondenz.mléka
Od: CYE3UJLzOUnU
|
Vloženo: 23.03.2017 16:46:06.
ID: 13621.
|
|
This is both street smart and integlilent.
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: Karamelizace kondenz.mléka
Od: Yva
|
Vloženo: 11.12.2006 9:33:06.
ID: 1493.
|
|
Kdyby náhodou ještě někdo zavítal na tyto stránky,tak bych chtěla moc poprosit,zda-li by mi poslal recepa na Vaječný koňak bez vaření a jestli má někdo zkušenost,jak dlouho se dá vaječňák bez vaření skladovat.Díky a všem krásné Vánoce:-)
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: Karamelizace kondenz.mléka
Od: 6YnwjPxCJg
|
Vloženo: 23.03.2017 18:16:51.
ID: 13633.
|
|
In awe of that ansrwe! Really cool!
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: Karamelizace kondenz.mléka
Od:
|
Vloženo: 11.12.2006 14:41:38.
ID: 1494.
|
|
taky to tak varim, nebouchne to, jen pak to nechte schladnout...
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: Karamelizace kondenz.mléka
Od: Macek II
|
Vloženo: 11.12.2006 23:23:35.
ID: 1497.
|
|
DOMÁCÍ BAILEY´S I 2 plechovky kondenzovaného slazeného mléka, 1/2 l rumu, 200ml šlehačky Mléko vaříme v zavřené plechovce na mírném ohni 1a1/2 hod. Necháme vychladnout, potom otevřeme, dáme do mixeru, pomale přiléváme rum a šlehačku a mixujeme na jemný krémový likér. Nalijeme do sklenic a dáme do lednice vychladit
DOMÁCÍ BAILEY´S II 1 plechovka kondenzovaného mléka, 1/2 l mléka, 1 mandlový pudink, 1/2 l rumu, pár kapek mandlové tresti Pudink uvaříme v mléce a přidáme vše ostatní a důkladně vyšleháme. Nalijeme do lahví a vychladíme
DĚLÁM UŽ DLOUHO OBA, POTOM CI JE ROZDĚLÍM A DO JEDNÉ POLOVINY JEŠTĚ ROZPUSTÍM NUGETU A NEBO SI KOUPÍM KOKOSOVOU TREST A NALIJI DO JEDNÉ PŮLKY. Ti moji ho milují tak na vánoce dělám asi 4 druhy a 3 litry
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: Karamelizace kondenz.mléka
Od: xQE7Cd6Q
|
Vloženo: 23.03.2017 17:47:56.
ID: 13626.
|
|
I'm so glad I found my solituon online.
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: Karamelizace kondenz.mléka
Od: mondi
|
Vloženo: 13.12.2006 16:04:35.
ID: 1504.
|
|
nebojte se nebouchne je to pak daleko lepší mléko je sladší a má vinikající chuť
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: Karamelizace kondenz.mléka
Od: Natali
|
Vloženo: 14.12.2007 7:43:43.
ID: 3684.
|
|
dobrý den,nemusíte mít obavy z karamelizace kond. mléka já pravidelně dělám z tohoto náplň na cukroví a je moc dobrá vařím ve vodě celou konzervu asi 2 hodiny a po otevření je z něj příjemně vonící karamel.Určitě doporučuji vyzkoušet.
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: Karamelizace kondenz.mléka
Od: Lenka
|
Vloženo: 02.08.2013 15:02:00.
ID: 10153.
|
|
Dobrý den mohla bych se zeptat za jak dlouho můžu kondenzované mléko po uvaření rozdělat? Vařila jsem ho dneska a potřebuju ještě dnes udělat polevu o dortu. Děkuji
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: Karamelizace kondenz.mléka
Od: HQjt8EVUS09O
|
Vloženo: 23.03.2017 14:17:50.
ID: 13615.
|
|
This does look prinosimg. I'll keep coming back for more.
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: Karamelizace kondenz.mléka
Od: QW2mNIi4U
|
Vloženo: 23.03.2017 18:24:47.
ID: 13638.
|
|
The genius store cadlel, they're running out of you.
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: Karamelizace kondenz.mléka
Od: karol
|
Vloženo: 16.11.2011 13:26:31.
ID: 8325.
|
|
Hneď to vyskúšam,som amatér,ale verím ,že sa mi to podarí
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: Karamelizace kondenz.mléka
Od: veve
|
Vloženo: 19.03.2012 10:40:34.
ID: 8538.
|
|
Já dělala náplně s karamelizovaného mléka také..Ale v obchodě jsem objevila nový pudink.Jmenuje se dr.ekter Karamelový prémium stojí asi 11kc a pukud pridáte dva do půl litra mléka chutná stejně jak karamelizované mléko :-)
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: Karamelizace kondenz.mléka
Od: mani
|
Vloženo: 15.12.2012 10:31:24.
ID: 9785.
|
|
Jak dlouho se vaří Karamelizované mléko..? :)
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: Karamelizace kondenz.mléka
Od: LaĎa
|
Vloženo: 18.12.2012 6:49:02.
ID: 9790.
|
|
osobně ho nechávám v hrnci ponořené ve vodě probublávat 4 hodinky můžete jich nechat zkaramelizovat víc najednou a nechat na příště, nic se tomu nestane. po 4 hodinách to má dle mého ideální barvu. jinak je dneska možnost si koupit i karamelové salko ale nevím jak to vypadá obsahově.
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: Karamelizace kondenz.mléka
Od: marie
|
Vloženo: 22.11.2016 23:24:21.
ID: 13515.
|
|
vari se neotevrene 2 hodiny je svetlejsi zkaramelizovane kdyz ho varite 3 hodiny je hodne tmavsi mam to vyskousene musi byt cele zalete vodou, ja ho varim nalezmo
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: Karamelizace kondenz.mléka
Od: kbWxcYrkUc
|
Vloženo: 23.03.2017 14:12:15.
ID: 13612.
|
|
Thanks for spending time on the computer (wigrint) so others don't have to.
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: Karamelizace kondenz.mléka
Od: Jera
|
Vloženo: 03.03.2017 16:12:31.
ID: 13568.
|
|
Ta vybouchlá konzerva (viz zkušenost Jany výše), ta musela být nějaká vadná. Kondenzované mléko na karamel vařím nějakých 30 let (ne v kuse...pokaždé po 2 hodinách, samozřejmě :o)) a nikdy se nic špatného nepřihodilo. Vaření 2 hodiny = světlý pastovitý karamel, 3 hodiny = tmavší a tužší karamel.
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: Karamelizace kondenz.mléka
Od: ana
|
Vloženo: 02.12.2017 18:38:54.
ID: 13762.
|
|
Varili ste uz niekto salko s rucne otvaracim vieckom co ma na vrchu hacik ? Mne to tiez vybuchlo ale mala som uz malo vody. Teraz neviem ci to mam skusit znovu.
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: Karamelizace kondenz.mléka
Od: ana
|
Vloženo: 02.12.2017 18:40:17.
ID: 13763.
|
|
Varili ste uz niekto salko s rucne otvaracim vieckom co ma na vrchu hacik ? Mne to tiez vybuchlo ale mala som uz malo vody. Teraz neviem ci to mam skusit znovu.
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: Karamelizace kondenz.mléka
Od: Honzík
|
Vloženo: 29.03.2019 9:51:15.
ID: 14023.
|
|
Recept- do mísy nasypu pět vanilkových cukrů, 4 tatry, 4 salka, mixuji tyčovým mixérem asi 15 minut, pak doleji rum, dle chuti a mixuji 15 minut. Není těžký na žaludek. žloutky nedávám. Dobrou chuť.
odpovědět
|
| | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | |
Reagovat k tomtuto tématu
|
Dnes je pondělí pondělí 14. října 2024
svátek slaví Agáta, zítra Tereza
Top 5 měsíce
Reklama
Reklama
Reklama
|