Cukrář.cz

Reklama



Téma "proč????"


proč????
Od: sikulka

05.09.2007 12:35:43.
id: 2921.


Ahojky, doufám že se někdo připojí do mé diskuze.. víte co mi tak vadí. Jsem tedka čerstvá vyučená cukrářka. už pracuji ,ale boužel ne v cukrařině. mám velké plány do života a tak potřebuji si vydělat co nejvíce.. jen tohle co by chtěla tu nakousnout je! porč?? ta cukrařina je tak málo placená.. vždyt je to tak namáhavá práce.. mě ta cukrařina stašně baví..ale kdyby měl dělat v cukrně nebo v hotelu tak se neuživím s toho platu... ale strašně mě to tak mrzí,protože cukrařinu nechci opustit..ale co s tím mi naděláme..?? určitě nejsem sama koho to tak trápí..snad?
ale je to nechápavé.. si vem te že operátor ve skladě dostane víc než cukrář.. a to cukrařinu nemůže dělat každy jak se mu zachce.. na to musí mít zlaté ruce.. ach jo ta moc mě to trápí... a operátor.. ten s e na to nemusí ani učit.. a ještě je to tak jednoduché. ach jo.. :(

odpovědět

Nadpis: Re: proč????
Od: Miriam

Vloženo: 05.09.2007 14:54:00.
ID: 2922.


Ahoj,tak tenhle problem maji asi vsichni cukrari.Ja teda pracuji v soukrome cukrarne a na plat si stezovat nemuzu,protoze majitele jsou fajn a ja jim ale za to odvadim poctivou praci.Ale tebe opravdu chapu,cukrarina je hrozna drina,delam ji uz pres 4 roky,praxe me hodne naucila a chci ji delat do smrti.Ale problem s penezi nevim jak vyřešit,protože tento problem ma pulka naroda,dnes je to hrůza všude...

odpovědět

    Nadpis: Re: proč????
Od: georg

Vloženo: 05.09.2007 22:30:51.
ID: 2925.


No o tom mi můžete vyprávět!Snad jen to ,že na to ostatní příjdou(hlavně ti majitelé těch cukráren) a budou ocen'ovat lépe ,až ti co to chtějí dělat, svou práci milují , tak nebudou a ti ostatní to budou dělat jen tak jako ,že dělají cukrařinu!Já vím někdy je to těžké ,ty prachy najít ,ale přeci když se výrábí dobře a kvalitně a prodává se ,tak proč neocenit ty co na tom mají ten nějvětší podíl"cukráře".

odpovědět

       Nadpis: Re: proč????
Od: sikulka

Vloženo: 06.09.2007 12:33:01.
ID: 2929.


já už uvažuji o tom že si s kamarádkou otevřeme cukrárnu tak snad se nám to povede.. už to vypadá že máme prostory.. jupí... a vím a věřím tomu že svoji práci budud dělat čestně.a snažit se vystoupin na žebříček těch nejlepších cukrářu.. mylsím si že na to mám. a když se každý snaží a chce něco dokázat tak na to má.. a já se toho nevzdám. i když je to málo placené. ale když to budud dělat pořádně tak to lidi ocení..

odpovědět

          Nadpis: Re: proč????
Od: Jitkas

Vloženo: 06.09.2007 20:09:25.
ID: 2934.


Zdravím Šikulko,
tak to se moc těším, že budu moci zajít na dobrou kávu a výborný zákusek. Doufám,že Vám to výjde!!!!! Bude to jistě ale namáhavá cesta.Tak hodně štěstí.

odpovědět

             Nadpis: Re: proč????
Od: sikulka

Vloženo: 08.09.2007 19:48:23.
ID: 2947.


Také zdravím nick: Jitkas. Asi tuším kdopka jste. a děkuji.... vím,že to bude namáhavá cesta..ale už na té cestě pracuji a to s velice dobrou osobou... a moc se těším... protože by chtěla své plány si vyplnit.. a určitě budeme rádi když přijdete na kafíčko a zákusek :)))

odpovědět

Reklama
Doporučujeme: Jedinečná cukrárna Větrník v Brně
Nadpis: Re: proč????
Od: Johny

Vloženo: 07.09.2007 16:30:40.
ID: 2938.


Zdravím! No opravdu platy cukrářů jsou ve většině míst republiky dost velký problém. Teď zrovna také hledám něco většího, myslím tím lepší restauraci nebo hotel, abych mohl vůbec u cukrařiny zůstat. Je dost problém najít dobře placené místo s kvalitní cukrařinou.

odpovědět

Nadpis: Re: proč????
Od: KIKI

Vloženo: 25.09.2007 22:09:38.
ID: 3077.


Musím se připojit:-)...jsem taky cukrářka a je fakt že to nestojí za nic co se týče peněz...svoji práci taky miluji a dopracovala jsem se k tomu že budu mít svojí vlastní firmu...tak i vám přeji ať se to splní podle vaších snů a představ...hlavně jen aby to bylo "o cukrařině" a né "o penězích":-)

odpovědět

    Nadpis: Re: proč????
Od: ada

Vloženo: 26.09.2007 19:30:36.
ID: 3082.


obdivuji vás Kiki,taky si chci vybudovat vlastní cukrárnu.Prosila bych kdejakou radu.Budu si muset vzít dost velky uvěr,ktery budu splácet 10 let.Vím,že je to šílené,ale pečení je muj život.Problém je,že v obci už mám konkurenci.Předběhli mě.Pořád chci jít do toho.Najdu si určitě své zakazniky.Možná mám trochu vyhodu,že jsem u hlavní cesty,kde je poměrně velky provoz.Napište mi někdo váš názor,jestli nejsem až moc odvážna na dnešní dobu.

odpovědět

Nadpis: Re: proč????
Od: Al

Vloženo: 28.09.2007 17:34:27.
ID: 3100.


Ahoj děvčata,
zatím mám své zaměstnání, ale vidím to už jen tak na tři roky, poté budu bez práce. Hrozně mě baví pečení, peču doma v paneláku pro známé. Uvažuji o tom, o čem Vy, mít svoji výrobnu. Měla bych několik dotazů: máte spočítáno, na kolik odhadem vyjde vybavení? Mohu si zřídit výrobnu v rodinném baráku třeba z garáže? Kde se dozvím co vše je třeba dodržet,aby bylo vše v pořádku (myslím nějaké www stránky,paragrafy). Doma dělám krém z vařených vajec v páře. Budu ho moci dělat i nadále? (myslím, že asi ne, a pokud ne, tak z čeho ho děláte vy?) Nejsem vyučená cukrářka, jsem vyučená kuchařka a nemám žádnou praxi v cukrárně. Mám vůbec šanci zařídit si výrobnu? Musím péct podle nějakých norem, jako jsou kuchařské, nebo mohu mít jakékoli recepty? Peču hrozně ráda a moje maminka také peče.
Děkuji za odpovědi,všem vám přeji ať se daří a omlouvám se za možná hloupé otázky.

odpovědět

    Nadpis: Re: proč????
Od: KIKI

Vloženo: 28.09.2007 18:51:21.
ID: 3101.


Ahoj...no něco málo ze své zkušenosti ti mohu říct. Co se týče vybavení....záleží kde a jak budeš nakupovat. Jestli nové nebo z bazaru.Teď se toho dá koupit hodně po bazarech.V rodinném domku to jde, protože já to tam dělám taky. Co se týče dodržení předpisů je to hodně komplikované.Tedy podle těch nových norem(ale na jakých stránkách to najdeš to nevím, za mě to řešil projektant,jen mi donesl složky o hygienických předpisech a ty jsem si musela přečíst).Co se týče krému...nevím jak to funguje s tím zkušenosti zatím nemám. Jinak recepty můžete mít svoje....snad jsem trochu pomohla.

odpovědět

Nadpis: Re: proč????
Od: olka

Vloženo: 28.09.2007 20:33:21.
ID: 3102.


V prvním případě si zajděte na hyg.stanici ,kde Vám vše potřebné sdělí.také si obejděte stavební úřad kde se také hodně dozvíte ,jako je ohláška svatebních prací ,a také Vám tam poradí co a jak má vypadat ,aby Vám to případně hyg.schválila pro provoz.
Pro provozování živnosti potřebujete min.3r.praxe,aby jste získala živ.list ,a nebo potřebujete garanta který toto má.Receptury samozřejmě můžete mít své ,ale musí být zpracovány pro případnou kontrolu ze zemědelské inspekce.
Jinak v knihkupectví dostanete i odborné knihy ,kde jsou popsány receptury mnoha výrobků včetně krémů.
Vybavení (záleží co vše už máte a co ještě budete potřebovat)odhad toho základního(trouby ,stroje ,lednice atd....)cca 300tis.
Přeji hodně štěstí.

odpovědět

Nadpis: Re: proč????
Od: cukrle

Vloženo: 18.10.2008 19:51:04.
ID: 5371.


ahoj miluji svoji mizerně placenou práci. která je velmi náročná. je škoda že si toho zaměstnavatelé dle spravedlnosti neváží a náležitě nás neocení .jsem vyučena v oboru s pětiletou praxí. ale peníze mi ještě nikdo nepřidal.

odpovědět

    Nadpis: Re: proč????
Od: olča

Vloženo: 25.10.2008 18:01:45.
ID: 5391.


Ahoj!já jsem v oboru již 17let ,ale bohužel ani zde se nedělají rozdíli mezi čerstvým vyučencem a cukrářem s mnohaletou praxí.Ikdyž si myslím ,že rozdíl je znatelný a ten rozdíl v platu by měl být vidět .Ale stejně i tak svoji práci mám moc ráda,jinak bych asi už u toho nebyla.

odpovědět

Nadpis: Re: proč????
Od: Karlos.

Vloženo: 20.10.2008 15:09:08.
ID: 5372.


Proslazená každodenní rutina za 8 tis. čistého, možná i méně. I toto je česká cukrařina:-) Jsem rád že jsem nezůstal v oboru...........i když špičkovej cukrář někde v hotelu se nemusí mít špatně......

odpovědět

    Nadpis: Re: proč????
Od: Johny

Vloženo: 24.10.2008 17:37:18.
ID: 5385.


Já naopka jsem rád, že jsem se zatím oboru nemusel vzdát, cukrařina pro mě znamená mnoho. Nemůže všichni odejít od cukrařiny a čekat, že se situace sama zlepší. Je potřeba bojovat, bojovat tím že budeme celým srdíčkem den co den sladce tvořit a dokážeme, že cukrařina není jen tak něco napatlat, jak si to mnohý laik myslí. Je to sladké umělecké řemeslo, jež si zaslouží naši úctu!
Jinak co se týče cukráře na hotelu, jak píše Karlos, ani zde nemá cukrář žádnou lehárnu a musí se dost co ohánět. Holt nic není zadarmo, což platí obzvláště v dnešní době. "Ona ta tráva u souseda na trávníku není o nic zelenější", věřte mi.

odpovědět

Nadpis: Re: proč????
Od:

Vloženo: 24.10.2008 18:53:12.
ID: 5386.




odpovědět


Reagovat k tomtuto tématu

Jméno či přezdívka: 
E-mail: 
 
Název tématu: 
Text příspěvku: 
 
  
 
Upozornění:
Nepoužívejte ve vašem příspěvku odkazy začínající "http://", takovéto příspěvky nebudou zveřejněny!
Tato diskuzní rubrika je vyhrazena všem uživatelům tohoto portálu. Proto žadatelova žádost o poskytnutí informací pouze pro jeho osobu, a to prostřednictvím mobilu, mailu, icq apod. bude vymazána. Stejně tak informace mající reklamní, či komerční charakter nebo příspěvky, které by byly vulgární, urážející či jsou v rozporu s dobrými mravy či platnými zákony ČR.
Dnes je pátek pátek 19. dubna 2024
svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Top 5 měsíce

Reklama

Reklama Eiskon

Reklama

Reklama

(c) 2001-2024 Větrník, s.r.o. Všechna práva vyhrazena. Kurzovka.