Cukrář.cz

Reklama



Téma "kokosový kmen"


kokosový kmen
Od: terrys

16.02.2005 22:33:17.
id: 243.


Zajímalo by mě, jak se dělá kokosový kmen, takový ten co se prodává na trzích.

odpovědět

Nadpis: Re: kokosový kmen
Od: zdes

Vloženo: 22.10.2005 22:03:35.
ID: 503.


Právě jsem se pídila po tom samém a našla jsem toto:
------------
Kokosový kmen
20 dkg moučkového cukru; 20 dkg kokosu; 5 dkg kakaa; 15 dkg 100% tuku rozpustit; 2 až 3 lžíce rumu; 1 vejce - Udělat těsto, zavinout do alobalu, krájet plátky.
------------
A jinde jedna paní povídala (vlastně psala :))) toto:
------------
Letos jsem vyzkoušela jedno nové cukroví, které chutná jako kokosový kmen prodávaný na pouti.
KOKOSOVÁ HNÍZDA: 8 dkg másla, 24 dkg cukru, 4 vařené žloutky-prolisované, trošku rumu, 8 lžic nastrouhaného kokosu, čokoláda na vaření, kokos na obalení. Utřeme máslo,cukr rum a žloutky.Pak přidáme kokos. Z hmoty uděláme kuličky,které hned obalíme v kokosu. Uprostřed kuličky uděláme vařečkou důlek a zakápneme rozehřátou čokoládou. Tak jsem udělala kuličky z půlky hmoty a do druhé jsem přidala kakao a hned mám zas dva druhy cukrový. Je to moc dobré, sice sladké, ale dobré a nejen dětem to moc chutná a hlavně mohou pomáhat...
----------
Tak třeba se Vám to, Terrys, hodí??? Upozorňuji, že jsem to nezkoušela, jen přeposílám to, co jsem před 5-ti minutami našla. Zdes.

odpovědět

Reklama
Doporučujeme: Jedinečná cukrárna Větrník v Brně
    Nadpis: Re: kokosový kmen
Od: Longin

Vloženo: 11.12.2009 18:30:37.
ID: 7140.


tohle dělám já a je to nejjednodušší a výborný
Ingredience:
kokos 250 g
sušené mléko 100 g
salko 1 konzerva

Postup přípravy receptu:
Ze salka, sušeného mléka a kokosu vypracujeme těsto.
Těsto rozdělíme na 3 díly. Jeden necháme bílý. Druhý obarvíme kakaem a
třetí obarvíme růžovým potravinářským barvivem. Případně jej můžeme ochutit potravinářskou příchutí.
Z každé barevné části těsta vyválíme váleček a všechny je propleteme,
aby nám vznikl jeden velký trojbarevný váleček. Ten nakrájíme na menší,
vytvarujeme v menší válečky a ty obalíme v kokosu.
Kokosové kmeny zabalíme do alobalu nebo potravinářské fólie a
necháme v lednici ztuhnout a uležet. Hotové kmeny můžeme také namáčet v čokoládové polevě.

odpovědět


Reagovat k tomtuto tématu

Jméno či přezdívka: 
E-mail: 
 
Název tématu: 
Text příspěvku: 
 
  
 
Upozornění:
Nepoužívejte ve vašem příspěvku odkazy začínající "http://", takovéto příspěvky nebudou zveřejněny!
Tato diskuzní rubrika je vyhrazena všem uživatelům tohoto portálu. Proto žadatelova žádost o poskytnutí informací pouze pro jeho osobu, a to prostřednictvím mobilu, mailu, icq apod. bude vymazána. Stejně tak informace mající reklamní, či komerční charakter nebo příspěvky, které by byly vulgární, urážející či jsou v rozporu s dobrými mravy či platnými zákony ČR.
Dnes je sobota sobota 20. dubna 2024
svátek slaví Marcela, zítra Alexandra

Top 5 měsíce

Reklama

Reklama Eiskon

Reklama

Reklama

(c) 2001-2024 Větrník, s.r.o. Všechna práva vyhrazena. Kurzovka.