Cukrář.cz

Reklama



Téma "Zivot bez cukrarny"


Zivot bez cukrarny
Od: Nadia

17.10.2004 6:03:05.
id: 112.


Vazeny pane Sedlacku,
ani nevite, jak se mi sbihaji sliny, kdyz ctu Vase (velmi srozumitelne!!!!) odpovedi. A zaroven je mi smutno, ze svym pratelum zde, v kanadskem Vancouveru, mohu nabidnout jen zlomek toho, co je v nasich ceskych cukrarnach obvykle: zakusky z odpalovaneho testa, cukrovi, dorty a rolady plnene slehackou ...
Zamerne pisu "slehackou", protoze kremy uvadene v beznych kucharskych knihach, jako nastavovane moucnou kasi nebo pudingem, nejsou to prave. Uz jsem psala jednomu cukrarskemu ucilisti, ale bohuzel, recepty mi napsat nemohou a zadne "Receptury cukrarskych vyrobku" neexistuji.

Mam na Vas tedy prosbu: mohl by jste mi prozradit, z ceho je treba krem na spicky (slehana vejce s cukrem v pare + maslo? A da se neco podobneho vyrobit pouze z bilku?), jak na ty indianky tak krasne nanesete cokoladovou polevu? A jak proboha dokazete dostat tu polevu na indianky???? A jak na parizskou slehacku?

Zda se mi, ze cukrarina je nejen umeni ale i veda. Tady v Kanade je jina mouka i maslo, tak vzdy provadim zaznamy o peceni, abych treba nepouzila dvakrat nevhodnou mouku. Mozna by bylo nejlepsi odletet do Ceska a absolvovat kurz. Ale to by me uz nikdo z ceske cukrarny nedostal!

Moc Vam dekuji, pokud neni mozne mi odpovedet, zlobit se nebudu, budu experimentovat dal! Oni stejne snedi vsechno, co je sladke! Jen mi je lito, ze jim neumim ukazat, ze tak malicka zeme, jako je Ceska Republika, ma i jine hodnoty nez architektonicke pamatky.

Preji pekny den

Vase Nadia Hanakova Janis

odpovědět

Nadpis: Re: Zivot bez cukrarny
Od: Silvie

Vloženo: 03.12.2004 20:47:49.
ID: 162.


Mila Nadio,
ziju take v cizine-v SRN-coz je vpodstate pekarska velmoc,takze se shanenim ingredieni nemam problemy.Mouku a maslo ale kupuju v americkem obchode a kdyz jsme v USA,divam se v obchodech po
evropskych produktech,ze kterych se da pect.
Na peceni se mi skvele osvedcila All purpose flour od Gold Meda,coz je americka mouka.Pokud se da sehnat i v Kanade,zkuste ji!
Na vanocni cukrovi zase pouzivam Lurpak unsalted butter a to i v pripade,ze v receptu je uvedeny margarin.
Jinak u masla se ridim procenty tuku,coz ma byt 85%.Cokoliv jineho pouziteho na peceni muze zmenit vysledek.Taky se mi osvedcilo chodit nakupovat(myslim v USA) k drobnym soukromym prodejcum;mnohdy i treba Turci prodavaji evropskou mouku apod.a clovek by to u nich nikdy nehledal!
Doporucuji podivat se na netu na www.penzeys.com ! Maji skvely vyber ve vanilce a skorici;predevsim jejich Vietnamese Cassia je naprosto nedostizna! Verim,ze dodavaji i do Kanady! Jinak mohu Vas ujistit,ze kdykoliv jsem v CR,stejne si nakoupim krabici venecku,spicek,kremroli a vsech tech ceskych dobrot a uplne straslive to sama "spraskam" za 2 dny:-)! Cert vem kalorie! Nic naplat,nemecke cukrovi nikdy nebude chutnat jak ceske !

odpovědět

Nadpis: Re: Zivot bez cukrarny
Od: Silvie

Vloženo: 03.12.2004 21:19:56.
ID: 164.


Jeste k te parizske slehacce: zasadne nepouzivam tu otresnou americkou" kakaovou moucku",,ktere rikaji kakao od firmy Hershey's! Zrovna tak cokolady na vareni od teze firmy chutnaji otresne po vosku;v lepsim pripade po soje. Pouzivam Lindt&Sprungli 70% cokoladu a holandske kakao.Lindt je urcite v Kanade k sehnani stejne jako kvalitni tmave kakao-jako laik se ridim (aspon u kakaa)barvou=cim tmavsi,tim vetsinou kvalitnejsi.
Moc se mi pri peceni osvedcila Zlata kniha Mary Berryove Dezerty a cukrovi (je vyobrazena i on-line -kdyz kliknete na cukrarske knihy).
Parisskou slehacku jsem zkousela uz mnohokrat-rozpustit ve smetane cukr s kakaem,nechat vzkypet a vychladnout nebo vyslehat vse do peny rovnou za studena a muzu rict,ze to nebyl moc velky rozdil.Myslim,ze vysledek zavisi na kvalite kakaa a smetany,co pouziju.V Knize od Mary Berry mi moc chutnal cokoladovy krem na dort na str.105-cituji:
v teflonovem hrnci na strednim ohni uvedte do varu 350ml huste smetany,225g cokolady na vareni nalamane na kousky a 60g masla.Za staleho michani povarit dohladka.Prelijte do vetsi misy a v pokojove teplote nechte vychladnout.Pak ji uslehejte na jemny nadychany krem.
Jediny problem s timhle kremem je,ze pak musite korpus potrit kosmicku rychlosti,protoze krem rychle tuhne.Je ale moc dobry,kdyz pomineme,ze je to kaloricka bomba:-).

odpovědět

Nadpis: Re: Zivot bez cukrarny
Od: Pavla

Vloženo: 06.01.2005 20:17:18.
ID: 187.


Take uz dlouho shanim recept na ceske indianky (ruzova pena vevnitr, poleva cokoladova na piskotove bazi) a na puncove rezy. Jakakoliv pomoc bude vitana, i pripadne odkazy na ceske podniky nebo pekarny.

Jinak toto je ma prvni navsteva na techto strankach, takze ani nevim, jestli funguji.

P.Harris, CO

odpovědět

    Nadpis: Re: Zivot bez cukrarny
Od:

Vloženo: 09.01.2011 21:26:46.
ID: 7889.


Dobry den Pani Pavlo,
nasla jste nekde recept na ty indianky? Pokud byste mi to mohla poslat byla byste zlata!!
Posilam pozdrav

Gabriela

odpovědět

Nadpis: Re: Zivot bez cukrarny
Od: Tomas Sedlacek

Vloženo: 16.01.2005 19:30:18.
ID: 200.




odpovědět

Reklama
Doporučujeme: Jedinečná cukrárna Větrník v Brně
Nadpis: Re: Zivot bez cukrarny
Od: Soňa

Vloženo: 28.04.2008 12:23:52.
ID: 4616.


Dobrý den Nadio,
dělám si rekvalifikační kurz na cukrářku a tam nás učili dělat pařížskou šlehačku následujícím způsobem: Na 1 kg šlehačky:
smetana ke šlehání (min 33%) 0,98kg
kakaový prášek 0,07kg
krupicový cukr 0,1kg
Smetana s cukrem a kakaem se nechá za stálého míchání přejít varem. Po částečném zchlazení se dá vychladit do lednice (5-6°C) do druhého dne a pak se vyšlehá. Při chlazení nesmí zmrznout, protože potom by se špatně šlehala.
Hodně cukrářských úspěchů!
Soňa




odpovědět

    Nadpis: Re: Zivot bez cukrarny
Od: houslide

Vloženo: 28.02.2010 20:14:23.
ID: 7329.


Dobrý den Soňo,
hrozně ráda bych si také udělala rekvalifikační kurz na cukrářku, ale doteď jsem žádný neobjevila...mohla byste mi,prosím,poslat odkaz? moc děkuji

odpovědět

Nadpis: Re: Zivot bez cukrarny
Od: alena

Vloženo: 01.05.2008 22:33:20.
ID: 4640.


Mila Nadio,
take bydlim jiz mnoho let v Kanade - v Calgary.Kdysi mi maminka poslala nekolik kucharskych knih, ktere jsem nikdy nepouzila. Pokud mas zajem, mohu Ti je poslat.
Alena

odpovědět

Nadpis: Re: Zivot bez cukrarny
Od: Richard F.

Vloženo: 27.02.2010 23:21:20.
ID: 7325.


Lidicky DEKUJI !!!

odpovědět

Nadpis: Royal ising
Od:

Vloženo: 18.03.2010 8:54:58.
ID: 7374.


Jsou gelove barviva lepsi pro pouziti do royal ising?

odpovědět


Reagovat k tomtuto tématu

Jméno či přezdívka: 
E-mail: 
 
Název tématu: 
Text příspěvku: 
 
  
 
Upozornění:
Nepoužívejte ve vašem příspěvku odkazy začínající "http://", takovéto příspěvky nebudou zveřejněny!
Tato diskuzní rubrika je vyhrazena všem uživatelům tohoto portálu. Proto žadatelova žádost o poskytnutí informací pouze pro jeho osobu, a to prostřednictvím mobilu, mailu, icq apod. bude vymazána. Stejně tak informace mající reklamní, či komerční charakter nebo příspěvky, které by byly vulgární, urážející či jsou v rozporu s dobrými mravy či platnými zákony ČR.
Dnes je úterý úterý 16. dubna 2024
svátek slaví Irena, zítra Rudolf

Top 5 měsíce

Reklama

Reklama Eiskon

Reklama

Reklama

(c) 2001-2024 Větrník, s.r.o. Všechna práva vyhrazena. Kurzovka.