Cukrář.cz

Reklama



SIGEP – SVĚTOVÝ CUKRÁŘSKÝ MISTR

10.10.2007 | Autor: Ing.Jan Voda ICS | Formát pro tisk | Zaslat mailem | Do oblíbených
fiogf49gjkf0d

 

Od 26. do 30. ledna 2008 se na výstavišti v Rimini koná 29. ročník Mezinárodního veletrhu zmrzliny, cukrářství a pekařské produkce

Na programu je také třetí ročník Světového poháru zmrzliny

Nadále se rozšiřují oblasti věnované cukrářství a pekařství

Výjimečná zahraniční účast díky investicím a obchodním sítím ve více jak 19ti zemích


Rimini, 26. dubna 2007 – Od Soboty 26. do středy 30. ledna 2008, organizuje Rimini Fiera 29. SIGEP – Mezinárodní veletrh umělecké zmrzliny, cukrářské a pekařské produkce. Veletrh se tentokráte uskuteční poněkud později než obvykle, neboť jeho termín byl vybrán tak, aby plně uspokojil organizační požadavky vystavujících firem po období Vánočních svátků.

Veletrh dosahuje mezinárodního významu na poli uměleckého cukrářství, zejména s vůdčím světovým postavením v sektoru zmrzliny. Poté, co SIGEP uzavřel ročník 2007 s novým rekordem návštěvnosti (92.938 – 10% nárůst oproti 2006), přibližuje se ke svému třicátému výročí s cílem vytvořit stále stabilnější a komplexnější obchodní přehlídku, otevíraje se stále širší účasti zahraničních členů oboru, jejichž číslo narůstá každým rokem (v roce 2007 dosáhla zahraniční účast celkového počtu 14.464, což je o 23%více než 2006, celkově ze 123 zemí).
Vzhledem k tomuto narůstajícímu cíli, především na frontě mezinárodní účasti, rozšířil SIGEP svou síť spolupracovníků, kteří se nyní nacházejí ve Velké Británii, Německu, Rakousku, Švýcarsku, Chorvatsku, Bosně a Hercegovině, Srbsku a Černé Hoře, Makedonii, Řecku, Belgii, Francii, České Republice, Slovensku, Maďarsku, Polsku, Spojených Státech a Izraeli.

Internetový průzkum Rimini Fiera zaměřený na zákazníky SIGEPu 2007 potvrdil úspěch veletrhu, když 85% dotázaných shledává svou návštěvu veletrhu jako vysoce pozitivní. 91% návštěvníků SIGEPu má ve svých společnostech rozhodovací pravomoc a 63% tvoří věrní účastníci různých edicí veletrhu. Zájem projevený v různých sektorech ukazuje rozmach zmrzliny, která postupně předstihuje cukrářský a pekařský sektor.

Na veletrhu SIGEP je celé mistrovské cukrářské řemeslo vyzdvihováno ve veškeré jeho tvorbě, kreativitě a obchodních podobách: nástroje a přístroje, přísady, výzdoba a vybavení, dekorace, doplňky, služby, publikace a mediální inzerce. Vedle výstavní plochy o rozloze 90.000 m2, na které se bude v roce 2008 nalézat minimálně šestnáct hal (v porovnání ke čtrnácti v minulé edici), SIGEP tradičně uvádí specializované akce, jejichž účastníky jsou velcí mistři cukrářského umění a jsou tedy skutečnými referenčními body pro přívržence oboru z celého světa.

Oblast zasvěcená zmrzlině bude hostit třetí ročník Světového poháru zmrzliny (27. a 28. ledna, v partnerství s CoGel Fipe), s cílem potvrdit Italské umístění na nejvyšším ze stupňů vítězů. V současné době se vybírají týmy, které budou soutěžit, a s největší pravděpodobností se v nadcházejícím ročníku poprvé zúčastní Čína. Soutěž “Příchuť roku”, podporovaná SIGA, byla již potvrzena a bude se soustředit na lískový ořech.

Na frontě cukrovinek a sladkostí, oblasti, která ve světě SIGEPu rozhodně expanduje, budou opět iniciativy Cukrářského fóra, koordinovaného Castalimenti, představení pro profesionály oboru, s ochutnávkami excelentních cukrovinek.  Bude se také konat šampionát, závody a tradičně bude pozornost věnována učňovským školám na SIGEP GIOVANI – události pro mladistvé. Velké očekávání se obrací k další nové velkolepé události – na Fórum – jež bude zahrnovat vrcholná mezinárodní jména.

V pekařském sektoru bude, navzdory rozhodnutí uspořádat jej každé dva roky, SIGEP Bread Cup (Chlebový pohár SIGEPu, koordinovaný Klub Arti&Mestieri) na ročníku 2008 zpět, díky výjimečnému úspěchu mezi návštěvníky minulé edice, při účasti nad 15.000 diváků. Opět se zde utkají pekaři z celého světa.

SIGEP také pokračuje se svou podporou (v roli akademického partnera) kurzu pro architekty POLI.design Food Experience Design na Milánské Polytechnice (který začíná v záři 2007). Toto je nová specializace zavedená, aby byla vymýšleny, designovány, vybaveny a dekorovány místa prodeje jídla a nápojů s novátorskými metodami.

Pro další informace kontaktujte:

Ing.Jan Voda ICS
Zastoupení Rimini Fiera S.p.A. pro ČR a SR.
Wolkerova 9, 160 00 Praha 6
Tel. +420 224312163
Fax: +420 224312164
e.mail: jan.voda@gmail.com
www.ics-prague.cz


Dnes je pátek pátek 19. dubna 2024
svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Top 5 měsíce

Reklama

Reklama Eiskon

Reklama

Reklama

(c) 2001-2024 Větrník, s.r.o. Všechna práva vyhrazena. Kurzovka.