Cukrář.cz

Reklama



Mirka Slavíková - kalendář seminářů 2006 /duben – červen/

9.5.2006 | Autor: Mirka Slavíková | Formát pro tisk | Zaslat mailem | Do oblíbených
fiogf49gjkf0d

 

Počínaje 28. březnem 2006 – úterý, každý lichý týden v úterý jsou pořádány jednodenní tématické semináře pro cukráře, kuchaře a všechny další zájemce. Je to rozšíření studijních možností vedle dosud pořádaných třídenních kurzů a roční nástavby francouzské cukrařiny.
Mimo konceptu je možné po domluvě vytvořit výukový program na školách či v provozech.
V případě jakýchkoliv dotazů a nejasností, prosím, volejte. Rovněž je možné organizovat individuální semináře dle potřeb zájemců.

Přednáší: Mirka SLAVÍKOVÁ  -  Professeur en sucre d´Art, členka AKC ČR
a členka ANFP Francie

Seminář začíná v 09:30 hodin ve Studiu en sucre d´Art, Zborovská 3, Praha 5 – Smíchov /roh Lidická – Zborovská, v domě je prodejna Eco-krby/.

Program:
10:00  - 10:30 - teoretická příprava
10:30  - 12:00 – praktická část
12:00  - 12:45 – přestávka
12:45  - 15:00 – praktická část


11. 04. 2006  -  Základy o čokoládě a bonbonech
Čokoláda – kuvertura je stále ve větším zájmu u zákazníků, zde se naučíme typologii čokolády a její použití, aby vždy byla lesklá a vynikající. A základní postupy pro výrobu ručních bonbonů.

12. – 13. 04. 2006  - KURZ ZPRACOVÁNÍ ČOKOLÁDY A FRANCOUZSKÉ PRALINKY
Kurz, ve kterém se naučíte tajům těch nejlahodnějších pralinkových náplní, módních tabulových čokolád a trendům ve zpracování čokolády a opět mnoho nového o surovinách.

25. 04. 2006 – Krémy, mousses /pěny/, sorbety
Vše o krémech, nových surovinách a použití v harmonii s korpusy. Výroba sorbetů jednoduše a úspěšně – co o nich nevíme.

09. 05. 2006  -  Restaurační a kavárenské dezerty
Jak lehce na ně, aby vždy byly dokonalou tečkou ve Vaší restauraci. Pravidla o dezertech a co bychom měli o nich vědět. Nejnovější trendy a suroviny. I pro kuchaře.

10. – 12. 05. 2006 – 1. STUPEŇ MODELOVÁNÍ Z KARAMELU
Technika zpracování karamelu a modelovací griliáže od přípravy až k výrobku a příprava na další kurz figurální a foukaný karamel.

17. – 19. 05. 2006 - ZÁKLADNÍ KURZ UMĚLECKÉ CUKRAŘINY
Základy moderní cukrařiny, nové modelovací hmoty a technika modelování, výtvarný design a nové suroviny a trendy – tento kurz je základem pro modelování z karamelu.

23. 05. 2006 –  Korpusy
Šarlotové piškotové lemy, Joconda piškoty pro petit fours, cigaretové těsto, pájová /tartlets/ těsta sladká, slaná, listová těsta jak je neznáme.

06. 06. 2006 – Kynutá těsta
Briošková těsta a výrobky z nich, croissants cukrářské, San Savarin, Rum Baba

07. 06. 2006 - Zpracování ovoce, známého i méně známého, používání želírovacích prostředků.
Používání i kombinace ovoce v méně známých úpravách a seznámení s želírovacími surovinami a jejich vlastnostmi, kdy, které použít.

20. 06. 2006 -  Sezónní dezerty pro každého
Druhá série dezertů pro kuchaře i cukráře, lehká letní osvěžení


Minimální počet 10 zájemců.
Aktualizace pro další období bude v červnu.
Cena seminářů a kurzů je 1.000,00 Kč na jednodenní seminář
3-denní je v ceně 6.000,00 Kč
Placeno předem na bankovní účet: 2029783001 / 2400

Závazné přihlášky zasílejte poštou nebo e-mailem:

Kontakt:Astoria Scholaris – vzdělávací asociace, IČ: 269 89 484
Zborovská 3, 150 00 Praha 5 – Smíchov, Czech Republic
e-mail:
mirka.slavik@hotmail.com , mirka.slavik@gmail.com, mob: +420 605 266 431 Bankovní spojení: e-Banka, a.s., číslo účtu: 2029783001 / 2400


Dnes je čtvrtek 13. května 2021
svátek slaví Servác, zítra Bonifác

Top 5 měsíce

Reklama

Reklama Eiskon

Reklama

Reklama

(c) 2001-2021 Větrník, s.r.o. Všechna práva vyhrazena. Kurzovka.