Cukrář.cz

Reklama



SALIMA v Brně - právě dnes začíná!!!

07.03.2006 | Autor: | Formát pro tisk | Zaslat mailem | Do oblíbených
fiogf49gjkf0d

SALIMA - 25. mezinárodní potravinářský veletrh
MBK - 3. veletrh mlynářství, pekařství a cukrářství
VINEX - 12. mezinárodní vinařský veletrh
INTECO - 22. mezinárodní veletrh zařízení pro obchod, hotely a veřejné stravování


Veletrhy Brno, a. s. - pořadatel veletrhů a výstav již po 25. pořádá mezinárodní potravinářský veletrh pod názvem SALIMA, mající ve své pořadatelském cyklu dvouroční periodu.
Společnost Veletrhy Brno je největším pořadatelem veletrhů v České republice. Brno je s obchodním ruchem spjato s evropského měřítka již osm století, kdy bylo městu tenkrát přiznáno právo pořádání trhů přesahující běžná měřítka tehdejšího prodeje.
Od roku 1774 bylo Brnu císařovnou Marií Terezií udělej obchodně právní glejt s právem konání trhů první třídy.
Současné brněnské výstaviště započalo svou veletržní éru v roce 1922 do roku 1929 . Na obnovení novodobé historie si muselo Brno počkat až do roku 1949  a od té doby svým veletržním tepem pulzuje až do současnosti.

Novinkou nadcházejícího ročníku je projekt TRENDY 2006, zaměřený na prezentaci nejnovějších produktů zdravé výživy, nových směrů v potravinářské výrobě a nápojích, moderních trendů ve stravování a jejich úzké spojení se zdravým životním stylem.

Veletrh vždy byl obrazem stavu svého oboru a společnosti. Ne jinak je tomu i v potravinářství, respektive u veletrhu SALIMA. Jak jinak si například vysvětlit nárůst počtu vystavovateli zastoupených zemí z 21 na 41 mezi ročníky 2002 a 2004?

Důležitou součástí Mezinárodních potravinářských veletrhů bude odborný doprovodný program zaměřený na aktuální problematiku prezentovaných oborů. Nosnou událostí bude mezinárodní konference ´Bezpečné potraviny na společném trhu Evropské unie´, která očekává řadu VIP hostů z tuzemska i zahraničí. Projekt TRENDY 2006 budou provázet aktivity Platformy komisaře EU - Strava, fyzická aktivita a zdraví za přítomnosti VIP osobností. V průběhu celého konání projektu bude pod záštitou partnerů a podporujících organizací probíhat program doprovodných seminářů, konzultací a workshopů.

Chybět nebudou ani tradiční soutěže. Nejlepší exponáty veletrhu získají prestižní ocenění Zlatá SALIMA 2006, u příležitosti vinařského veletrhu se uskuteční soutěžní přehlídka vín GRAND PRIX VINEX 2006 a nejlepší studenti oborů kuchař, číšník a cukrář se utkají v tradiční soutěži GASTROJUNIOR BRNO 2006 - NOWACO CUP. Vystavovatelé se poprvé mohou zapojit do celoroční soutěže AURA - Efektivní veletržní účast, ve které odborná porota posuzuje kvalitu marketingového záměru a jeho naplnění v rámci účasti na veletrhu.

Záštita veletrhu:
Ministerstvo zemědělství ČR
Potravinářská komora ČR
Státní zemědělský intervenční fond ČR

Základní statistické údaje z ročníku 2004:
- 1 162 vystavujících firem ze 41 zemí
- 26 174 m2 čisté výstavní plochy
- 41 406 návštěvníků ze 53 zemí


Dnes je sobota sobota 27. dubna 2024
svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav

Top 5 měsíce

Reklama

Reklama Eiskon

Reklama

Reklama

(c) 2001-2024 Větrník, s.r.o. Všechna práva vyhrazena. Kurzovka.