Cukrář.cz

Reklama



Rozjíždí se projekt „KOUZELNÉ JABLÍČKO“

14.10.2005 | Autor: | Formát pro tisk | Zaslat mailem | Do oblíbených
fiogf49gjkf0d

Vyřezávání pro Nadační fond KAPKA NADĚJE

Vážení přátelé vyřezávání ovoce a zeleniny,

v posledních letech jsem se na Vás obracel spíše s pozvánkami na soutěže, ale tentokrát je vše trochu jinak. Pozvání sice směřuje k ovocným dekoracím, nepůjde však o medaile a nebude se „bojovat a řezat“ o pocty nejvyšší. Ale možná svým vyřezáváním přispějete alespoň kapkou těm, co opravdu svádějí ty nejdůležitější životní souboje.
O co tedy půjde? Pomalu se rozjíždí projekt charitativního vyřezávání, kdy účastníci budou zdobit jablka určená k prodeji. Výtěžek bude poukázán Nadačnímu fondu Kapka naděje.
V prosinci 2004 jsme už jednu takovou akci udělali a dopadla velmi dobře, zároveň se podařilo několikrát rozprodat  výrobky na jiných akcích. Šlo samozřejmě o symbolické ceny, ale určitě je lepší hotové výrobky takto využít, než aby se jen tak vyhodily. Celkem to bylo okolo 23.000,-Kč a to zas tak malá částka také není. Určitě se za ni dá pořídit něco užitečného nebo přispěje k nákupu nákladnějšího zařízení. Navíc vyřezané kousky udělaly radost hned několikrát. Návštěvníkům akce, kupujícím, obdarovaným, autorovi a samozřejmě finance trochu pomohly těm, co to potřebují nejvíce.
Na rozdíl od soutěží, kterých už je v tomto oboru dost, je to celkem pohodová práce, protože nikdo z „řezbářů“ není pod soutěžním stresem a něco si lze připravit i dopředu. Věřím, že podobných akcí, které mohou proběhnout při různých příležitostech jak ve školách, gastro výstavách, …, se bude zúčastňovat řada šikovných absolventů kurzů. Plně chápu, že  soutěžní vyřezávání nemusí všechny lákat, ale pokud je vše více v klidu, už je situace jiná. Šikovných rukou jsem během kurzů objevil hodně, je tu tedy možnost jak své dovednosti zúročit. Navíc pomoci potřebné věci a vydělat nějakou částku tím co umím je možná nejlepší. Určitě ze zisku měl v prosinci každý kdo řezal větší radost, než kdyby jen hodil někde na ulici do kasičky stejnou částku bez práce.
Projekt Kouzelného jablíčka si neklade za cíl získat statisíce nebo miliony korun jako při jiných celostátních sbírkách nebo v TV, ale jak říkají právě v Nadačním fondu Kapky naděje – „Každá kapka dobrá“, tak to vystihuje asi nejlépe.
Pokud by jste měli zájem se zapojit do tohoto projektu, tak Vám rádi zašleme bližší informace a budeme Vám nápomocni  se zajištěním  některých  důležitých  věcí, které by měly být součástí  projektu. Jde nám i o to, aby akce pod tímto názvem byla pořádána ve stejném duchu a stylu ať už by se konala v Praze, Plzni nebo třeba v Táboře.
Zapojit se mohou jak školy, firmy nebo jednotlivci (v návaznosti třeba na školu-místního garanta). Prostě všichni, kdo ovládají tuto techniku.Určitě nemusí jít o prvotřídní kousky, odměnou účastníkům vyřezávání jistě bude kromě pamětního listu z akce hlavně dobrý pocit z toho, že možná někomu trošku pomohli a udělali  radost. A zároveň, když se člověk naučí pomáhat jiným, život může být příjemnější. To je další klad celé akce, alespoň v to pevně doufám a věřím.

 Závěrem dovolte, abych všem, kteří se do akce zapojí předem poděkoval a popřál jim co nejvyšší zisk z prodaných jablíček.

Luděk Procházka
CZECH CARVING STUDIO
garant projektu Kouzelné jablíčko


Podrobné informace ke stažení ZDE


Dnes je sobota sobota 20. dubna 2024
svátek slaví Marcela, zítra Alexandra

Top 5 měsíce

Reklama

Reklama Eiskon

Reklama

Reklama

(c) 2001-2024 Větrník, s.r.o. Všechna práva vyhrazena. Kurzovka.