Cukrář.cz

Reklama



Kávová zrna

26.05.2021 | Autor: Helena | Formát pro tisk | Zaslat mailem | Do oblíbených
 

110 g cukr moučka
  30 g sojová mouka
150 g margarín nebo máslo
180 g čokoláda na vaření
  50 g ztuž. pokrmový tuk
  25 g kakao
200 g voda
  15 g káva (suchá, nezalévaná)

Vše co vidíte v receptu - cukr moučka atd.., kromě hořké čokolády na vaření a sypké kávy vložíte do hrnce, mícháte a asi 1 minutu svaříte. Pak sundáte ze sporáku a nakrajíte hořkou čokoládu na vaření a nasypete sypkou kávu, zamícháte do rozpuštění čokolády a necháte chladnout. Občas při chladnutí zamíchejte, nechte v chladu do druhého dne. Přesně to tak udělejte a nepřemýšlejte co je cukrářská poleva a co čokoláda. Prostě vemte na vědomí hořkou čokoládu a té se držte.
Margarín nebo máslo do kastrolu, a ztužený pokrmový tuk taktéž do kastrolu...
Jsou to dvě různé suroviny, takže tam patří obě!  používá se jen na pečení buchet, koláčů a cukroví. Takže margarín (nebo máslo) + ztužený pokrmový tuk + čokoláda (nakonec) do kastrolu!!!
Na druhý den po vyšlehání, děláte tvary (viz vysvětleno jinde), které obalíte v marcipánové hmotě (taky vysvětleno jinde) a nakonec ztuhlé v marcipánové hmotě obalená kávové zrna namočníte do čokolády. Pro začátek stačí polovina, je toho dost, takže zkuste do kastrolku rozlámat 1.5 hořké čokolády, přidat do toho trošku ztuženého pokrmového tuku, poměr 5 dílu čokolády a 1 díl ztuž.tuku (ne žlutého margarínu, ani másla!!!), nahřejte asi tak na 34 °C a obalujte! Pokud to bude moc husté, přidejte pokrmový tuk.
Hlavně si uvědomte dvě různé suroviny - margarín nebo máslo a ztužený pokrmový tuk - není to stejné!


Dnes je úterý úterý 19. března 2024
svátek slaví Josef, zítra Světlana

Top 5 měsíce

Reklama

Reklama Eiskon

Reklama

Reklama

(c) 2001-2024 Větrník, s.r.o. Všechna práva vyhrazena. Kurzovka.