Cukrář.cz

Reklama



Jak zdokonalíme cukrářskou práci

14.04.2021 | Autor: | Formát pro tisk | Zaslat mailem | Do oblíbených

Co udělat, aby bylo těsto na pizzu (korpus) křupavé?
Nejdříve zhotovíme korpus, který před úpravou musí zůstat stále teplý. 
Vezmeme sýr parmazán, nastrouháme jej na jemno a korpus jím posypeme a polijeme rajčatovým kečupem. Docílíme tak nejenom jeho křupavosti, ale i příjemného aromatu.

Co udělat, aby zůstala šlehačka déle v tuhém stavu?
Někdy se dostáváme do problému, že šlehačka nechce držet požadovaný tvar, ztužovač není zrovna po ruce, a výrobek musí být stůj co stůj hotov. Na tento problém nám postačí  pouhý želírovací cukr, kdy na dávku sladké šlehačky o objemu 200 ml, přidáme dvě PL jeho množství.

Co udělat, aby se jablečný koláč hezky lesknul?
Rozehřejeme 3  PL jablečného želé v menším hrnci a  dobře rozmícháme. S rozehřátým želé potřeme teplý koláč. Po zchladnutí posypeme koláč práškovým cukrem.

Jablečný dort z Thurgau

Suroviny
100 g másla nebo margarinu
4 vejce
150  cukru
½ citronu (šťáva i kůra)
150 g mouky
sůl
1 ČL prášku na pečení
4 jablka (větší kyselejší)
trochu mouky na vysypání formy

Postup
Rozpustíme tuk. Formu (24 cm) vymažeme tukem a vysypeme moukou. Vezmeme vejce a oddělíme bílek od žloutku.
Žloutek a 125 g cukru dobře rozšleháme metlou do zpěnění.
Zbylý tekutý tuk pomalu rozmícháme. Přidáme na jemno nastrouhanou citronovou kůru a šťávu a vše důkladně šleháme do tužší pěny.
Pak vmícháme mouku, sůl, a prášek na pečení.
Do tuha vyšleháme zbylé bílky. Mouku a bílky střídavě po částech přidáváme do žloutkové hmoty.
Vzniklé těsto vložíme do formy a zarovnáme do hladka.
Jablka nakrájíme a vložíme na těsto a posypeme cukrem.
V předehřáté troubě na 200 °C (plyn – 3. stupeň) pečeme 40 minut.
Dort krájíme na dvanáct dílů.
Jako doplněk lze doporučit vanilkovou omáčku a vaječný likér


Dnes je úterý úterý 19. března 2024
svátek slaví Josef, zítra Světlana

Top 5 měsíce

Reklama

Reklama Eiskon

Reklama

Reklama

(c) 2001-2024 Větrník, s.r.o. Všechna práva vyhrazena. Kurzovka.