Reklama |
Pekaři i cukráři věří, že v EU obstojí; strach mají z předvstupního obdobíPodle Kašpara totiž hrozí, že se do Česka z EU budou ve větší míře dostávat dotované výrobky, což naruší pravidla rovné soutěže. Pokud pekaři přečkají toto zhruba roční období a do EU se dostanou, pak při rovných podmínkách budou zcela konkurenceschopní. Po vstupu Česka do EU by totiž dotovaný dovoz neměl být možný, řekl dnes Kašpar ČTK na devátém ročníku pardubických Dnů chleba. Pekaři se na případný vstup Česka do EU nijak zvlášť nepřipravují. "Není to žádná kampaň, která by začala letos. Je to dlouhodobá příprava na to, že základním legitimním požadavkem Evropy je, že bude moct vyrábět potraviny jenom ten, který je bude vyrábět zdravotně nezávadné, nekontaminované a prostě super po všech stránkách," uvedl. Až na některé výjimky většina pekařů kritéria EU více či méně splňuje, poznamenal předseda Podnikatelského svazu pekařů a cukrářů v ČR Miroslav Jeroušek. K problematice cen pekařských výrobků Kašpar řekl, že zdražování je nevyhnutelné. "Mzdy v oboru jsou velmi nízké. Vzhledem k tomu, že zhruba 25 procent nákladů při naší výrobě představují právě mzdy, zdražování musí přijít," dodal.
Příbuzné články...
19.04.2022 Plastická čokoláda13.04.2022 Velikonoce po polsku 11.04.2022 Velikonoční macarony 09.04.2022 Velikonoční beránek 06.04.2022 Velikonoce - Oříškové řezy s vaječným koňakem [další příbuzné články] |
Dnes je středa středa 30. dubna 2025
svátek slaví Blahoslav, zítra práce Top 5 měsíceReklama![]() ReklamaReklama |