Cukrář.cz

Reklama



Medovník je věčný i vděčný

18.09.2019 | Autor: Irena Bukovcová | Formát pro tisk | Zaslat mailem | Do oblíbených
 



Těsto:

100g másla,
2 velké lžíce medu,
250 g cukru,
1 malá lžička octa,
1velká lžíce sody,
2 vejce,

sodu a ocet smícháme. Do hrnce! dáme máslo, med, cukr a vymícháme pak přidáme ocet se sodou a vymícháme znovu. Směs dáme na oheň za stálého míchání přidáme 2 vejce, a mícháme až se na povrchu objeví pěna a ta směs se přemění do hnědé barvy, pak to hned odstavíte. Po částečném, vychladnutí přidáme 700g mouky (tady je háček v receptu není jaké, jen, že má být jakostní, já to udělala půl na půl hla+polo).Těsto pak přikryjeme a necháme hodinu odstát ne teplém místě. Po hodině z něj vytvoříme 7-8 kuliček. Každou kuličku vyválíme , až bude moc tenká a dáme ji péci.


Krém:
200g másla,
1 konzerva Salka,
nepovinné : vlašké ořechy, 100g koňaku.
Salko 3 hodiny vaříme zcela ponořené ve vodě, ty tři hodiny jsou důležité dodržet. Pak ho necháme vychladnout . (vznikne tuhá hnědá hmota)
Vyklopíme a smícháme s máslem , mixerem.Až vzniknje homogenní hmota, pak můžeme přidat nepovinné suroviny. Na úpovrch dortu nastrouháme jednu placku testa(prý se muže smíchat s ořechy či neinstantním kakaem)


Dnes je sobota sobota 7. prosince 2024
svátek slaví Ambrož a Benjamín, zítra Květoslava

Top 5 měsíce

Reklama

Reklama Eiskon

Reklama

Reklama

(c) 2001-2024 Větrník, s.r.o. Všechna práva vyhrazena. Kurzovka.