Cukrář.cz

Reklama



Ovocný tartare v jablečném želé s jablečným confitem, calvadosem a skořicí

13.12.2002 | Autor: Dušan Jakubec | Formát pro tisk | Zaslat mailem | Do oblíbených
fiogf49gjkf0d

ingredience

Jablečný konfit:

jablečný džus
jablečná šťáva
želatina
med
jablečný ocet

Tartar:

jablka
banán
hrušky
broskve
javorový sirup
limetková šřáva
máta

pracovní postup

Jablečný konfit:
Zredukujeme jablečný džus s jablečnou šťávou, tak aby měla výraznou chuť a přidáme želatinu (na 1 l cca 25g). Takto připravený rosol dochutíme medem a jablečným octem.

Tartar:
Jablka, banán, hrušky a čerstvé broskve nakrájíme na malé kostičky, které lehce dochutíme javorovým sirupem, limetkovou šťávou a nasekanou mátou. Do středu hlubokého talíře dáme umělohmotný kulatý kroužek a ten naplníme z části jablečným confitem, okolo nalijeme jablečné želé a necháme řádně zatuhnout. Poté doplníme kroužek ovocným tartarem a sundáme ho. Navrch desertu naaranžujeme jemně nakrájené jablečné nudličky a chips z plátku jablka.

Dušan Jakubec


Dnes je sobota 25. září 2021
svátek slaví Zlata, zítra Andrea

Top 5 měsíce

Reklama

Reklama Eiskon

Reklama

Reklama

(c) 2001-2021 Větrník, s.r.o. Všechna práva vyhrazena. Kurzovka.