Cukrář.cz

Reklama



GELATO WORLD TOUR - soutěž v řemeslné zmrzlině

15.03.2017 | Autor: Gelato World Tour | Formát pro tisk | Zaslat mailem | Do oblíbených

 SOUTĚŽ O NEJLEPŠÍ ŘEMESLNOU ZMRZLINU V ČR

Premiérová novinka v soutěžní oblasti, která má svůj sladký cíl v nejuživanější letní poživatině ve zmrzlině.
Gelato World Tour má již svou 4. reprízu, ale v kraji tuzemských luhů a hájů se jedná o premiéru, kterou pod svá rozsáhlá organizační křídla přibral italský organizátor, společnost Carpigiani.
V české soutěžní produkci v podobě národního kola se vůdčí role ujme brněnská obchodní společnost EISKON, mající ve své profesní náplni kompletní vybavení kaváren a cukráren a prodej zmrzlinových strojů a směsí.
Termín pořádání vrcholového cukrářského klání je určen pro úterní den 28. března 2017 v prostorách společnosti Almeco v Úvalech u Prahy ve Škvorecké ulici.
Avšak samotné vrcholové zmrzlinářské klání nebude závěrečnou tečkou pořadu, protože celá soutěžní akce bude mít v druhém dni pokračování ve zmrzlinářské výukové osvětě pod taktovkou GELATO UNIVERSITY CARPIGIANI.

Soutěžní pravidla obnášejí sexteto bodů, jež budou soutěžící provázet:

1 - Každý soutěžící vyrobí 1 druh libovolné zmrzliny dle vlastní receptury
2 - K dispozici bude účastníkům nejmodernější technologie Carpigiani a technolog z Carpigiani Gelato University
3 - Limit pro výrobu zmrzliny je 30 minut
4 - Soutěž bude hodnocena nezávislími arbitry z řad zmrzlinářských odborníků a novinářů z oboru gastronomie
5 - Kritéria hodnocení: 50% chuť, 30% struktura, 20% prezentace ve vitríně
6 - Dva nejúspěšnější soutěžící se zúčastní evropského finále v italské Bologni ve dnech 24. -25.6. 2017

Evropský soutěžní program pro rok 2017 zahrnuje 4 národní kola, kdy již dva podniky proběhly, a to v Belgii a Holandsku, třetí soutěžní národní duel se uskuteční v Praze, s místem konání v Úvalech a poslední střet z letošního evropského cukrářského kvarteta bude příslušet Nové Gorici ve Slovinsku. Potud národní pohárová kola a evropský finálový souboj se uskuteční v termínu 24. a 25. června v Italské Boloni. 
Na starém kontinentu pak dojde k vrcholovému světovému střetnutí v záříjovém měsíci a tento nejvyšší zmrzlinářská kóta se bude nacházet v mekce cukrářských a zmrzlinářských veletrhů v Rimini.
Cukrář.cz bude jak přítomen, tak i tlumočníkem zpráv ze všech středobodů zmrzlinářského světa GELATO WORLD TOUR!

 


Dnes je pátek pátek 19. dubna 2024
svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Top 5 měsíce

Reklama

Reklama Eiskon

Reklama

Reklama

(c) 2001-2024 Větrník, s.r.o. Všechna práva vyhrazena. Kurzovka.