Cukrář.cz

Reklama



MORAVSKÝ cukrářský POHÁR - Bzenec 2016 / -1.

14.03.2016 | Autor: Jiří V. Řezáč | Formát pro tisk | Zaslat mailem | Do oblíbených
fiogf49gjkf0d

Cukrářská soutěž MORAVSKÝ POHÁR, mající svou rotační působnost prostřednictvím tří škol na územně různostranném trojúhelníku Brno - Kroměříž  - Bzenec, již doznala  své 14. pokračování a měla pro tentokrát místo své působnosti v jihomoravském Bzenci.
Soutěž má svá již skoro tradiční zadání spočívající ve dvou přípravných dnech a doby zhotovení v průběhu 10 hodin.
Soutěžním úkolem byla tvorba slavnostního dortu o hmotnosti 6 kg, tří druhů  dezertů a dekorační výrobek z jedlých materiálů.

V Moravském poháru se soutěží ve čtyřech disciplínách:
- slavnostní dort
- dezerty
- dekorační výrobek
- prezentaci, včetně písemné přípravy

Vítězkou Moravského poháru 2016 se stala Monika OBROVÁ ze SŠPOS Brno Charbulova, jejíž práce se vyznačovala celkovým zpracováním výrobků, čistotou provedené práce a vyvážeností chutí. Monika zvítězila v disciplíně slavnostní výrobek se ziskem 84 bodů (ze sta možných), v dekoračním výrobku bodovala počtem 74.33 bodů, jimiž obsadila 2. místo.
V kategorii dezertů skončila třetí s 65.33  body. V prezentaci a písemné přípravě se umístila na čtvrtém místě s 83.33 body. V souhrnné klasifkaici se vítězná soutěžící umístila jako jediná ve zlatém pásmu.
V celkovém průměrovém součtu 76.75 bodů, což byl nejvyšší zisk ze všech zúčastněných soutěžících, se stala celkovou vítězkou MORAVSKÉHO POHÁRU 2016 ve Bzenci

.

Vítězná práce Moniky OBROVÉ, SŠPOS Brno Charbulova

 - pokračování příště -

 


Dnes je pátek pátek 29. března 2024
svátek slaví Taťána, zítra Arnošt

Top 5 měsíce

Reklama

Reklama Eiskon

Reklama

Reklama

(c) 2001-2024 Větrník, s.r.o. Všechna práva vyhrazena. Kurzovka.