Cukrář.cz

Reklama



SIGEP 2016 -Zmrzlinová žeň / -2.

01.02.2016 | Autor: JIří V. Řezáč | Formát pro tisk | Zaslat mailem | Do oblíbených
fiogf49gjkf0d

Jedna z úderných složek riminského SIGEPU spočívá ve zmrzlině. Zde by byl na místě výraz v závějích zmrzliny. Kromě tradičních gigantů Pregel, Mec, Fabbri, Fugar, jejichž výstavní plochy zabírají prostor mnoha stovek čverečních metrů, byly na fieře zastoupeny další italské zmrzlinářské značky přesahující trojciferný počet. Avšak tento údaj není nějakým objevným nóvem, nýbrž pravidelnou konstantou, která provází každý zmrzlinářský veletrh, jenž má svoji už dávno vytvořenou linii: ZMRZLINA -ITÁLIE - SIGEP.
Tento ročník nebyl v této ustálené zvykosti žádnou výjimkou.

 

Rozlehlá plocha zmrzlinové prezentace skýtala nejenom rozmanitou paletu zmrzlinových podob, ale i rovněž ukázku její přípravy ve vitrínách. Ta se lišila stánek od stánku a pokaždé měla v sobě zakódováno to, co se nazývá kultura prodeje. Jistěže lze namítnout, že se jednalo o špičkovou veletržní záležitost nalézající se  de facto na jedné ploše, avšak zavítáme-li do kterého prodejního místa v zemi Apeninského poloostrova, a těch je celkem 35 000 (!), můžeme se o smyslu předchozích slov pokaždé přesvědčit.

 
 

Blížící se doba svátku zamilovaných sv. Valentýn je, a v Itálii obzvlášť, dobrým obchodním námětem, který se tak promítlá i do zmrzlinových dekorací s nezbytným červeným srdíčkem.
Inu, láska je láska  a obchod je tím pádem rovněž obchod.

 

To, že je cukrařina umělecký obor, mající tisíce a jednu podobu, deklaruje ukázka jedné z možností, jak lze v tomto případě se zmrzlinou čarovat. Samozřejmě, že bychom při dlouhé frontě takové čáry nemohli předvádět, ale jako ukázka možností zmrzlinových podob to určitě není špatný námět. Tedy i takovouto tvář měla jedna z atrakcí na zmrznářském plato Sigepu 2016.

 - pokračování -

 


Dnes je čtvrtek čtvrtek 25. dubna 2024
svátek slaví Marek, zítra Oto

Top 5 měsíce

Reklama

Reklama Eiskon

Reklama

Reklama

(c) 2001-2024 Větrník, s.r.o. Všechna práva vyhrazena. Kurzovka.