Cukrář.cz

Reklama



Vánoční cukroví po toskánsku

08.12.2015 | Autor: red | Formát pro tisk | Zaslat mailem | Do oblíbených
fiogf49gjkf0d
Suroviny - 50 ks

200 g špaldové plnozrnné mouky
½ balíčku prášku na pečení
100 g cukr moučka
100 g polotučného margarinu
2 ks žloutku
100 g pražených mandlí sekaných
1 PL mléka

Plnění
200 g třešnové marmelády
(případně libovolné)

Namáčení
200 g kakaové dortové polevy


Příprava
Mouku s práškem na pečení prosejeme  a s ostatními surovinami vyhněteme do těsta.. Necháme půl hodiny odležet. Těsto upravíme na tloušťku 3 mm do tvaru s pravoúhlými rohy a nakrájíme  na dlouhé proužky na rozměr 2x7. Ty rozložíme na pečící papír vložený na plechu a v předehřáté troubě pečeme při 180 °C podobu 10 minut. Tyčinky necháme zchladnout a spojíme marmeládou. Oba konce omočíme ve změklé polevě.


Dnes je sobota sobota 7. prosince 2024
svátek slaví Ambrož a Benjamín, zítra Květoslava

Top 5 měsíce

Reklama

Reklama Eiskon

Reklama

Reklama

(c) 2001-2024 Větrník, s.r.o. Všechna práva vyhrazena. Kurzovka.