Reklama |
Eve´s pudding od Gordona Ramsayho
Sir Gordon Ramsay, devítinásobný držitel nejvyššího kulinářského ocenění hvězdy Michelina, založil před šesti roky v hotelu Hilton Prague restauraci "maze". Rozsah kulinářského a restauračního teritória tohoto gastronomického imperátora se rozkládá ve třech kontinentech světa a počet jeho luxusních zařízení se počítá v desítkové soustavě. Při příležitosti 1. výročí vzniku restaurace "maze Prague" byla uspořádána tisková konference za přítomnosti samotného britského protagonisty, jehož věhlas v kulinářském světa se vyznačuje nádechem glorioly magistra Kellyho na dvoře císaře Rudolfa II.
Mistr Gordon Ramsay na paměť setkání předal každému přítomnému novináři svou knihu receptur "Nedělní oběd s rodinou a přáteli", v níž jsou dezerty součástí nabídkového menu, s možnosti propagace této knihy v podobě zveřejnění článku ve vlastním médiu. Publikaci vydalo nakladatelství "Slovart" a s fotografickou dokumentací Jill Meadové. ![]() "Tento dezert je mnou upravená obměna oblíbeného anglického dezertu známého pod názvem Eve´s pudding," říká Gordon Ramsay. "Pro zlepšení chuti nechávám jablka s cukrem a máslem zkaramelizovat. Hostům v mé restauraci tento dezert chutná, a tak si myslím, že by mohl být vhodný i pro domácí púoužití." 6 porcí 50 g sultánek PŘÍLOHA: Troubu rezehřejeme na 190 °C. Sultánky přelijeme kalvádosem a necháme nasáknout. Formu na koláč o průměru 25 cm nebo zapékací mísu vytřeme máslem. Těsto nalijeme na jablka a případně posypeme mandlovými vločkami a cukrem moučkou. Pečeme 30 -35 minut dozlatova a pak pomocí špejle vyzkoušíme, zda je dezert hotový. Dezert necháme chvíli chladnout ve formě (okraj uvolníme od formy nožem). Vanilkový lusk podélně rozkrojíme a vyškrábneme z něho dužinu a semena. Přidáme je do créme fraiche. Hmotudůkladně prošleháme. Dezert podáváme teplý, doplněný kopečkem ochuceného créme fraiche. Text a foto použity s laskavým svolením sira Gordona Ramsaye
Příbuzné články...
19.04.2022 Plastická čokoláda13.04.2022 Velikonoce po polsku 11.04.2022 Velikonoční macarony 09.04.2022 Velikonoční beránek 06.04.2022 Velikonoce - Oříškové řezy s vaječným koňakem [další příbuzné články] |
Dnes je pátek pátek 19. prosince 2025
svátek slaví Ester, zítra Dagmar Top 5 měsíceReklama
ReklamaReklama |



