Cukrář.cz

Reklama



NRA Show 2014 Chicago - opět úspěšný ročník

30.05.2014 | Autor: Martin Kolouch | Formát pro tisk | Zaslat mailem | Do oblíbených

Devadesátý pátý ročník NRA Show Chicago (plným názvem National Restaurant Association Restaurant, Hotel-Motel Show) doprovázený sedmým pokračováním International Wine, Spirits & Beer Event jsou tradiční událostí, určenou pro nejširší odbornou veřejnost v oblasti gastronomie. Veletrhy jsou zaměřeny na potraviny a zařízení pro gastronomii a hotelnictví. Návštěvník zde mohl i letos v květnu opět najít většinu toho, co ho zajímá: od teoretických znalostí po implementační poradenství, od prověřených technických řešení po poslední novinky, od tradičních výrobků po trendové hity. 
Ve třech obřích halách výstaviště McCormick Place se sešlo přes dva tisíce vystavovatelů z 26 zemí světa světa, Evropu očekávatelně zastupovali zejména obchodníci z Itálie, Německa, Francie a Velké Británie.
Viditelné bylo také španělské zastoupení, výrobci zařízení pro gastronomii - mezi jinými Edesa, Josper, Fagor, Pujadas - se prezentovali samostatně a navíc společně v rámci expozice organizace španělských exportérů AFEHC.

Pozitivním momentem veletrhu byla účast řady nových vystavovatelů, která je důležitá pro atraktivitu akce zejména pro její pravidelné návštěvníky. Letos bylo nováčků přes tři sta, typicky v kategoriích zpracovatel potravin, výrobce zařízení, dodavatel informačních technologií. Zvláště poslední ze zmíněných oblastí zažívá raketový růst a novinek je nepřehledné množství. 
Mezi jinými odborníky si také cukráři přišli na své. Ne každý například zná iSi -společnost, kde nacházejí pro (zjednodušeně řečeno) šlehačkové lahve a jejich příslušenství nečekané funkce.
Patrně málokdo zatím na vlastní oči viděl v akci Anti-Griddle od PolyScience. Ve stručnosti řečeno, jde o práci na desce, která je kontinuálně chlazena na teplotu mínus 35 stupňů Celsia a umožňuje netradiční cukrářské postupy. Veletrh byl klasicky rozdělen na více částí tak, aby usnadnil návštěvníkům orientaci. Mezi ty oblasti, které byly letos zvláště zdůrazněny, patřily alternativní výživa a  produkty organického zemědělství.
Na výstavě tohoto formátu nechyběly samozřejmě odborné soutěže a konference. Návštěvníci se mohli zúčastnit více než osmdesáti (!) bezplatných tématických  přednášek.

Tradiční součástí veletrhu byla soutěž v oblasti strojů a zařízení pro gastronomii. Za všechny zajímavé exponáty jmenujme dva.
První je od Wicked Edge USA a potěší každého, kdo používá kvalitní nože a potřebuje je spolehlivě a přesně brousit. Strojek od Wicked Edge by možná charakterizovalo heslo "v jednoduchosti je síla".
Druhým je BKON Craft Brewer - zařízení pro netradiční přípravu teplých nápojů. Tady si bude zájemce pro pochopení funkce potřebovat připomenout fyziku ze základní školy. Vaření za zvýšeného tlaku v "papiňáku" známe asi všichni. Zde je to opačně: kapalinu uvádíme do varu snížením tlaku.
Na webových stránkách veletrhu NRA Show najdou zájemci uživatelsky příjemný kompletní  seznam vystavovatelů, včetně možnosti velmi podrobného vyhledávání podle kategorií produktů. Nechybí mezi nimi vybavení a suroviny pro cukráře, výrobce a prodejce zmrzliny, pro výrobu kávy, koktejlů, smoothies ...
Vysoká koncentrace a množství odborné veřejnosti z celého světa činí z veletrhu NRA Show akci, která stojí za pravidelnou účast, ať už v roli vystavovatele nebo návštěvníka. Další NRA Show v roce 2015 se bude konat: 16. - 19. května 2015, McCormick Place, Chicago, USA.


Dnes je pátek pátek 26. dubna 2024
svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Top 5 měsíce

Reklama

Reklama Eiskon

Reklama

Reklama

(c) 2001-2024 Větrník, s.r.o. Všechna práva vyhrazena. Kurzovka.