Cukrář.cz

Reklama



Dny chleba letos budou kvůli penězům pouze pro odbornou veřejnost

21.05.2002 | Autor: Red | Formát pro tisk | Zaslat mailem | Do oblíbených
fiogf49gjkf0d
Tradiční pardubická přehlídka pekařských strojů a výrobků Dny chleba zůstane letos 23. května poprvé široké veřejnosti uzavřena. Osmý ročník akce, kterou v minulosti navštěvovaly tisíce lidí, bude přístupný pouze odborníkům. "Hlavním důvodem jsou úspory. Pekaři musí šetřit," řekl generální sekretář Podnikatelského svazu pekařů a cukrářů v ČR Stanislav Musil.
Veřejnosti by do budoucna měl být přístupný každý druhý ročník Dnů chleba. Změněn byl i rozsah celé akce. Zatímco dříve byla dvoudenní, letos bude pouze jeden den.
Zachovány však budou tradiční soutěže o mouku roku, chléb roku a nejlepší umělecký výrobek z pekařského těsta. "V kategorii žitné mouky letos soutěží tři mlýny, u pšeničné mouky sedm mlýnů a v hlavní soutěži o chléb roku máme 27 přihlášek," řekl Musil. S výrobky z těsta bude soutěžit pět účastníků. Novinkou je soutěž o řemeslný chléb, ve které je devět přihlášek. "Je to chleba od menších pekařů, řemeslníků," uvedl Musil.
Součástí Dnů chleba 2002 bude i seminář věnovaný novému zákonu o obalech. Hlavními pořadateli akce jsou Podnikatelský svaz pekařů a cukrářů v ČR a Střední průmyslová škola potravinářské technologie v Pardubicích.

Dnes je čtvrtek čtvrtek 25. dubna 2024
svátek slaví Marek, zítra Oto

Top 5 měsíce

Reklama

Reklama Eiskon

Reklama

Reklama

(c) 2001-2024 Větrník, s.r.o. Všechna práva vyhrazena. Kurzovka.