Cukrář.cz

Reklama



Vánoční sicilská Canolli

11.12.2012 | Autor: red. | Formát pro tisk | Zaslat mailem | Do oblíbených
fiogf49gjkf0d

Suroviny
25 g másla
300 g pšeničné mouky
110 g cukru
sůl
1PL octu
1PL brandy
1 bílek
olej

Náplň trubiček
50 g čokolády
300 g sýru Riccota
100 g kandovaného ovoce
¼ ČL skořice
cukr moučka


Příprava

Máslo nakrájíme na malé kousky. Mouku nasypeme na vál a uprostřed vytlačíme prohlubeň.
Do důlku vložíme máslo, 25 g cukru a sůl. Vše důkladně promícháme. Přilijeme brandy.
Směs ručně prohněteme až do stavu pevného, ale tažného těsta, které po důkladném zpracování zabalíme do průhledné fólie a necháme odležet v ledničce.
Pracovní plochu posypeme moukou. Vložíme těsto a řádně jej vyválíme a vyřežeme kolečkem čtverce o stranách 8 cm.
Každé dva protilehlé rohy potřeme bílkem a vložením jedním rohem namotáme na trubičku. Vložíme do pánve s olejem a pečeme do zlatova.
Na pečícím papíře necháme odkapat.
Hrubým nastrouháním připravíme čokoládu na náplň. Na jemno nastrouháme sýr Ricotta. Vmícháme zbylý cukr.
Metlou na sníh upravujeme hmotu až je dobře promíchaná a celistvá. Vmícháme čokoládu, kandované ovoce a skořici. Konce nvyčnívající náplně ozdobíme kandovaným ovocem.
Náplň vložíme do trubiček, které posypeme cukrem.

Alternativní varianty
Místo sýru Ricotta lze pro náplň použít odpovídající množství nízkotučného tvorohu.
Ke Cannoli lze doporučit suché sicilské víno Marsala, které má rubínovou barvu. Pro opravdové labužníky víno několik hodin před servisem otevřeme a podáváme při teplotě 10 – 12 °C.


Dnes je pátek pátek 12. dubna 2024
svátek slaví Julius, zítra Aleš

Top 5 měsíce

Reklama

Reklama Eiskon

Reklama

Reklama

(c) 2001-2024 Větrník, s.r.o. Všechna práva vyhrazena. Kurzovka.