Cukrář.cz

Reklama



Vůně štrůdlů

08.08.2012 | Autor: Jiří Heller | Formát pro tisk | Zaslat mailem | Do oblíbených
fiogf49gjkf0d

Vůně štrůdlů z celého Kladenska se nesla Horním Bezděkovem
 
V sobotu 4. srpna 2012 navečer se konal v areálu Adventure Golf Horní Bezděkov a Tyrolská hospůdka již 2. ročník Štrůdlování. I v letošním roce se konal v den oblíbeného letního grilování. Tyrolskou hospůdku provonělo dvaadvacet štrůdlů. Sedm soutěžících se účastnilo kategorie jablečných štrůdlů a čtyři účastníci přinesli slané štrůdly. Akce se také s radostí zúčastnili právě přítomní hráči Adventure Golfu a další návštěvníci v roli "ochutnávačů", neb jeden ze soutěžních štrůdlů byl určen pro porotu, druhý pro ochutnávku veřejnosti.
 
Jitka Vlčková, majitelka areálu AGHB. ocenila nejenom nárůst zájmu o tuto gastronomickou akci, ale i soutěživost účastníků, každý se těšil na hodnocení právě jeho výrobku. Daniel Vlček, šéfkuchař bezděkovské Tyrolské hospůdky spolu s Jiřím Havlem, śéfkuchařem známé pražské restaurace Cortéz vyzdvihli zejména kvalitu soutěžních prací, šíři druhů spolu s odvahou jejich tvůrců podrobit ještě teplé, domácí, čerstvě napečené štrůdly odbornému hodonocení...
Účastníci se těšili nejenom na výsledná hodnocení, ale i na ochutnávání ostatních štrůdlů. Jejich spokojenost, až na smutného Luboše Hrocha s nepopulární bramborovou medailí, se projevila větami typu: "děkujeme, za rok se zúčastníme opět".
Celé gastronomické dění bylo prosyceno charakteristickou vůní pečeného štrůdlu, který se v naší zemi těší značné popularity a je domácím oblíbeným výrobkem po již dlouhé generace pro dny všední i sváteční.
 
Kategorie O nejlepší jablečný štrůdl skončila takto:

1. místo: Barbora Bosniaková - jablečný štrůdl s mákem a borůvkami
2. místo: Věra Záleská - Pozdeň u Slaného - klasický poctivý jablečný štrůdl
3. místo: Jana Polová - Praha - klasický velmi chutný jablečný štrůdl

Kategorie O nejlepší slaný štrůdl skončila takto:

1. místo: Iva Micková - Rakovník - slaný štrůdl s oříšky
2. místo: Lenka Muschová - výborný slaný štrůdl s lososem a špenátem
3. místo: František Kratochvíl, Kladno - výborný slaný štrůdl se slaninou a špenátem


Dnes je středa středa 24. dubna 2024
svátek slaví Jiří, zítra Marek

Top 5 měsíce

Reklama

Reklama Eiskon

Reklama

Reklama

(c) 2001-2024 Větrník, s.r.o. Všechna práva vyhrazena. Kurzovka.