Cukrář.cz

Reklama



SIGEP - FRIGOMAT a jeho zmrzlinové poslání v Rimini / - 6.

10.02.2012 | Autor: JIří Řezáč z Větrníku | Formát pro tisk | Zaslat mailem | Do oblíbených
fiogf49gjkf0d

Česká společnost Cesk a.s. se sídlem v Brně pod vedením výkonného ředitele Michala Černého, je zastupitelská filiálka pro italského výrobce strojů na výrobu zmrzliny Frigomat, který působí v Miláně.
Mateřská značka byla založena v roce 1969 a do dnešního dne vyrobila více než 100 000 zmrzlinových strojů s exportem do 5 kontinentů.
V jejím repertoáru působnosti se samozřejmě nachází výzkumné, vývojové a inovační středisko se školící působnosti pro zákazníky. Velkého uznání došel Frigomat ve své činnosti, kdy prošel americkou atestací kvality UL a NSF a vyrábí téměř celou svou modelovou řadu licenčně pro americkou společnost TAYLOR COMPANY.

Na riminském SIGEPU byly ke spatření stroje typu KLASS Yogurt a dále verze Klass 201 SP a 202 P. Stroj na točený jogurt jogurt a zmrzlinu je jednopákový výrobník se zubovým nášlehovým čerpadlem. V zásobníku směsi se nachází mixer, jehož účel je homogenizování husté směsi, která se vytváří do nastaveních hodnot určených řídící jednotkou, prostřednictvím mikroprocesoru. Požadovanou konzistenci lze nejenom nastavit na konstantní hodnotu, ale je ji možno během výrobního procesu i měnit. Navíc displayový ukazatel sděluje okamžité hodnoty dosažené ve 12 litrovém nerezovém zásobníku včetně stavu technologického vývoje.
Prostřednictvím výrobníku KLASS YOGURT, který je vhodný pro zvýšenou kapacitu provozu, lze dosáhnout jednoho druhu točené zmrzliny, sorbetta, granity, točeného jogurtu nebo mousse.
Tento zmrzlinový stroj se vyznačuje vysokým obsahem zašlehaného vzduchu díky nášlehovému čerpadlu (max. 80%).

Výrobník FRIGOMAT typ KLASS 201 SP se řadí ke skupině zařízení na točenou zmrzlinu, kterou si pořizují prodejci, kteří se soustřeďují na náročnější klientelu. Tomu odpovídá výkonné zařízení  s nášlehovými čerpadly a integrovaným pasterem a s mixerem zabudovanými ve skříňové konstrukci výrobníku.
KLASS 201 SP se řadí k mobilním strojům s vysokou výrobní kapacitou, která zvládá i objem zákaznického požadavku v  nejvyšší odběrní špičce. Tento výrobník svou konstrukcí a technologií umožňuje i experimentátorům zabývajícími se vlastními recepturami, splnit jejich tvůrčí požadavky i v tom nejširším recepturním rozsahu s vysokým obsahem zašlehaného vzduchu
Zabudovaná řídící jednotka s mikroprocesorem umožňuje elektronicky měnit a kontrolovat teplotu ve vaničkách a produkuje další vyhodnocovací parametry, programování a ostatní servisní úkony zcela samovolně.
Zubové čerpadlo FRIGOMAT umožňuje nášleh do 80 %, kdy integrovaný paster uvaří a rozmíchá směs na 65°C, kterou následně ochladí na provozní teplotu a zahájí výrobu.

Výrobník FRIGOMAT 202 P je třípákový stroj na točenou zmrzlinu. Charakteristika jeho řídícího  systému se vyznačuje dualitou v podobě 2 řídících jednotek a 2 nezávislých motorů kontruovaných pro vysoký výkon, kdy díky této koncepci náleží do provozoven s nějvyššími požadavky na objem výroby.
Tento robustní výrobník  s lehkostí zvládá produkci dvou druhů zmrzliny včetně jejich mixu a za použití zubových čerpadel dosahuje 80 % nášlehu. Zmíněné dvě řídící jednotky pracují nezávisle na sobě a každá řídí odlišnou stranu stroje.
Díky tomu lze vyrábět dva produkty zcela odlišného zaměření, kdy tak lze pracovat při nižším odběru pouze ne jedné polovině stroje. Prodejní praktičnost se projevuje třeba i v tom, že již před koncem prodeje je možné prázdný prosotor výrobníku začít čistit, kdy jeho druhá polovina je ještě v provozu.

Zhodnotíme-li v závěrečném souhrnu výrobníky na točenou zmrzlinu typu KLASS, dostaneme se na počet pěti typových druhů, které jsou společností CESK a.s. v prodejním rozsahu Čech, Moravy a Slovenska nabízeny. Jejich odlišnosti a přednosti byly přiblíženy prostřednictvím naší reportáže z mekky zmrzlinářského a cukrářského veletrhu v italském Rimini. Z tohoto pohledu můžeme tlumočit velký zájem diváků domácí provenience právě ve veletržní projekci značky FRIGOMAT.
Právě zde tak mohou diváci na největší výstavní ploše  planety,  kdy takto lze riminský sladký SIGEP bez nadsázky nazvat, porovnat veškerou oborovou nabídku, která svědčí kde se koncentroval zájem o kvalitu, kterou FRIGOMAT ve svých strojních produktech nabízí.
Tento dnešní a včerejší výčet zaměřený pouze na výrobníky zmrzliny,  by při celkovém výčtu dosáhl počtu 15 typových výrobků. Záměrně jsme nechali prozatím stranou další stroje zaměřené na kopečkovou zmrzlinu, ledové tříště, šokery, temperovače čokolády a mnohé další nezbytné produkty nebo nadstadardní zařízení, která povyšují úroveň cukrárny na zařízení VIP kvality, ke kterým se vrátíme v některém dalším vstupu.

- pokračování -


Dnes je čtvrtek čtvrtek 28. března 2024
svátek slaví Soňa, zítra Taťána

Top 5 měsíce

Reklama

Reklama Eiskon

Reklama

Reklama

(c) 2001-2024 Větrník, s.r.o. Všechna práva vyhrazena. Kurzovka.