Cukrář.cz

Reklama



Inovace cukrářského GastroHradce

01.04.2011 | Autor: AKC | Formát pro tisk | Zaslat mailem | Do oblíbených
fiogf49gjkf0d

Vážené kolegyně, vážení kolegové, rádi Vás uvítáme ve čtvrtek 14. dubna 2011 na VI. ročníku soutěže o titul Mistr republiky kuchař a cukrář  a zároveň na  XVI. ročníku národní soutěže kuchařského a cukrářského umění probíhající v krásném městě
na soutoku Labe a Orlice, ve městě přezdívaném Salon republiky, které si již získalo pevné místo v moderní gastronomii.

Pro tento rok jsou v soutěži zakomponovány poslední změny v zadání jednotlivých kategoriích na základě nových propozic světové kuchařské asociace WACS pro kuchařskou olympiádu IKA 2012.
V letošním ročníku Vás jistě upoutá prezentace Národního teamu Asociace kuchařů a cukrářů České republiky, který na Gastro Hradci předvede „generálku“ na olympiádu spojenou i s ochutnávkou soutěžních pokrmů. Soutěžící v kategorii kuchař i cukrář junior mají velkou příležitost být vybráni do Juniorského národního teamu Asociace kuchařů a cukrářů České Republiky.
Zajímavostí soutěže je i prezentace výrobků SENIOR KLUBU AKC, která ukazuje krásu tradiční gastronomie 19. a 20. století. Pro dnešní gastronomickou mladou generaci přináší tyto exponáty obohacení ve znalostech oboru a zároveň porovnání se současnými trendy v gastronomii.
Obohacením letošního programu bude pro návštěvníky i umělecká soutěž ve vyřezávání ovoce a zeleniny, kdy soutěžící v časovém limitu 180 min. a 75 min. budou vytvářet  soutěžní  kompozici  přímo před Vašimi zraky.
Vedle soutěžní podívané nesmíme opomenout ani již tradiční veletrh firem, který každoročně doplňuje program a přináší návštěvníkům informace a poznání  novinek z oblasti vysoké gastronomie a nabídky firem s gastronomickým zařízením, sledujícím racionální výživu, dietetický i zdravotní zájem široké veřejnosti.
V letošním ročníku bude opět dán prostor školám z celé České republiky, na kterých se vyučují gastronomické obory, aby mohly prezentovat um svých žáků prostřednictvím živého vystoupení.
Věříme, že využijete tuto příležitost a v Kongresovém centru Aldis v Hradci Králové prožijete 14. dubna 2011 v čase od 10.00 do 18.00 hod. příjemné gastronomické zážitky.
Veškeré informace najdete na: www.akc.cz

CUKRÁŘ  SENIOR

C/1
Mísa Petit Fours
pět druhů po šesti kusech (celkem 30ks + 5 ks k rozkrojení) s centrálním monumentem z jedlého materiálu,
každý Petit fours musí mít rozdílnou náplň, charakter a přípravu, od každého druhu musí být jeden kus k nahlédnutí, rozkrojení a degustaci

C/2
Čtyři různé restaurační dezerty, teplé nebo studené, vystavované za studena -podávané samostatně po 1 porci na talíři
a Slavnostní dort (o minimální váze 2kg), dort musí být zcela ručně zdoben a všechny části musí být jedlé. maximální výška výrobku 60 cm.

C/3
Slavnostní 4 dorty na rozdílné téma (o velikosti 12porcí), dva dorty s výkrojí k nahlédnutí a degustaci, dort musí být zcela ručně zdoben a všechny části musí být jedlé

C/4
Šest stejných restauračních dezertů,podávané samostatně po jedné porci
a 2 dorty určené k porcování (o velikosti 12 porcí) jeden s vykrojenou porcí k degustaci

CUKRÁŘ  JUNIOR – soutěžící do 21 let

C/J1
Mísa Petit Fours - čtyři druhy po šesti kusech (celkem 24ks + 4ks k rozkrojení), každý Petit four musí mít rozdílnou náplň, charakter a přípravu, od každého druhu musí být jeden kus k nahlédnutí rozkrojení, degustaci

C/J2
Tři různé teplé nebo studené dezerty, vystavované za studena
připravené a podávané samostatně po 1 porci
a 1 dort určený k porcování (o velikosti 12 porcí) dort musí být zcela ručně zdoben a všechny části musí být jedlé

C/J3
Dva slavnostní dorty na různé téma (o velikosti 12 porcí)
z toho jeden s vykrojenou porcí k degustaci, dorty musí být zcela ručně zdobené
a všechny části musí být jedlé

CUKRÁŘ  KADET – soutěžící do 18 let

C/K
1 dort o velikosti 12. porcí s vykrojenou porcí k degustaci,dort musí být zcela ručně zdoben a všechny části musí být jedlé


Dnes je čtvrtek čtvrtek 25. dubna 2024
svátek slaví Marek, zítra Oto

Top 5 měsíce

Reklama

Reklama Eiskon

Reklama

Reklama

(c) 2001-2024 Větrník, s.r.o. Všechna práva vyhrazena. Kurzovka.