Reklama |
Skořicová bábovka300 g polohrubé mouky 200 g cukru 150 g tuku (Hera) 4 vejce 4 lžíce mléka 1 vanilkový cukr 3 lžičky skořice kůra z 1 citronu 1/2 sáčku prášku do pečiva moučkový cukr na ozdobení tuk a strouhanka na formu POSTUP PŘÍPRAVY: Oddělíme žloutky od bílků. Změklý tuk dobře vyšleháme, postupně přidáme polovinu cukru se žloutky a utřeme do pěny. Za stálého tření vmícháme střídavě po lžících mouku a mléko. Z bílků ušleháme tuhý sníh, do kterého zašleháme lžíci cukru z odváženého množství a lehce vmícháme do utřeného těsta. Nakonec přidáme prášek do pečiva dobře rozmíchaný v hrstce mouky, vanilkový cukr a nastrouhanou citrónovou kůru. Asi do třetiny výše uvedeného těsta zamícháme skořici. Bábovkovou formu vymažeme tukem, vysypeme strouhankou a střídavě naplníme bílým a skořicovým těstem. Pečeme zvolna v troubě vyhřáté na 180°C . Upečenou bábovku po krátkém zchladnutí vyklopíme na drátěnou podložku. Nakonec ji posypeme moučkovým cukrem, nakrájíme na dílky a podáváme s ananasovým kompotem ozdobenou lístkem meduňky. Bábovku necháme řádně vychladnout a teprve potom ji rozkrájíme, aby se nesrazila.
Příbuzné články...
19.04.2022 Plastická čokoláda13.04.2022 Velikonoce po polsku 11.04.2022 Velikonoční macarony 09.04.2022 Velikonoční beránek 06.04.2022 Velikonoce - Oříškové řezy s vaječným koňakem [další příbuzné články] |
Dnes je čtvrtek čtvrtek 3. října 2024
svátek slaví Bohumil, zítra František Top 5 měsíceReklamaReklamaReklama |