Cukrář.cz

Reklama



Valná hromada AKC ČR

02.04.2009 | Autor: AKC ČR | Formát pro tisk | Zaslat mailem | Do oblíbených
fiogf49gjkf0d

„Myslím si, že my všichni můžeme být hrdi na to, jak významně je již dnes naše Asociace vnímána i na státní a mezinárodní úrovni,“ prohlásil Miroslav Kubec, prezident Asociace kuchařů a cukrářů České republiky.
Jeho slova potvrdila návštěva první dámy České republiky Livie Klausové, účast prezidenta světové kuchařské asociace WACS pana Gissura Gudmundssona z Islandu, pana radního Ing. Milana Richtera z magistrátu hl.m.Prahy a dalších představitelů společenských organizací (CzechTourism, AHR ČR, FoS ČR) a firem na jednání celostátní volební Valné hromady AKC ČR, která se konala 28. března v pražském hotelu InterContinental.

1. Ze zprávy…
Jednání Asociace, která dnes sdružuje přes 1100 kuchařů, cukrářů, většinu odborných škol (104), hotelů, restaurací, gastronomických firem a příznivců gastronomie, navštívilo přes 400 hostů; po zprávě o činnosti a hospodaření za uplynulé období a představení nových kandidátů do představenstva Asociace, pozdravili přítomné zástupci partnerů, dále vystoupili partneři Valné hromady a členové Asociace.

2. Návštěva první dámy
Na jednání zavítala kolem poledne první dáma České republiky Livia Klausová, které Miroslav Kubec předal šek na 120 000Kč. Výtěžek z druhého ročníku charitativně společenské akce celosvětových oslav Mezinárodního dne kuchařů, který pořádá Asociace  na podzim za podpory CzechTourism, AHR ČR, Poštovní spořitelny a mnoha partnerů, a vyjadřuje tak solidaritu s hladovějícími na celém světě, je věnován Nadačnímu fondu manželů Livie a Václava Klausových, projektu Start do života, který ulehčuje vstup do praktického života dětem, odcházejícím z dětských domovů.

3. Vystoupení prezidenta WACS
Nejen samotná účast vzácného hosta, prezidenta Gissur Gudmundssona (ve funkci od loňského roku), zastupujícího téměř stovku asociací z celého světa, ale i jeho vystoupení oživilo jednání. Hned na začátku pan Gudmundsson podotkl, že je v této funkci nejmladším a navíc z nejmenší země – Islandu. „Je to důkaz, že všechno je možné!“.  Rovněž vyjádřil přesvědčení o potřebě kandidatury našeho prezidenta Miroslava Kubece do pozice kontinentálního prezidenta WACS s tím, že má jeho 100% podporu! Ve svém proslovu pak zhodnotil plnění slibů od jeho zvolení. Dále řekl, že WACS otevřela svoji kancelář v Paříži. Zlepšila se průhlednost práce komisí na všech kontinentech a vstoupili do ní také junioři. V budoucnu chtějí vrcholové orgány WACS rozšířit pařížskou kancelář a mít 2-3 stálé zaměstnance. Chtějí také navázat konkrétní spolupráci s americkou asociací. I nadále se budou věnovat humanitárním a charitativním akcím jako je např. International Chef´s Day a pro své členy připravovat školící programy a soutěže. „Budeme se věnovat více bezpečnosti potravin a odpadu,“ dodal prezident WACS G.Gudmundsson na pražské Valné hromadě AKC ČR

4. Ocenění nejvyšší
Představenstvo na svém jednání při hodnocení uplynulého období schválilo řadu ocenění, která vyjadřují poděkování za práci nad rámec pracovních povinností, dlouholetou činnost či úspěchy při reprezentaci. Celkem bylo uděleno: 145 čestných uznání, dále 39 bronzových, 35 stříbrných a 15 zlatých medailí M.D.Rettigové. Nejvyšší ocenění – Řád sv.Vavřince byl udělen panu Jaroslavu Runštukovi, Miroslavu Kubecovi a jako čestné ocenění panu Gissuru Gudmundssonovi.
Dále představenstvo vyhodnotilo výsledky nejprestižnější soutěže  AKC ČR pro studenty gastronomických škol  Gastro Junior – Nowaco Cup  za poslední čtyři roky.
Třem nejúspěšnějším (v počtu získaných medailí) věnoval pohár „pana Ladislava Nodla“ generální partner soutěže firma Nowaco ČR.
1. Soukromá Hotelová škola Bukaschool Most
2. Středisko praktického vyučování hotelu InterContinental Praha
3. Střední škola potravinářská a služeb Brno
Ocenění přišla osobně předat zástupcům škol vnučka nestora české gastronomie, paní Marešová-Nodlová.
Zástupce firmy Nowaco, pan Marek Svoboda vyjádřil přesvědčení, že tato soutěž je nezastupitelným prvkem ve vzdělávání mladých odborníků, a chuť nejen ji jako generální partner dále podporovat a rozvíjet i v dnešní nelehké době, ale do budoucna povýšit toto ocenění na tradici a rovněž ho motivačně podpořit i dalším vhodným způsobem.


5. Výsledky voleb do představenstva AKC ČR pro období 2009 - 2012
Do představenstva byli zvoleni:
Bc. Miroslav Kubec, Jiří Král, Jaroslav Fiala, Pavlína Berzsiová, Ing. Jindřich Žydek, Tomáš Krofta, Vladimír Krofta, František Buchal, Martin Slezák, Bc.Roman Sejval, Bc. Maria Horníková
Kontrolní a revizní komise:
Jiří Eichner, Karel Lukeš, Bc.Marek Svoboda

Na prvním zasedání dne 28. března 2009 představenstvo volilo ze svého středu prezidenta a dva víceprezidenty:
Prezidentem pro následující volební období se stal jednohlasně Bc Miroslav Kubec
Viceprezident AKC ČR (pro kuchařskou sekci): Ing. Jindřich Žydek
Viceprezident AKC ČR (pro cukrářskou sekci): František Buchal

„Děkujeme všem členům odstupujícího představenstva za jejich práci po celé uplynulé období a nově zvolenému představenstvu přejeme hodně úspěchů při práci pro Asociaci kuchařů a cukrářů ČR, její členy a partnery.
Děkujeme také všem členům, kteří se přihlásili do volebního klání a nabídli tak svou pomoc při rozvoji naší Asociace. Přestože nebyli zvoleni do představenstva AKC ČR, všichni si velmi vážíme jejich zájmu a byli bychom rádi, kdybychom se všemi mohli počítat i do budoucna. Věříme, že prostor pro spolupráci bude nemalý.“
Děkujeme všem partnerům za podporu a spolupráci a přejeme všem úspěšné jarní dny.

Za AKC ČR Ing. Zuzana Albrechtová, manažer AKC ČR


Dnes je pátek pátek 26. dubna 2024
svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Top 5 měsíce

Reklama

Reklama Eiskon

Reklama

Reklama

(c) 2001-2024 Větrník, s.r.o. Všechna práva vyhrazena. Kurzovka.