Cukrář.cz

Reklama



22. IKA/Olympiáda gastronomického umění

13.01.2008 | Autor: Jiří Řezáč | Formát pro tisk | Zaslat mailem | Do oblíbených
fiogf49gjkf0d

Mezinárodní cukrářská výstava INOGA/odborný veletrh v oboru pohostinství
19.-22. října 2008
Veletrh Erfurt

Pravidelný čtyřletý olympijský rytmus dospěl do svého závěrečného taktu, aby se v projevu kuchařské a cukrářské harmonie rozezněla velkolepá gastronomická symfonie, kterou vytvoří chór kulinářských interpretů celého světa.
Duryňský Erfurt se v desátém měsíci letošního roku promění v gastronomickou osu celé zeměkoule, kolem níž se bude otáčet vrcholové umění nejlepších kuchyní světa, jež na soutěžním talíři předloží  olympijské menu vrcholového umu, jehož protiváhou bude medailová odměna rovnající se poctě doživotního uznání.

Je prestiží každého cukráře, který ve svém oboru chce být víc než pouhým řemeslníkem, být přítomen v tyto dny v gastronomickém svatostánku světa a poměřit své dovednosti s nejlepšími z nejlepších.
Do vzplanutí olympijského ohně zbývá ještě devět měsíců. Avšak ohýnky přípravy již dávno zažehly jiskry křemene cukrářského úsilí již v roce minulé olympiády, s následným přikládáním polínek a polen v průběhu celého meziobdobí až po dnešek.
Pro největší týmy byly prověrkou velké světové pohárové soutěže typu Singapur, Luxemburk a zejména americké generálkové Chicago.
V současnosti se nachází prakticky všechny týmy světa od národních, přes regionální a jednotlivce v již vysokých obrátkách přípravy, a nejinak to bude i u našeho portálu, který má s některými zahraničními týmy a organizátory kontakty a budeme vám je průběžně zprostředkovávat.
V samotném místě děje v Erfurtu se čas zahájení olympisjkého turnaje odpočítává na dny a ve své podstatě pro některé týmy začala již olympiáda oficiálně dávno předtím. Například švédský tým - vítěz z roku 2004 a 2000 již zaslal přihlášku v listopadu roku 2006! (slovy dvatisíce šest).
I z tohoto je již patrné, jak velký význam je přikládán této už se blížící válce cukrářských bohů na Olympu!
Hlavní město spolkového Thüringenu si již koncem loňského roku připomnělo zajímavou upoutávkou blížící se čas olympijského varu, kdy nechalo dekorovat městské tramvaje reklamním nápisem oznamující největší společenskou událost roku 2008.
V prostoru budoucího olympijského klání byla uspořádána velká tisková konference v organizační režii Svazu kuchařů Německo, Společnosti pro turismus Erfurt, představitelů města a Veletrhy Erfurt.

Napříč tomu, že od oficiálního zažehnutí olympijského ohně nás ještě dělí  zhruba 250 dnů, mohou všichni soutěžní účastníci 22. ročníku gastronomické olympiády v Erfurtu tento celosvětový kulinářský svátek považovat již za zahájený.


Dnes je pátek pátek 19. dubna 2024
svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Top 5 měsíce

Reklama

Reklama Eiskon

Reklama

Reklama

(c) 2001-2024 Větrník, s.r.o. Všechna práva vyhrazena. Kurzovka.