Reklama
|
Téma "krem vs.marcipan??"
|
krem vs.marcipan??
Od: market
|
07.06.2011 9:43:03.
id: 8128.
|
|
Dobra den, potřebovala bych poradit. Peču dorty a vždy když dort potahnu cely do marcipanu tak se mi marcipan do druheho dne roztece:(. Pouzívám k obmazaní pod marcipan maslovy krem. Recept na krem používám ješte z učnaku-klasický žlouták vyslehany s maslem.Můze to byt kremem nebo spatna teplota v lednici????
odpovědět
|
|
|
Nadpis: Re: krem vs.marcipan??
Od: Lucie
|
Vloženo: 10.06.2011 7:41:52.
ID: 8129.
|
|
Dobrý den, určitě dotr krémem nepotírejte. Rozetřete jen to, co vám vykukuje a víc nic. Budete mít po problému. Co se týká teploty lednice, vůbec není třeba ji nastavit naplno. Jestli máte lednici samoodmrazovací a na zadní stěně se drží víc kapky vody, strčte za dort polistyren jako izolaci :o)
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: krem vs.marcipan??
Od:
|
Vloženo: 12.06.2011 22:38:22.
ID: 8136.
|
|
Ušlehat 100%tuk a cukr moučka ,tímto krémem potřít slabou vrstvu na dort a po ztuhnutí potahovat marcipánem.
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: krem vs.marcipan??
Od: mivojti
|
Vloženo: 11.07.2011 15:08:11.
ID: 8163.
|
|
Já pod marcipán používám stejný krém jako vy - základní žloutkový vyšlehaný 1:1 s máslem a nemám žádný problém. Je ale potřeba dodržet poměr másla a žloutkového krému.
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: krem vs.marcipan??
Od: Lusy
|
Vloženo: 26.01.2012 20:01:29.
ID: 8408.
|
|
Ahoj Markéto, já používám pudinkový krém. Uvaříte si jakýkoliv pudink, necháte úplně vychladnout. Mezitím si ušleháte máslo a po lžících začnete přidávat i studený pudink. Vše šleháme a přidáme moučkový cukr dle chuti a na dochucení můžete použít rum nebo nějaké aroma.
Nejlepší pudink je kokosový (skoro bílý)-potom jde krásně obarvit barvivem..nebo když potřebujete bílý krém..
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: krem vs.marcipan??
Od: Maruš
|
Vloženo: 01.02.2012 11:00:35.
ID: 8417.
|
|
Marcipán nebo jiná potahovka se rozteče na krému s bází vody. Já používám na 1 máslo a cca 17 dkg cukru moučnou kaši ze 1/4 l mléka 2PL plh. mouky, 2 vanilk. cukrů a 7 dkg 100% tuku. Nikdy se potahovka nerozteče. Pozor na kapky vody na zadní stěně a vlhkost v lednici. Ta taky potahovku rozpouští. Na zadní stěně lednice mám tenký polystyren, zabrání vlhnutí dortu.
odpovědět
|
|
|
Nadpis: marcipan??
Od: zuzka
|
Vloženo: 21.02.2012 15:21:08.
ID: 8435.
|
|
prosím o radu mám poslední dobou problém z marcipánem potahovaním co si dělám doma,recept mám taký: suš.mléko Laktíno 150,cuk moučka270,ZPT a nebo olej 30,med a nekdy dávám i škroboví sirup50g.aroma mandlové a trochu vody. když si ho pěkne spracu ji tak se mi hodně láme ale když tam přidám trochu vody tak se mi zas moc lepí prosím o radu.děkuji předem.
odpovědět
|
| | | | | |
Reagovat k tomtuto tématu
|
Dnes je neděle neděle 13. října 2024
svátek slaví Renáta, zítra Agáta
Top 5 měsíce
Reklama
Reklama
Reklama
|