Cukrář.cz

Reklama



Téma "pendrek"


pendrek
Od: klm

28.03.2006 0:18:54.
id: 753.


Zdravím všechny!
Nevíte náhodou někdo jak se vyrábí lékořicový pendrek, taková ta černá pochoutka většinou v tyčce (né plněná).
předem děkuji!

odpovědět

Nadpis: Re: pendrek
Od: brm

Vloženo: 13.12.2006 17:04:35.
ID: 1506.


taky marně hledám návod, ale na českým webu nikde nic. našel jsem jen složení pendreku, ale jaký je postup netuším.

"melasa, pšeničná mouka, kukuřičný sirup, nehydrogenizovaný kokosový olej, lékořicový extrakt, anýzový olej"

odpovědět

Reklama
Doporučujeme: Jedinečná cukrárna Větrník v Brně
Nadpis: Re: pendrek
Od:

Vloženo: 09.04.2009 11:22:05.
ID: 6260.


Pendrek - oblíbená cukrovinka, je v podstatě zahuštěný a upravený výtažek z lékořicového kořene. Za studena je hmota křehká, za tepla se mění na ohebnou a tažnou.

Pracovní postup při výrobě pendreku, je celkem snadný. Kořen lékořice se rozkrájí na malé kousky, rozmačká a umele v mlýnku. Tím se získá výtažek, který se vaří v měděném kotli, až získá hnědočernou barvu a ztuhne. Do obchodů se dostával tento lékořicový extrakt jako dlouhé, tmavé válečky, kterým se říkalo pendrek. Tento tradiční název se zachoval do dnešní doby.

odpovědět


Reagovat k tomtuto tématu

Jméno či přezdívka: 
E-mail: 
 
Název tématu: 
Text příspěvku: 
 
  
 
Upozornění:
Nepoužívejte ve vašem příspěvku odkazy začínající "http://", takovéto příspěvky nebudou zveřejněny!
Tato diskuzní rubrika je vyhrazena všem uživatelům tohoto portálu. Proto žadatelova žádost o poskytnutí informací pouze pro jeho osobu, a to prostřednictvím mobilu, mailu, icq apod. bude vymazána. Stejně tak informace mající reklamní, či komerční charakter nebo příspěvky, které by byly vulgární, urážející či jsou v rozporu s dobrými mravy či platnými zákony ČR.
Dnes je sobota sobota 12. října 2024
svátek slaví Marcel, zítra Renáta

Top 5 měsíce

Reklama

Reklama Eiskon

Reklama

Reklama

(c) 2001-2024 Větrník, s.r.o. Všechna práva vyhrazena. Kurzovka.