Reklama
|
Téma "Poradí někdo s marcipánem????"
|
Poradí někdo s marcipánem????
Od: Janča
|
20.03.2006 19:41:17.
id: 720.
|
|
Ahoj potřebovala bych poradit jak udělat marcipán abych sním mohla pěkně potáhnout například dort ve tvaru klobouků. Vždy když potahuju normálním marcipánem tak tam mám záhyby. Mockrát děkuji za pomoc
odpovědět
|
|
|
Nadpis: Re: Poradí někdo s marcipánem????
Od: Helena
|
Vloženo: 23.03.2006 17:19:28.
ID: 733.
|
|
Paní Jančo, já jse, velice spokojena s marcipánovou hmotou kterou prodává firma FIALA v Praze. Zasílají i na dobírku. Hmota je krásně bílá (je výborná na svatební dorty), velice tvárná - samozřejme musíme trochu prohníst v ruce když vytáhnem ztuhle z ledničky (já to dám na pár sekund do mikrovlnky) a taky je chutná. Prodávají jí v 1 kg a ve 2 kg balení, a to 1 kg myslím stojí necelých 100 Kč. Ale když udělám svojí hmotu tak opravdu není tak dobrá a tvárná, než když si jí koupím u FIALY. Možná by to stálo za zkoušku. (a taky se z ní dělají výborně růžičky). Však popřemýšlejte. Mějte se. Helena
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: Poradí někdo s marcipánem????
Od: ŽANETA
|
Vloženo: 23.03.2006 23:01:27.
ID: 737.
|
|
Každá z vás používá jiný recept na marcipán a proto je nejlépe radit individuálně. Nebo je možné zakoupit pravý marcipán (potahovací nebo modelovací), fondánové hmoty, nebo již výše zmiňovaná cukářská hmota K2 (bílá hmota s mírným aroma mandlí - je vhodná k potahování dortů, k modelování, nebo jako náplň). Ze všech výše jmenovaných hmot je K2 cenově nejdostupnější pro domácí výrobu. Nejmenší balení je 1kg a stojí 143,-Kč (s DPH). Práce s K2 je velmi nenáročná, zahřejeme na pokojovou teplotu a jednoduše rozválíme, v případě, že je málo tažná mírně potřeme povrch vodou a pokračujeme ve vyválení. Vykrajene požadovaný tvar a přeneseme na dort. Vyhladíme spec. nožem, nebo hladítky. Zdraví Žaneta Buršová.
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: Poradí někdo s marcipánem????
Od: čičina
|
Vloženo: 12.08.2009 22:08:19.
ID: 6754.
|
|
Dobrý den, koupila jsem si hmotu K2a a je oproti domácí hmotě ze suš.mléka moc měkká-nejdou mi vlnit okraje u okvět.lístků, vždy to rozmáčknu úplně. Prosím poraďte, na potahování nevím, nezkoušela jsem to ještě, ale už když zvedám vyválenou placku, roztahuje se mi a protrhává. Děkuji, Martina
odpovědět
|
|
Nadpis: dtiktdhquc
Od: kfttydyobu
|
Vloženo: 30.07.2020 8:17:47.
ID: 14391.
|
|
Muchas gracias. ?Como puedo iniciar sesion?
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: Poradí někdo s marcipánem????
Od: Hav
|
Vloženo: 13.08.2009 7:50:25.
ID: 6762.
|
|
O hmotě K2 se tady již hodně psalo, doporučuji vyhledat starší příspěvky. Proč dáváte do nadpisu slovo marcipán, když se Vám jedná o hmotu K2, která nemá s marcipánem nic společného ?
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: Poradí někdo s marcipánem????
Od: stenix
|
Vloženo: 11.09.2009 22:55:30.
ID: 6870.
|
|
Prosím poraďte mi. Koupila jsem si takové ty pásky z umělé hmoty na anglickou krajku a když jsem z marcipánu chtěla vykrajovat - lepilo se mi to na vykrajovátko -ikdyž jsem ho zlehka posypala moučkouvým cukrem nebo jsem ho vyválela na igelitovém sáčku. Kde je chyba??? Díky za odpověď. Stenix
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: Poradí někdo s marcipánem????
Od: VěraH
|
Vloženo: 14.09.2009 14:58:27.
ID: 6876.
|
|
Ahoj, zkus podsypávat kukuřičným škrobem.
odpovědět
|
|
|
Nadpis: Re: Poradí někdo s marcipánem????
Od: zuzka
|
Vloženo: 16.09.2009 22:18:49.
ID: 6882.
|
|
ohledne lepeni, ja podsipavam susenym mlekem, ale musite ho prosit a pouzit fakt trosicku, at vam neudela hrudky. jinak posilam recepturu na vybornou modelovaci hmotu- cukr moucka - 0,500 ZPT - 0,075 Fondán - 0,500 sušené mleko - 0,500 glukoza - 0,125 vanilka - 0,002 voda - 0,075
-voda, tuk, glukoza, fondan nahrat-udelat kasicku -pridat cukr a postupne zapracovat prosivane susene mleko
odpovědět
|
| | | | | | | |
Reagovat k tomtuto tématu
|
Dnes je neděle neděle 13. října 2024
svátek slaví Renáta, zítra Agáta
Top 5 měsíce
Reklama
Reklama
Reklama
|