Cukrář.cz

Reklama



Téma "Korpus na paříž"


Korpus na paříž
Od: Lenca

22.06.2009 16:29:41.
id: 6572.


Nedávno jsem měla pařížský dort a byl úžasný. Nevíte - je to korpus jako na sacher? a Jeste jeden dotaz jak udělám ten hladký čokoládový potah. Jsem úplný amater a jeste k tomu začínající kucharka :-), ale ráda zkouším nové věci a tohle nevím jak toho dosáhnout. Dík :-)

odpovědět

Nadpis: Re: Korpus na paříž
Od: Johny

Vloženo: 22.06.2009 21:53:20.
ID: 6575.


Lenčo, aniž bychom tu paříž ochutnali, nemůžeme nikdo s přesnotí řici, zda to byl sachr korpus. Každá cukrárna volí na pařížský dort svůj korpus, může to být klasický kakakový korpus nebo právě onen sachr korpus či jiný druh korpusu.
Co se týče hladkého potahu, je to věcí grifu, který člověk získá praxí, takže doporučuji zkoušet, zkoušet, zkoušet ... ono se to jednou povede ...

Johny

odpovědět

    Nadpis: Re: Korpus na paříž
Od: Karlos

Vloženo: 25.06.2009 12:52:46.
ID: 6584.


Sachr by byl možná moc těžký ne? Dle mého se používají normální dortové směsky s rychlošlehací pastou....kakaové. Pro vás ideálně nahřívaná šlehaná hmota s kakaem.
Hladký povrch? No musíte dokonale rozetřít tu pařížskou šlehačku nožem, pěkně hladce s ostrýma hranama, pak se to jen poleje naběračkou s čokoládou nad sítem....není to těžké, ovšem nezapomeňtě máčet při krájení nůž do horké vody!
Karel.

odpovědět

Reklama
Doporučujeme: Jedinečná cukrárna Větrník v Brně
Nadpis: Re: Korpus na paříž
Od:

Vloženo: 03.11.2009 13:41:29.
ID: 7016.


korpus může být na obyčejný dort, čokoládovou náplň koupit (je jako pařížská šlehačka)a polevu také koupit . Polevu naliju na dort a štetečkem rozetřu kolem dokola a na povrchu.

odpovědět


Reagovat k tomtuto tématu

Jméno či přezdívka: 
E-mail: 
 
Název tématu: 
Text příspěvku: 
 
  
 
Upozornění:
Nepoužívejte ve vašem příspěvku odkazy začínající "http://", takovéto příspěvky nebudou zveřejněny!
Tato diskuzní rubrika je vyhrazena všem uživatelům tohoto portálu. Proto žadatelova žádost o poskytnutí informací pouze pro jeho osobu, a to prostřednictvím mobilu, mailu, icq apod. bude vymazána. Stejně tak informace mající reklamní, či komerční charakter nebo příspěvky, které by byly vulgární, urážející či jsou v rozporu s dobrými mravy či platnými zákony ČR.
Dnes je středa středa 24. dubna 2024
svátek slaví Jiří, zítra Marek

Top 5 měsíce

Reklama

Reklama Eiskon

Reklama

Reklama

(c) 2001-2024 Větrník, s.r.o. Všechna práva vyhrazena. Kurzovka.