Cukrář.cz

Reklama



Téma "cena marcipánu"


cena marcipánu
Od: Jarek

17.04.2009 14:27:37.
id: 6297.


mám ještě jeden dotaz , zajímalo by mě kolik se počítá za marcipánové výrobky a ozdoby , myslím tím třeba marcipánové růžičky , gerbery , zvířátka a tak , taky nikde o tom nemůžu nic vyčíst a zase účtovat někomu za něco víc a nebo mín je dost nefér , pomůžete mi i s tímto prosím ? díky a omlouvám se , že pořád otravuju .

odpovědět

Nadpis: Re: cena marcipánu
Od: Majka

Vloženo: 17.04.2009 19:34:01.
ID: 6298.


Jarku,podívej se v místě bydliště do několik cukráren a z toho vycházej,u nás se pohybují ceny růží od 10,- -do 18,- Kč za kus,zvířátka atd. také okolo 16,- - 20,- Kč/ks.Účtuji si pak o maličko méně,než je v cukrárnách,ale zase záleží na Vašem provedení,když je budete mít krásnější nic nebrání tomu stanovit si stejnou cenu nebo i vyšší.Snad jsem trochu pomohla,neotravujete i když tady to někomu vadí,na jiných portálech se ptají na úplný ptákoviny a dostane se jim bez problémů odpovědi.Ono se řekne najdi si to v knížkách apod.,ale myslím,že rady z praxe žádná knuha nenahradí,ahoj a držím všechny palce v cukrařině.

odpovědět

Nadpis: Re: cena marcipánu
Od: Jarek

Vloženo: 18.04.2009 8:23:08.
ID: 6301.


Majko moc díky , moc si mi pomohla , máš pravdu , že musím mít cenu o malinko levnější než v cukrárnách i když v cukrárnách moc hezké výtvory nemají , tím samozdřejmě nemyslím všechny , ještě jednou díky já sem si totiž nebyl jistý cenou protože jedno zvířátko mám hotové asi tak za minutu a tak sem nevěděl , že bych za to mohl chtít tolik , díky ještě jednou měj se taky moc hezky a at se ti daří .

odpovědět

Nadpis: Re: cena marcipánu
Od: Majka

Vloženo: 22.04.2009 12:03:52.
ID: 6330.


Jsem ráda,že jsem trochu pomohla,ale musíš být moc šikovný,když máš hotovo za minutu,musíš si k práci připočítat i materiál a dobrá práce se cení,jinak co vím,tak se třeba různé cukr.výrobky zhodnotí tak,že se spočítají všechny suroviny,včetně energie atd. a k tomu se pak připočte asi 90% /když teda náklady vyjdou na 100,- tak připočteš 90,-/,nevím jestli se vyjadřuji srozumitelně,samozřejmě,že takto oceněné výrobky jsou perfektní.Já jsem jen amatér,tak mi radit asi moc nepřísluší,ahojky .

odpovědět

Nadpis: Re: cena marcipánu
Od: jarek

Vloženo: 23.04.2009 10:27:36.
ID: 6338.


díky moc za pomoc a ještě k té mé šikovnosti , samozdřejmě , že složitější ozdoby trvají déle , ale třeba zvířátka , růže , listy , orchideje , jednodušší postavičky atd. zas tak moc času nezaberou . díky ještě jednou za pomoc .

odpovědět

Reklama
Doporučujeme: Jedinečná cukrárna Větrník v Brně
    Nadpis: Re: cena marcipánu
Od: Johny

Vloženo: 23.04.2009 19:06:38.
ID: 6341.


Promiňte, ale nesouhlasím s názorem, že musíte mít nižší cenu než v cukrárnách! Cena se přeci odvíjí od pracnosti výrobku a nákladů. Pokud pracnější a vzhledově krásnější výrobky budete dávat laciněji než v cukrárnách jen proto, aby jste prodal, škodíte sám sobě.
Zákazník se u nás musí naučit docenit pracnost těchto výrobků a za kvalitu se dnes platí. Je tomu tak i ostatního zboží, tak ne proč u cukrařiny? Proč máme stále problém být hrdí na své know how? Cukrařina je nádherný obor co si zasluhuje stejnou úctu, jako jiné gastronomické obory.

odpovědět


Reagovat k tomtuto tématu

Jméno či přezdívka: 
E-mail: 
 
Název tématu: 
Text příspěvku: 
 
  
 
Upozornění:
Nepoužívejte ve vašem příspěvku odkazy začínající "http://", takovéto příspěvky nebudou zveřejněny!
Tato diskuzní rubrika je vyhrazena všem uživatelům tohoto portálu. Proto žadatelova žádost o poskytnutí informací pouze pro jeho osobu, a to prostřednictvím mobilu, mailu, icq apod. bude vymazána. Stejně tak informace mající reklamní, či komerční charakter nebo příspěvky, které by byly vulgární, urážející či jsou v rozporu s dobrými mravy či platnými zákony ČR.
Dnes je pátek pátek 29. března 2024
svátek slaví Taťána, zítra Arnošt

Top 5 měsíce

Reklama

Reklama Eiskon

Reklama

Reklama

(c) 2001-2024 Větrník, s.r.o. Všechna práva vyhrazena. Kurzovka.