Cukrář.cz

Reklama



Téma ""



Od: helena

30.03.2009 16:02:27.
id: 6160.


Prosím vás znáte někdo recept na ganache? Já jsem si to na kurzu nenapsala a teď si na něho nemůžu vzpomenout. Johny - ten název ganache jste naťuknul pod dotazem "pařížký krém", proto bych byla ráda kdybyste se se mnou podělil o recept. Samozřejme, že dotaz je pro všechny :-)
Děkuji.

odpovědět

Nadpis: Re:
Od: Johny

Vloženo: 31.03.2009 15:46:45.
ID: 6168.


Zdravím Helenko!

No to znám, co si člověk nenapíše, to nemá. Ganache je hodně čokoládový krém připravený ze smetany a čokolády. Ovšem ganache je mnoho druhů na různé použití, liší se poměry smetany a čokolády. Je ganache na plnění dortu, na plnění čokoládových bonbónů ...
Uvádím recepturu na ganache jako náplň do bonbónů, jak jsem si ji přivezl z odborného semináře z Kladna od několikanásobného Mistra světa cukrařiny pana Cukráře, ELISEA TONTIHO -

500g smetany + 1000g tmavé čokolády (nebo 1100g světlé čokolády nebo 1150g bílé čokolády) + 100 g rostlinného tuku

- svaříme smetanu -> sundáme z ohně, necháme zchladnout asi na 80°C a přimícháme rozehřátou čokoládu + 100 g rostlinného tuku
- pokud náplň nebude zkonzumována do 1 týdne od vyrobení, pak přidáme 40 g bonbonářského nebo škrobového sirupu, abych zabránili zpětné krystalizaci cukru v náplni (při domácím použití můžete nahradit medem).


S pozdravem Johny

odpovědět

    Nadpis: Re:
Od: helena

Vloženo: 01.04.2009 18:57:55.
ID: 6173.


Johny vy jste zlato!!!!! Ganache na náplň do bonbonu se mi určitě hodí , ale potřebovala jsem vlastně ganache na náplnění dortů. Na kurzu jsem jen viděla jak se to dělá a bohužel nenapsala si to, ale stačila jsem si zapamatovat jen tu smetanu, pak máslo a ze zbytku už mám guláš v hlavě. Nevzpomenu si. Krém byl pak takový hutný, krásně ztuhnul.
-ale stejně jste skvělý :-) :-) .-) Ještě že vás máme....
Děkuju.

odpovědět

       Nadpis: Re:
Od: Johny

Vloženo: 02.04.2009 22:55:13.
ID: 6188.


Zdravím Helenko, děkuji za pochvalu, přiznávám, že se červenám :-), ne teď vážně, jen se snažím malinko pomoci té naší cukrařině.
Pokud vím, nebo mohu radu vyhledat rád pomohu, samozřejmě jsou určité věci a receptury, které jsou tzv. cukrářovo "know how" a tyto věci jsou cukrářovo malé tajemství.
Jinak na dorty používám poměr na ganache tento - 0,820 g smetany ke šlehání, 0,550 g opravdu kvalitní tmavé čokolády. Upozorňuji, že se jedná o poměrně tuhý ganache. Takže kdo chce ganache měkčí, musí ubrat čokoládu.

Ještě jednou děkuji, s pozdravem Johny.


odpovědět

Nadpis: Re:
Od: Gábina

Vloženo: 02.04.2009 13:42:28.
ID: 6184.


Já mám recept na krém ganache:

15 dcl smetany ke šlehání
200 g tmavé kvalitní čokolády
30 g medu
50 g másla

Smetana s medem se ohřeje na 85C, pak se v ní rozpustí čokoláda. Krém se prošlehává do vychlazení a potom se vmíchá měkké máslo.

odpovědět

Reklama
Doporučujeme: Jedinečná cukrárna Větrník v Brně
Nadpis: Re:
Od: Hav

Vloženo: 03.04.2009 7:04:02.
ID: 6192.


Prosím Vás Gábino, určitě jste to napsala správně ? 15 dcl je 1,5 litru. Pak by to byl hodně lehký krém.
15 cl by bylo 1,5 dcl a pak by ten poměr byl asi optimální.

odpovědět


Reagovat k tomtuto tématu

Jméno či přezdívka: 
E-mail: 
 
Název tématu: 
Text příspěvku: 
 
  
 
Upozornění:
Nepoužívejte ve vašem příspěvku odkazy začínající "http://", takovéto příspěvky nebudou zveřejněny!
Tato diskuzní rubrika je vyhrazena všem uživatelům tohoto portálu. Proto žadatelova žádost o poskytnutí informací pouze pro jeho osobu, a to prostřednictvím mobilu, mailu, icq apod. bude vymazána. Stejně tak informace mající reklamní, či komerční charakter nebo příspěvky, které by byly vulgární, urážející či jsou v rozporu s dobrými mravy či platnými zákony ČR.
Dnes je sobota sobota 12. října 2024
svátek slaví Marcel, zítra Renáta

Top 5 měsíce

Reklama

Reklama Eiskon

Reklama

Reklama

(c) 2001-2024 Větrník, s.r.o. Všechna práva vyhrazena. Kurzovka.