Reklama
|
Téma "kávová roláda"
|
kávová roláda
Od: Lenička
|
31.01.2009 11:00:21.
id: 5730.
|
|
chtěla bych se vás zeptat jestli nevíte recept na kávovou roládu. Nikde totiž nemohu sehnat recept.
odpovědět
|
|
|
Nadpis: Re: kávová roláda
Od: Johny
|
Vloženo: 31.01.2009 21:30:08.
ID: 5743.
|
|
Receptura na kávovou roládu, není nikterak složitá. Určitě máte odzkoušený recept na piškotový plát, nebo třeba nějaký oříškový, velmi chutná kávová roláda je z bezé korpusu. No a ten upečený a vychladný piškotový nebo bezé plát natřete máslovým krémem, který ochutíte buď kávovou pastou - spíše v cukrárnách, pro domácí použití bude stačit mletá zrnková káva.
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: kávová roláda
Od: Lenička
|
Vloženo: 04.02.2009 12:17:10.
ID: 5780.
|
|
a nevíte nějaký recept na roládu stáčenou za studena třeba druhý den .
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: kávová roláda
Od: Johny
|
Vloženo: 04.02.2009 18:34:46.
ID: 5788.
|
|
Leničko, pokud kliknete zde v poradně na příspěvek - minizákusky - rozepsal jsem tam receptury na Sachr pláty, Bezé pláty a piškotové (kakaové) pláty, které se dají stočit i druhý den. Jsou to osvědčené receptury z praxe. Jak je tam zmíněno, nezáleží tolik na receptuře, ale na pečení (pláty se nesmí vysušit a musí se uchovat dobře zabalené, aby nevysychaly, poté jdou stočit i druhý den.)
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: kávová roláda
Od: Jana
|
Vloženo: 04.02.2009 15:47:57.
ID: 5784.
|
|
Blesková roláda, která se dá stočit klidně druhý den: 6 bílků ušlehat dotuha, přidat 6 polévkových lžic krystal. cukru a znovu šlehat. Přidat 6 žloutků a zašlehat, nakonec zlehka ručně vmíchat 6 polévkových lžic prosáté polohrubé mouky, nebo 4 lžíce mouky a 2 lžíce mletých ořechů nebo kakaa. Těsto nalijte na plech s pečicím papírem a vložte do trouby rozehřáté na maximum, pečte, až se začne těsto oddělovat od okrajů plechu, tj. tak 3-4 minuty, záleží na troubě. Takto zprudka upečená roláda se nevysuší, takže zůstane vláčná a neláme se, ani když ji stáčíte studenou. Rolády peču jedině takto. Ještě by mohla prasknout, když ty lžíce budete dávat moc vrchovaté, radši jenom trošku víc než zarovnané.
odpovědět
|
|
|
Nadpis: Re: kávová roláda
Od: Macek II
|
Vloženo: 04.02.2009 20:51:19.
ID: 5791.
|
|
já dělám tuhhle 6 vajec, 140 g krupicového cukru, 80 g hladké mouky
Cukr a bílky ušleháme v hustou pěnu. Potom po 1 přidáváme žloutky a šleháme každý žloutek tak asi půl minutky a nakonec vešleháme 8 dkg hladké mouky. Na plech položíme pečící papír, vymastíme rozpuštěným sádlem a rozestřeme stejnoměrně těsto. Ve vyhřáté troubě na 180°C upečeme (asi 7-10 minut) do růžova. Po upečení z plechu stáhneme pečící papír s upečeným korpusem a necháme vychladnout. Vychladlý plát potřeme buď džemem, šlehačkou ušlehanou se ztužovačem nebo máslovým krémem. Potom stáčíme delší stranu do rolády a odděláváme papír. Stočenou roládu můžeme polít čokoládou, různými polevami nebo nazdobit máslovým krémem či jen pocukrovat.
odpovědět
|
| | | | |
Reagovat k tomtuto tématu
|
Dnes je neděle neděle 13. října 2024
svátek slaví Renáta, zítra Agáta
Top 5 měsíce
Reklama
Reklama
Reklama
|