Cukrář.cz

Reklama



Téma "kávová roláda"


kávová roláda
Od: Lenička

31.01.2009 11:00:21.
id: 5730.


chtěla bych se vás zeptat jestli nevíte recept na kávovou roládu. Nikde totiž nemohu sehnat recept.

odpovědět

Nadpis: Re: kávová roláda
Od: Johny

Vloženo: 31.01.2009 21:30:08.
ID: 5743.


Receptura na kávovou roládu, není nikterak složitá. Určitě máte odzkoušený recept na piškotový plát, nebo třeba nějaký oříškový, velmi chutná kávová roláda je z bezé korpusu. No a ten upečený a vychladný piškotový nebo bezé plát natřete máslovým krémem, který ochutíte buď kávovou pastou - spíše v cukrárnách, pro domácí použití bude stačit mletá zrnková káva.

odpovědět

Nadpis: Re: kávová roláda
Od: Lenička

Vloženo: 04.02.2009 12:17:10.
ID: 5780.


a nevíte nějaký recept na roládu stáčenou za studena třeba druhý den .

odpovědět

    Nadpis: Re: kávová roláda
Od: Johny

Vloženo: 04.02.2009 18:34:46.
ID: 5788.


Leničko, pokud kliknete zde v poradně na příspěvek - minizákusky - rozepsal jsem tam receptury na Sachr pláty, Bezé pláty a piškotové (kakaové) pláty, které se dají stočit i druhý den. Jsou to osvědčené receptury z praxe. Jak je tam zmíněno, nezáleží tolik na receptuře, ale na pečení (pláty se nesmí vysušit a musí se uchovat dobře zabalené, aby nevysychaly, poté jdou stočit i druhý den.)

odpovědět

Nadpis: Re: kávová roláda
Od: Jana

Vloženo: 04.02.2009 15:47:57.
ID: 5784.


Blesková roláda, která se dá stočit klidně druhý den:
6 bílků ušlehat dotuha, přidat 6 polévkových lžic krystal. cukru a znovu šlehat. Přidat 6 žloutků a zašlehat, nakonec zlehka ručně vmíchat 6 polévkových lžic prosáté polohrubé mouky, nebo 4 lžíce mouky a 2 lžíce mletých ořechů nebo kakaa. Těsto nalijte na plech s pečicím papírem a vložte do trouby rozehřáté na maximum, pečte, až se začne těsto oddělovat od okrajů plechu, tj. tak 3-4 minuty, záleží na troubě. Takto zprudka upečená roláda se nevysuší, takže zůstane vláčná a neláme se, ani když ji stáčíte studenou. Rolády peču jedině takto. Ještě by mohla prasknout, když ty lžíce budete dávat moc vrchovaté, radši jenom trošku víc než zarovnané.


odpovědět

Reklama
Doporučujeme: Jedinečná cukrárna Větrník v Brně
Nadpis: Re: kávová roláda
Od: Macek II

Vloženo: 04.02.2009 20:51:19.
ID: 5791.


já dělám tuhhle
6 vajec, 140 g krupicového cukru, 80 g hladké mouky

Cukr a bílky ušleháme v hustou pěnu. Potom po 1 přidáváme žloutky a šleháme každý žloutek tak asi půl minutky a nakonec vešleháme 8 dkg hladké mouky. Na plech položíme pečící papír, vymastíme rozpuštěným sádlem a rozestřeme stejnoměrně těsto. Ve vyhřáté troubě na 180°C upečeme (asi 7-10 minut) do růžova. Po upečení z plechu stáhneme pečící papír s upečeným korpusem a necháme vychladnout. Vychladlý plát potřeme buď džemem, šlehačkou ušlehanou se ztužovačem nebo máslovým krémem. Potom stáčíme delší stranu do rolády a odděláváme papír. Stočenou roládu můžeme polít čokoládou, různými polevami nebo nazdobit máslovým krémem či jen pocukrovat.

odpovědět


Reagovat k tomtuto tématu

Jméno či přezdívka: 
E-mail: 
 
Název tématu: 
Text příspěvku: 
 
  
 
Upozornění:
Nepoužívejte ve vašem příspěvku odkazy začínající "http://", takovéto příspěvky nebudou zveřejněny!
Tato diskuzní rubrika je vyhrazena všem uživatelům tohoto portálu. Proto žadatelova žádost o poskytnutí informací pouze pro jeho osobu, a to prostřednictvím mobilu, mailu, icq apod. bude vymazána. Stejně tak informace mající reklamní, či komerční charakter nebo příspěvky, které by byly vulgární, urážející či jsou v rozporu s dobrými mravy či platnými zákony ČR.
Dnes je pátek pátek 19. dubna 2024
svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Top 5 měsíce

Reklama

Reklama Eiskon

Reklama

Reklama

(c) 2001-2024 Větrník, s.r.o. Všechna práva vyhrazena. Kurzovka.