Reklama
|
Téma "Krém brilé"
|
Krém brilé
Od: Karla
|
04.01.2009 11:22:47.
id: 5620.
|
|
dobrý den mám prosbu , chtěla bych udělat takový dezert nevím jak se to píše , čte se to krém brilé . nemáte prosím někdo recept díky moc .
odpovědět
|
|
|
Nadpis: Re: Krém brilé
Od: Johny
|
Vloženo: 05.01.2009 11:17:16.
ID: 5626.
|
|
Créme Brûlée –
suroviny –
4 ks žloutky, 60 g cukr krupice, 0,5 l smetany (33% tuku), 2,5 ml vanilkového extraktu (vyškrabaná zrníčka z 1/2 vanilkového lusku), 1 g sůl ------------------------------------------------------------------ třtinový cukr na opálení (karamelová vrstva na povrchu hotového krému)
1. Smísíme žloutky a cukr krupici, až se dobře spojí.
2. V hrnci se silným dnem zahříváme smetanu a vanilkový lusk téměř k varu, odstavíme a necháme 30 minut stát. Odstraníme vanilkový lusk a zamícháme žloutkovou směs a sůl. Směs procedíme.
3. Dáme do mělkých mističek nebo gratinovacích misek, 2,5 cm hlubokých, na ručník v pekařském plechu (účel - ručník nám oddělí dna mističek od silného tepla.) Do plechu nalijeme dostatečné množství horké vody, měla by sahat do poloviny boku mističek.
4. Pečeme (vaříme) při 175 ° C (350 ° F) dokud není pudink ztuhlý, asi 25 minut.
5. Necháme zchladnout a řádně vychladíme v lednici.
6. Dohotovení - nejprve odstraníme zbylou vlhkost z povrchu "crému". Posypeme rovnoměrnou vrstvou hnědého cukru (třtinového). Zkaramelizujeme cukr pod grilem, umístíme misky s pudinky velmi blízko teplu, tak cukr zkaramelizuje dříve, než se ohřeje celý pudink (misky s crémem můžeme umístit do pekáčku s ledem, aby se nám crém pod grilem nezahřál nebo jinak můžeme použít na karamelizaci cukru i opalovací pistoli.) Jakmile se roztavený cukr ochladí, vytvoří tenkou, tvrdou kůrku (krustičku). Podáváme co nejdříve, jestliže pudink stojí delší dobu, krustička zvlhne a změkne.
Místo hnědého cukru na posypání můžeme použít cukr krupici, ale je mírně těžší dosáhnout karamelizace.
odpovědět
|
|
Nadpis: Poraďte
Od: Dajsy
|
Vloženo: 05.06.2009 12:25:25.
ID: 6499.
|
|
Všechny zdravím - mám prosbu: Jak se jmenuje cukr na posypání, kterým cukráři a pekaři posypávají koblihy, trubičky atd.? Tento nevlhne a pečivo, byť pocukrované, zůstává stále vzhledné. Dá se tento přípravek někde koupit v "malém" - pro potřeby v domácnosti? Děkuji
odpovědět
|
|
|
Nadpis: Re: Poraďte
Od: Johny
|
Vloženo: 06.06.2009 6:22:56.
ID: 6502.
|
|
Zdravím,
my cukráři sypeme koblihy a trubičky klasickým moučkovým cukrem, popř. používáme tzv. nevlhnoucí moučkový cukr - Bianca Neve, cukr nevlhnoucí moučka, nevlhnoucí cukry, Dekopudr, Suesser Schnee .... to jsou názvy tohoto cukru na trhu. Bohužel se mi nikde nepodařilo objevit balení menší než 10 kg, ikdyž jedna firma nám dodávala 1 kg balení, ale v maloobodní síti bude možná těžší jej sehnat.
Johny
odpovědět
|
| | |
Reagovat k tomtuto tématu
|
Dnes je neděle neděle 13. října 2024
svátek slaví Renáta, zítra Agáta
Top 5 měsíce
Reklama
Reklama
Reklama
|