Cukrář.cz

Reklama



Téma "poleva na tortu"


poleva na tortu
Od: nada

23.05.2008 15:06:52.
id: 4747.


Dobrý deň,
chcela by som sa opýtať, ako spraviť farebnú polevu na tortu. Piekla som synovi a nechcela som ju polievať zasa čokoládovou polevou. Chcela som spraviť modrú a tak som z pr. cukru, citr. šťavy a horúcej vody spravila cukrovú polevu, ktorú som prifarbila na modro. Vrch torty je krásny, ale boky...tie mi stále stekali (a to bola poleva hustá, nestekala ani z noža), musela som polevu neustále posúvať nožom vyššie, ale stále sa zosúvala. Mám pocit, že to nedržalo na vrstvách s krémom, na korpuse áno. Neviete mi poradiť? A čo s tým, že aj napriek pomerne hrubej vrstve bolo stále vidieť vrstvy korpusu a krému (teda poleva presvitala)? Ďakujem za radu.

odpovědět

Nadpis: Re: poleva na tortu
Od: Lilina

Vloženo: 23.05.2008 16:28:00.
ID: 4749.


Obalte dort v kokosu nebo v oříškách

odpovědět

Reklama
Doporučujeme: Jedinečná cukrárna Větrník v Brně
Nadpis: Re: poleva na tortu
Od: Jana

Vloženo: 23.05.2008 19:13:24.
ID: 4750.


Asi by pomohlo udělat jednu vrstvu-škaredou a průhlednou, nechat zaschnout a potom na ni zkusit dát další vrstvu, dělám to tak s čokoládovou polevou. Prostě ta druhá už drží a vypadá líp, ale chce to dost času. Nebo ten dort potáhněte nějakou potahovací hmotou, ty se dají dobře barvit.

odpovědět


Reagovat k tomtuto tématu

Jméno či přezdívka: 
E-mail: 
 
Název tématu: 
Text příspěvku: 
 
  
 
Upozornění:
Nepoužívejte ve vašem příspěvku odkazy začínající "http://", takovéto příspěvky nebudou zveřejněny!
Tato diskuzní rubrika je vyhrazena všem uživatelům tohoto portálu. Proto žadatelova žádost o poskytnutí informací pouze pro jeho osobu, a to prostřednictvím mobilu, mailu, icq apod. bude vymazána. Stejně tak informace mající reklamní, či komerční charakter nebo příspěvky, které by byly vulgární, urážející či jsou v rozporu s dobrými mravy či platnými zákony ČR.
Dnes je čtvrtek čtvrtek 18. dubna 2024
svátek slaví Valérie, zítra Rostislav

Top 5 měsíce

Reklama

Reklama Eiskon

Reklama

Reklama

(c) 2001-2024 Větrník, s.r.o. Všechna práva vyhrazena. Kurzovka.