Cukrář.cz

Reklama



Téma "pařížský dort"


pařížský dort
Od: Dorotka

13.09.2005 14:32:47.
id: 440.


Poradil by mi někdo prosím jak udělat doma dobrý pařížský dort má někdo dobrý recept? Předem děkuji

odpovědět

Nadpis: Re: pařížský dort
Od: Tery

Vloženo: 21.09.2005 18:58:16.
ID: 450.


upec kakaovy korpus (nizky), pak uslehej slehacku s kakaem a
dej vrstvu slehacky.Pak potahni cokoladou (nesmi byt horka, aby se ti OK delalao)

odpovědět

Nadpis: Re: pařížský dort
Od: Fuchsie

Vloženo: 31.01.2006 22:52:35.
ID: 629.


Z kakaového korpusu použiješ polovinu, potři marmelácou, uvař si bílou šlehačku, 100g cukru a 70g kakaa, důkladně provař, kakao nezapoměň přeosívat.Uvařenou šlehačku vlož do lednice a druhý den vyšlehej. Paříž.šlehačku nanes na korpus s marmeládou a potáhni čoko. polevou. Je výborný.

odpovědět

    Nadpis: Re: pařížský dort
Od: Kajka

Vloženo: 03.12.2009 9:40:10.
ID: 7124.


To se mi moc nezda. přijde mi to jako smichani sachrova dortu s pařížským.

odpovědět

Nadpis: Re: pařížský dort
Od: Peťka

Vloženo: 17.05.2006 15:46:14.
ID: 870.


5 vajec,12 dkg cukru, 1 van. cukr - vše šlehat. Přidat 10dkg pol. mouky, 1-2 dkg kakaa, tochu prášku do pečiva. Krém: 2 šlehačky, 5dkg cukru, 3 dkg kakaa - svařit jako kaao, pak 24 hod. do lednice, po té 2 stužovače na šlehačku a šlehat. Poleva: 10 dkg IVY, 12 dkg cukru, 6dkg kakaa, 1 lžíce solamylu. Ivu mírně rozehřát, vše vmíchat, přidat asi 3 lžíce mléka, Vymíchat, až je čokoláda hladká. Tento recept mám od mé tety z České Lípy, která je kuchařka a znamenitě vaří!

odpovědět

Nadpis: Re: pařížský dort
Od: Johny

Vloženo: 20.05.2006 17:11:14.
ID: 884.


Receptury jsou již zde v poradně pod dotazem - Pařížský krém.

odpovědět

Reklama
Doporučujeme: Jedinečná cukrárna Větrník v Brně
Nadpis: Re: pařížský dort
Od: Martina

Vloženo: 03.11.2006 14:35:58.
ID: 1394.


Já dělám klasický piškot (3 vejce, 200g cukru, 200g mouky, 1dcl oleje, prášek do pečiva, kakao). Vždy upeču celý plech. Jako krém si koupím 3 pařížské šlehačky, které smíchám se 3mi stužovači a 1 lžící kakaa a vyšlehám do krému. Ze začátku jsem šlehačku den předem vařila ale teď už jsem to tak rok nevařila. Akorát před šleháním musí být vychlazená. Nakonec na to nastrouhám mléčnou čokoládu. Je to náš "FAVORIT" mezi včemi dorty. Přeji dobrou chuť

odpovědět


Reagovat k tomtuto tématu

Jméno či přezdívka: 
E-mail: 
 
Název tématu: 
Text příspěvku: 
 
  
 
Upozornění:
Nepoužívejte ve vašem příspěvku odkazy začínající "http://", takovéto příspěvky nebudou zveřejněny!
Tato diskuzní rubrika je vyhrazena všem uživatelům tohoto portálu. Proto žadatelova žádost o poskytnutí informací pouze pro jeho osobu, a to prostřednictvím mobilu, mailu, icq apod. bude vymazána. Stejně tak informace mající reklamní, či komerční charakter nebo příspěvky, které by byly vulgární, urážející či jsou v rozporu s dobrými mravy či platnými zákony ČR.
Dnes je středa středa 24. dubna 2024
svátek slaví Jiří, zítra Marek

Top 5 měsíce

Reklama

Reklama Eiskon

Reklama

Reklama

(c) 2001-2024 Větrník, s.r.o. Všechna práva vyhrazena. Kurzovka.