Cukrář.cz

Reklama



Téma "Vejce"


Vejce
Od: 4ervenka a Suzuki

17.11.2007 11:53:24.
id: 3477.


O co se nejlépe roztloukne vejce pro oddělení bílku od žloutku? Jaká hrana je nejlepší? Ostrá, tupá, zakulacená, nebo oblouk nádoby?

odpovědět

Nadpis: Re: Vejce
Od: Jana

Vloženo: 17.11.2007 14:04:25.
ID: 3479.


Naklepnu to nožem, aby se uvořila pokud možno rovná puklina aspoň 2-3 cm dlouhá, bez zubatých okrajů, ty by mohly porušit žloutek.

odpovědět

Nadpis: Re: Vejce
Od: Dana

Vloženo: 17.11.2007 16:53:38.
ID: 3481.


no, to si asi děláš srandu!

odpovědět

Nadpis: Re: Vejce
Od: Hav.

Vloženo: 17.11.2007 18:02:38.
ID: 3482.


Také někdy používám na rozklepnutí vejce nůž. Vejce se položí do dlaně a rychlým krátkým úderem ostří nože se rozklepne skořápka, tak jak uvádí Jana.
Jen mám zkušenost, že záleží i na kvalitě - tedy čerstvosti - vejce. Čím čerstvější, tím je méně náchylné k protržení blanky okolo žloutku. Jinak je vždy lepší tenčí okraj třeba hrnku než zaoblený okraj plastové misky. Skořápka se tolik neroztříští.

odpovědět

Nadpis: Re: Vejce
Od: Aleš

Vloženo: 23.12.2007 13:57:38.
ID: 3741.


Já je tluču o hranu stolu. Mám tlusté kulaté prsty a do štěrbiny po noži nemám nehty. O hranu se vytvoří pořádná prohlubeň, strčím do ní špičky palců a rozevřu.

odpovědět

Reklama
Doporučujeme: Jedinečná cukrárna Větrník v Brně

Reagovat k tomtuto tématu

Jméno či přezdívka: 
E-mail: 
 
Název tématu: 
Text příspěvku: 
 
  
 
Upozornění:
Nepoužívejte ve vašem příspěvku odkazy začínající "http://", takovéto příspěvky nebudou zveřejněny!
Tato diskuzní rubrika je vyhrazena všem uživatelům tohoto portálu. Proto žadatelova žádost o poskytnutí informací pouze pro jeho osobu, a to prostřednictvím mobilu, mailu, icq apod. bude vymazána. Stejně tak informace mající reklamní, či komerční charakter nebo příspěvky, které by byly vulgární, urážející či jsou v rozporu s dobrými mravy či platnými zákony ČR.
Dnes je sobota sobota 12. října 2024
svátek slaví Marcel, zítra Renáta

Top 5 měsíce

Reklama

Reklama Eiskon

Reklama

Reklama

(c) 2001-2024 Větrník, s.r.o. Všechna práva vyhrazena. Kurzovka.