Reklama
|
Téma "Vejce"
|
Vejce
Od: 4ervenka a Suzuki
|
17.11.2007 11:53:24.
id: 3477.
|
|
O co se nejlépe roztloukne vejce pro oddělení bílku od žloutku? Jaká hrana je nejlepší? Ostrá, tupá, zakulacená, nebo oblouk nádoby?
odpovědět
|
|
|
Nadpis: Re: Vejce
Od: Jana
|
Vloženo: 17.11.2007 14:04:25.
ID: 3479.
|
|
Naklepnu to nožem, aby se uvořila pokud možno rovná puklina aspoň 2-3 cm dlouhá, bez zubatých okrajů, ty by mohly porušit žloutek.
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: Vejce
Od: Dana
|
Vloženo: 17.11.2007 16:53:38.
ID: 3481.
|
|
no, to si asi děláš srandu!
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: Vejce
Od: Hav.
|
Vloženo: 17.11.2007 18:02:38.
ID: 3482.
|
|
Také někdy používám na rozklepnutí vejce nůž. Vejce se položí do dlaně a rychlým krátkým úderem ostří nože se rozklepne skořápka, tak jak uvádí Jana. Jen mám zkušenost, že záleží i na kvalitě - tedy čerstvosti - vejce. Čím čerstvější, tím je méně náchylné k protržení blanky okolo žloutku. Jinak je vždy lepší tenčí okraj třeba hrnku než zaoblený okraj plastové misky. Skořápka se tolik neroztříští.
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: Vejce
Od: Aleš
|
Vloženo: 23.12.2007 13:57:38.
ID: 3741.
|
|
Já je tluču o hranu stolu. Mám tlusté kulaté prsty a do štěrbiny po noži nemám nehty. O hranu se vytvoří pořádná prohlubeň, strčím do ní špičky palců a rozevřu.
odpovědět
|
|
| | | |
Reagovat k tomtuto tématu
|
Dnes je sobota sobota 12. října 2024
svátek slaví Marcel, zítra Renáta
Top 5 měsíce
Reklama
Reklama
Reklama
|