Reklama
|
Téma "rumové pralinky"
|
rumové pralinky
Od: Nyny
|
10.11.2007 18:14:03.
id: 3423.
|
|
Zdravím, ráda bych věděla, jakým způsobem se vyrábějí rumové pralinky. Děkuji :-)
odpovědět
|
|
|
Nadpis: Re: rumové pralinky
Od: Nyny
|
Vloženo: 13.11.2007 18:29:08.
ID: 3445.
|
|
Dobrý den, mohl by jste mi někdo pomoci s odpovědí? Dohadovali jsme se "dost hodně" v rodinném kruhu a každý tvrdil jiný laický postup. Přiznávám se, že vůbec nejsem z oboru a výroba rumových pralinek je pro mne záhadou. Jenom bych potřebovala znát zhruba postup, ne recept. Na internetu jsem ho nemohla nikde najít a proto se obracím na tyto stránky.
Moc děkuji za odpověď.
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: rumové pralinky
Od: Johny
|
Vloženo: 23.12.2007 23:52:49.
ID: 3743.
|
|
Výrobu rumových pralinek jsem viděl před lety, když k nám do ČR zavítal několikanásobný mistr světa v cukrařině pan Eliseo Tonti. Spedciální lištou s výstupky udělal do uhlazeného škrobu v nádobě důlky, do těch se opatrně nadávkoval přesně svařený cukrový rozvar ochucený rumem, a po částeném zatahnutí se zaprášili škrobem i na povrchu a nechali se řádně zatuhnout. Cukrový rozvar vytvořil krustičku, takže bonbóny se opatrně ze škrobu vyndávali a ometali od škrobu. Poté se speciální "vidličkou" na bonbóny potahovali v čokoládě!
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: rumové pralinky
Od: Tomáš Sedláček
|
Vloženo: 13.11.2007 20:47:45.
ID: 3447.
|
|
Tak na vlastni oci jsem vyrobu nikdy nevidel, nicmene jsou to formy na "důlky" z čokolády, které se poté naplní a uzavřou "víčky", ostatně podobně jako další druhy plněných drobných sladkostí.
V zahraničí jsou kromě klasických pralinek velmi často k vidění bonbóny ve tvaru lahviček, často plňené známými značkami lihovin.
Přidávám odkaz na "domácí" mini lahvičky, co jsem našel na internetu, pro lepší představu výroby. Pralinky se vyrábějí obdobně, jen lahvičky mají horní část ze dvou kusů.
www.onestopcandle.com/chocolate/liqueurbottleproj.php
Tomáš Sedláček
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: rumové pralinky
Od: Nyny
|
Vloženo: 15.11.2007 22:58:58.
ID: 3470.
|
|
Děkuji moc Tomáši :o)
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: rumové pralinky
Od: genjarda
|
Vloženo: 11.07.2008 20:47:08.
ID: 4946.
|
|
článek od pana johny je pravda ,cukr se uvaří na určitý stupen s přídavkem rumové tresti a nalije dle článku výše uvedenem, po vycládnutí se utvoří cukrová krustička a uvnitř zůstává rumová trest.
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: rumové pralinky
Od: Hav
|
Vloženo: 14.07.2008 14:48:33.
ID: 4956.
|
|
Prosím Vás, zkoušel jste to někdo v praxi ? Já jsem se pokusila, ale protože vaření cukru není moje silná stránka, tak výsledek byl dost špatný. I když to vlastně v pricipu opravdu fungovalo, tak se mi ta vrchní krusta hodně nacucala škrobem a uvnitř toho moc nebylo. Patrně to chce trénink a přesně vychytat co a jak. Podělí se někdo o zkušenosti ?
odpovědět
|
|
|
Nadpis: Re: rumové pralinky
Od: klm
|
Vloženo: 06.09.2008 0:09:12.
ID: 5240.
|
|
Zkušenosti s tím mám vcelku bohaté. Než jsem přišel na to jak tak mě to stálo dost peněz a hlavně času.Pana Tontiho jsem viděl také a od toho jsem se odpíchl. Škrob musí být "zralý" a hlavně perfektně suchý do takové uhlazené vrstvy škrobu se nadělají důlky-negativy a do těch se nalije cukrový rozvar s alkoholem (pozor na jeho cukernatost). Po cca 5-7 min se opatrně zapráší a nechá cca 24 hodin. Pak se opatrně vyjme, opráší a potáhne čokoládou. Vliv na výrobu má i vlhkost vzduchu. Princip je takový, že přesycený cukrový roztok začne krystalovat díky škrobu po krajích a ne uprostřed. Na tvaru tak dalece nezáleží.
odpovědět
|
| | | | | | |
Reagovat k tomtuto tématu
|
Dnes je neděle neděle 13. října 2024
svátek slaví Renáta, zítra Agáta
Top 5 měsíce
Reklama
Reklama
Reklama
|