Reklama
|
Téma "Jadran dort"
|
Jadran dort
Od: Vendula
|
04.03.2005 7:06:34.
id: 266.
|
|
Prosím, poraďte mi. Kdysi si u nás doma dělal dort Jadran a strašně nám chutnal, ale někde jsme ztratili recept. Neznáte ho někdo? Děkuji.
odpovědět
|
|
|
Nadpis: Re: Jadran dort
Od: Diana
|
Vloženo: 25.03.2005 22:14:56.
ID: 289.
|
|
Tu je recept: CESTO: 3 vajcia 60 g praskoveho cukru 60 g hladkej muky 2 lyzicky kakaa 20 g oleja
KREM: 2 dl mlieka 100 g praskoveho cukru 20 g Solamylu 1 zltok 50 g oprazenych lieskovych orieskov 150g Hery 3 ks platkovej zelatiny 1 slahacka
POSTUP: Zltok, cukor a olej vymiesat.Bielka vyslahat, do nich pridat cukor.Pomaly pridat muku a kakao. Zmiesat vsetko dokopy, velmi opatrne a pomaly.Vymastit formu, vysypat struhankou, naplnit a dat upiect- teplota 180st. C.Po upeceni nechat cesto vychladnut.
Krem- Cukor, solamyl a zltok rozmiesat v mlieku a za staleho miesania priviest k varu (v dvojitom hrnci- nad parou).Do vychladnuteho kremu pomaly vmiesat maslo, pridat oprazene, posekane lieskovce a natriet na tortu.Dame do chladnicky. Na plnku sa este navrstvi slahacka, vyborny tip je pridat do nej zelatinu: slahacku vyslahat, 2 ks platkov zelatiny nechat napucat v troske vody, vyzdimat a potom vlozit do trosky mlieka. Chvilku povarit, ale pozor, nesmie vriet.zelatinu potom rychlo miesat, aby sa ochladila a opatrne ju zapracovat do vyslahanej slahacky. Natriet na tortu a vrch sa ozdobi struhanu cokoladou.
Chuti vyborne:-)
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: Jadran dort
Od: Hanka
|
Vloženo: 11.04.2007 13:31:42.
ID: 1915.
|
|
Jako dort Jadran se prodával i další dort, ale nemohu si vzpomenout na název. Místo oříškového středu (piškot - oříškový náplň - šlehačka) byla taková lehká kakaová. Prodávali ho na rohu Jugoslávské v Praze. Je to už ale víc než dvacet let, tak to už asi vůbec tuhle pochoutku nedělají. No, kdyby si někdo vpomněl na název, byla bych moc ráda.
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: Jadran dort
Od:
|
Vloženo: 14.05.2017 9:44:35.
ID: 13681.
|
|
Harlekýn?
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: Jadran dort
Od: František Hušek
|
Vloženo: 04.06.2017 11:30:11.
ID: 13687.
|
|
To ke trochu problem vsech slehackovych dortu.Ale jinak Jadran manfarinky,Parizsky,szrouhana cokolada,beze rezy kandovane ovocealakov,s likerem.A falo by se pokracovat.
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: Jadran dort
Od: Lilina
|
Vloženo: 05.02.2008 19:11:25.
ID: 3988.
|
|
pečený piškotový korpus rozkrojím na dvě poloviny.V trošce mléka si svařím mleté vlašáky a nechám vychladnout.Do studené směsi zašlehám metličkou máslový krém.Rozetřu na pulku korpusu,druhou si schovám nebo udělám dva dorty.Navrch dám šlehačku asi 1,5cm.Jako ozdoba stačí postrouhat čokoládou.NECHTE SI CHUTNAT
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: Jadran dort
Od: Lilina
|
Vloženo: 05.02.2008 19:26:32.
ID: 3989.
|
|
pro Hanku,asi myslíte PAŘÍŽSKÝ DORT.V některých cukrárnách se stále vyrábí.
odpovědět
|
|
|
Nadpis: Jadran dort - pro Lilinu
Od: Hanka
|
Vloženo: 11.01.2011 12:43:25.
ID: 7894.
|
|
Pařížský dort to není, ten znám, je na tmavém korpus, tenhle byl na světlém a krém resp. hmota na něm měla barvu uvařeného kakaa, jemnou ne šlehačkovou, ale šlehačkou byl zdobený. Asi ho už nikde nenajdu - škoda.
odpovědět
|
| | | | | | | |
Reagovat k tomtuto tématu
|
Dnes je neděle neděle 13. října 2024
svátek slaví Renáta, zítra Agáta
Top 5 měsíce
Reklama
Reklama
Reklama
|