Cukrář.cz

Reklama



Téma "Dortové 3D formy Wilton"


Dortové 3D formy Wilton
Od: Slávka

23.03.2007 13:38:43.
id: 1822.


Prosím o radu někoho kdo má zkušenosti s pečením dortu ve 3D formách od firmy Wilton. Zakoupila jsem si malého medvídka a kačenku. U obojího nevím z jakého množství vajec péci. A u kačenky, zda se má upečený korpus prokrajovat. Přijde mi, že pokud by se pouze nazdobil, bylo by to dost suché. Jsem sice vyučená cukrářka, ale ve škole jsme se k ničemu z toho,s čím se dnes pracuje vůbec neměli možnost dostar, takže v tom slušně lítám. Moc děkuji.

odpovědět

Nadpis: Re: Dortové 3D formy Wilton
Od: Helena

Vloženo: 23.03.2007 16:38:44.
ID: 1825.


Já malého medvídka peču takto:
Na korpus využiju recept na normální střední dort, který pak 2x se překrojí a zdobí.
Udělanou písčitou hmotu prvně naleju do malého medvídka, posadím ho podstavce za uši a zbytek hmoty vyliju do malého dortového korpusu (batul) nebo co máte malého, třeba i do malého kapslu.
No a jelikož je medvídek moc maličký, takže vlastně po upečení mám medvídka kterého můžu položit na dortík nebo kapsl. Ten překrojím, dám krém nazdobím a doprostřed posadím malého nazdobeného medvídka a je skvělý dortík. Medvídka nepřekrojuji, protože by se ztratil ten správný tvar. Když na medvídka nanáším malé pusinky z krému, tak je ho tam až až....Hostům dávám dort- spodek, děckám medvídka a oni už si s tím poradí.
S kačenkou nemám zkušenosti, viděla jsem formu a určitě bych to taky tak řešila, dokonce bych určitě udělala dortík (nebo kapsl) jako jezírko, nebo alespoň jako trávu s malýma kytkama.
No zkuste si pohrát a uvidíte že se to podaří!
Hodně zdaru.

odpovědět

    Nadpis: Re: Dortové 3D formy Wilton
Od: Slávka

Vloženo: 23.03.2007 17:46:30.
ID: 1826.


Moc děkuji za radu. Medvídek se povedl, ale Kačenka nedoběhla do celé druhé půlky, takže je mírně asymetrická, takže jí překrojím a uvidím co sní vyvedu. Velikost té kačenky, je srovnatelná s velikostí velikonočního beránka, takže to překrojení risknu.a vlastně i ta forma je dělaná přesně na způsob beránka, ale ani s tím jsem neměla zkušenost, takže to dopadlo tak jak popisuji. No nevadí, je to dortík pro dceru k pátým narozeninám a dětské oči těch pár nesrovnalostí neuvidí a já jsem pro příště poučená. S pozdravem Slávka

odpovědět

Nadpis: Re: Dortové 3D formy Wilton
Od:

Vloženo: 24.03.2007 20:45:01.
ID: 1831.


Paní Slávko, aspoň jsem zase já o něco chytřejší když si budu kupovat kačenku.
Ale máte pravdu, dětským očím nějaké nesrovnalosti jsou úplně jedno, hlavně že vidí zvířátko, však dortík není určen na výstavu ale dětem! Tak není třeba se nad tím pozastavovat.
Určitě dcerka měla radost. Tak ať se příště podaří ještě lépe!!


odpovědět

Nadpis: Re: Dortové 3D formy Wilton
Od: Helena

Vloženo: 25.03.2007 9:31:51.
ID: 1832.


P.S.: Ještě dodávám k odpovědi nade mnou kde jsem zapoměla napsat mé jméno.
Jak píšete o velikonočním beránkovi a že nemáte s formou zkušenosti, tak já to řeším takto:
Naplním jednu půlku berana (s čumáčkem) HODNĚ těstem, úplně plné, i když vím že těsto nabyde. Přikryji druhou půlkou (zadní) a celou formu dám do trouby na plech. Při pečení z formy (přes ty spojené půlky) vytéká těsto na plech, protože beran je už plný a nikde se nevleze. Ale jsou to takové 2-3 maličké hromádky, které pak vemu a sníme je. Samozřejmě ty hromádky se upečou dříve než beran ve formě, takže odebrat dříve, ať se nespálí. No a beran je plný, trouba čistá...
Tak si myslím, jestli by to tak nešlo i s tou kačenkou, ale je pravda, že do berana se dává jiné těsto, které více nabude, piškot taky nabude, ale do jaké velikosti v kačence nevím. Ale příště to tak zkuste. Mnoho zdaru.

odpovědět

Reklama
Doporučujeme: Jedinečná cukrárna Větrník v Brně
Nadpis: Re: Dortové 3D formy Wilton
Od: Martina

Vloženo: 17.03.2015 13:12:35.
ID: 12911.


Dobrý den,
mám dotaz. Koupila jsem si v bazaru formu velkého medvídka Wilton, ale bohužel schází připevňující háčky. Lze to nějak jinak upevnit, nebo šly by někde ty háčky koupit. Děkuji

odpovědět


Reagovat k tomtuto tématu

Jméno či přezdívka: 
E-mail: 
 
Název tématu: 
Text příspěvku: 
 
  
 
Upozornění:
Nepoužívejte ve vašem příspěvku odkazy začínající "http://", takovéto příspěvky nebudou zveřejněny!
Tato diskuzní rubrika je vyhrazena všem uživatelům tohoto portálu. Proto žadatelova žádost o poskytnutí informací pouze pro jeho osobu, a to prostřednictvím mobilu, mailu, icq apod. bude vymazána. Stejně tak informace mající reklamní, či komerční charakter nebo příspěvky, které by byly vulgární, urážející či jsou v rozporu s dobrými mravy či platnými zákony ČR.
Dnes je středa středa 24. dubna 2024
svátek slaví Jiří, zítra Marek

Top 5 měsíce

Reklama

Reklama Eiskon

Reklama

Reklama

(c) 2001-2024 Větrník, s.r.o. Všechna práva vyhrazena. Kurzovka.